ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΧΑΡΑ ΜΟΥ!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΧΑΡΑ ΜΟΥ!
ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΠΑΤΕΡΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΖΩΗ

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΑΡΞ ΕΓΕΝΕΤΟ

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΑΡΞ ΕΓΕΝΕΤΟ
ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΕ ΜΑΣ
ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΠΑΤΕΡΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. SOS 1)ΜΗΝ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ 2)ΝΕΟ :http://hristospanagia3.blogspot.com

Ἀγαπητοί ἐν Χριστῷ ἀδελφοί
Ἄν λάβετε ἕνα e- mail, ὑποτίθεται ἀπό ἐμένα (panagiatheotokos@gmail.com), πού νά σᾶς ζητᾶ νά στείλετε χρήματα, ἀγνοῆστε το.
π. Σάββας

Dear brothers in Christ
If you receive a e-mail supposed from me(panagiatheotokos@gmail.com) don' t pay attention at all.
p. Savvas Agioreitis

ΣΥΝ ΘΕῼ, ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: http://hristospanagia3.blogspot.com

Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010

ΕΙΣ ΔΟΞΑΝ ΤΟΥ ΕΝ ΤΡΙΑΔΙ ΘΕΟΥ! Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ: ΕΝΝΕΑ ΜΥΡΟΒΛΥΤΕΣ ΑΓΙΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ (Ι. Μ. ΠΑΝΑΧΡΑΝΤΟΥ ΘΕΟΤΟΚΟΥ)! Β΄ ΜΕΡΟΣ.

Μετά τήν Α΄ δημοσίευση, πρός δόξαν Θεοῦ καί μέ τήν εὐχή τοῦ Γέροντα Εὐδόκιμου-γιά πρώτη φορά στήν Ἑλλάδα- τῶν θαυμαστῶν γεγονότων τῶν μυροβλυτῶν Ἁγίων τῆς  Ἱ. Μ. Παναγίας Παναχράντου Ἄνδρου...
δημοσιεύουμε σήμερα χάριτι Θεοῦ δύο ἀκόμη στοιχεῖα: 


α) Τά σχετικά μέ τήν ἀνακομιδή τῶν Ἁγίων καί 
β)Ἐπιστολές-ντοκουμέντα τοῦ κ. Ρόμπινσον σχετικές μέ τά συγκλονιστικά θαύματα καί τίς διαδοχικές ἀποκαλύψεις τῶν Μυροβλυτῶν Ἁγίων. 


Γιά νά διαβάσετε τήν Α΄ δημοσίευσή μας κάνετε κλίκ Ἐδῶ.
Όλα τα δημοσιευόμενα στοιχεῖα αφοροῦν στο καταπληκτικό θαύμα που έλαβε χώρα στις 3 Μαΐου 2009 στην Άνδρο, την Κυριακή των Αγίων Μυροφόρων, όταν μέσα σε κρύπτη και μεταξύ εκατοντάδων άλλων λειψάνων ανακαλύφθηκαν μυροβλύζουσες κάρες κάτω από την εκκλησία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (κοιμητηριακός ναός της μονής Παναγίας Παναχράντου πού απέχει περίπου 200μ από τη μονή).SEGEND:77b388ae-2909-4983-aa3f-a9c6ef793166:2 Περισσότερα σχετικά με αυτήν την καταπληκτική ανακάλυψη μπορείτε να διαβάσετε στο τεύχος Μαϊου-Ιουνίου 2009 του περιοδικού "THE ORTHODOX WORD" (Ο Ορθόδοξος Λόγος), το οποίο περιέχει το άρθρο "Secret Garden of the Saints: SEGEND:77b388ae-2909-4983-aa3f-a9c6ef793166:3 SEGSTART:77b388ae-2909-4983-aa3f-a9c6ef793166:4The Holy Monastery of the Panagia Panahrantos, Andros, Greece" (Ο Μυστικός Κήπος των Αγίων: Ιερά Μονή Παναγίας Παναχράντου, Άνδρος, Ελλάς) του Lawrence Damian Robinson (ο οποίος προμήθευσε και το φωτογραφικό υλικό).SEGEND:77b388ae-2909-4983-aa3f-a9c6ef793166:4 SEGSTART:77b388ae-2909-4983-aa3f-a9c6ef793166:5- J.S.].Τό θαύμα συνεχίζεται μέχρι σήμερα όπως θα διαπιστώσετε μελετώντας το άρθρο...
SEGEND:77b388ae-2909-4983-aa3f-a9c6ef793166:5
SEGSTART:77b388ae-2909-4983-aa3f-a9c6ef793166:6
Σπήλαια ἀναχωρητῶν πού ἀπέχουν περί τά 400 μέτρα ἀπό τήν μονή Παναχράντου. Σ' αὐτά κατοικοῦσαν συνεχῶς ἀσκητές μέχρι καί τό 1947.


α)ΑΝΑΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΩΝ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΜΥΡΟΒΛΥΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΑΝΑΧΡΑΝΤΟΥ ΑΝΔΡΟΥ
Η πρόσφατη ανακάλυψη μυροβλύζοντων λειψάνων, που ανήκουν σε άγνωστους εν ειρήνη αναπαυμένους μοναχούς, στην Ιερά Μονή Παναγίας Παναχράντου στην Άνδρο αποτελεί αξιοθαύμαστο γεγονός προς πνευματική τέρψη των πιστών, θυμίζοντας την ανακάλυψη των ιερών λειψάνων των μαρτύρων Αγ. Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης από τη Λέσβο ή του Αγ. Εφραίμ Νέας Μάκρης ή των αγίων που μαρτύρησαν στο μοναστήρι της Νταού Πεντέλης κοντά στην Αθήνα (οι οποίοι δολοφονήθηκαν από Σαρακηνούς πειρατές ενώ τελούσαν τη Θεία Λειτουργία). Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν εννέα ευωδιάζοντα και μυροβλύζοντα λείψανα, τα οποία μεταφέρθηκαν μέσα από την κρύπτη που βρίσκεται κάτω από το εκκλησάκι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και τοποθετήθηκαν σε προσωρινές λειψανοθήκες, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να βρεθούν κι άλλα. Και πράγματι, κάποια στιγμή μέσα στον Ιούλιο αυτού του έτους(2009), αμέσως μετά από την πανύγυρη της ονομαστικής εορτής του Αγ. Παντελεήμονα, άλλα δώδεκα κρανία άλλαξαν χρώμα (από λευκό σε κέρινο, κεχριμπαρένιο) και άρχισαν να μυροβλύζουν. Το φαινόμενο, όμως, διήρκησε μόνο μερικά λεπτά, μέσα στα οποία τα κρανία επανήλθαν στην αρχική τους κατάσταση, μπροστά στα μάτια των ανθρώπων που παραβρίσκονταν εκεί.


 
Τό ὀστεοφυλάκιο (κρύπτη) τῆς Ἱ. Μονῆς μετά τήν τακτοποίηση του.

Η κρύπτη έχει πλέον καθαριστεί και τακτοποιηθεί και τα 1.053 κρανία των κεκοιμημένων αδελφών της μονής, μαζί με τα άλλα οστά, πλύθηκαν και στοιβάχθηκαν με ευλάβεια – κάπου-κάπου πάνω στα καινούργια ράφια μερικά κρανία φανερώνουν τα αρχικά σημάδια της αλλαγής του χρώματος και παράγουν μικρές σταγόνες μύρου. Με ευλαβική επιφυλακτικότητα και ιερή υπομονή, ο Γέροντας Ευδόκιμος και ο π. Αέτιος δεν έχουν ακόμη αποφασίσει να μετακινήσουν αυτά τα λείψανα, διότι περιμένουν περαιτέρω σημάδια αγιότητας. Ωστόσο, την παραμονή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, στις 5 Αυγούστου του τρέχοντος έτους, με επιβλητική ευλάβεια και σε εορταστική ατμόσφαιρα, καθώς και τις ευλογίες του Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου και Άνδρου, Αρχιεπισκόπου Δωρόθεου Β’, τα κρανία των εννέα αγνώστων και εν ειρήνη τελειωθέντων μοναχών απέλαβαν τιμές ιερών λειψάνων από τους μοναχούς της Ιεράς Μονής Παναγίας Παναχράντου –μαζί με μεγάλο αριθμό ιερέων και εκατοντάδες συγκεντρωμένους πιστούς. Πέντε από τα ιερά λείψανα (αυτά που ανακαλύφθηκαν πιο πρόσφατα) μεταφέρθηκαν στο Κυριακό της μονής, αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου, μέσα σε ύμνους και με επίσημη λιτανεία. Θα αναπαύονται εκεί, ενώ τα πρώτα τέσσερα κρανία θα παραμείνουν στον ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όσο εμείς οι πιστοί θα αναμένουμε την χαρμόσυνη αποκάλυψη της ταυτότητας, του βίου και της κοίμησης των αγίων τους. Έτσι θα έχουμε τη δυνατότητα να τους τιμήσουμε με ύμνους και ακολουθίες, όπως τους αξίζει. Πριν από εκατόν πενήντα χρόνια περίπου, στα μέσα του 19ου αιώνα και λίγο μετά από την επιτυχή έκβαση του ένδοξου Ελληνικού Αγώνα ανεξαρτησίας από τον Οθωμανικό ζυγό, στη Μονή Παναγίας Παναχράντου στην Άνδρο ζούσε ένας ευσεβής και εν ειρήνη τελειωθείς μοναχός, ο π. Χριστόφορος (Παναγιωτόπουλος) γνωστός ως «ο Παπουλάκος» (1770-1861). 


               Όσοι επισκέπτονται το άγιο αυτό μέρος μπορούν να κατεβούν μερικά στενά σκαλιά, που οδηγούν σε μια κοντή δίοδο, και να μπουν στο υπόγειο κελί μέσα στο οποίο έζησε για 9 χρόνια, ακριβώς δίπλα από αυτό που σήμερα αποτελεί το κατάστημα του μοναστηριού. Παρόλο που δεν έχει επίσημα ανακηρυχτεί ποτέ από την Εκκλησία της Ελλάδος (όπως συνέβη με τον προκάτοχό του, τον Αγ. Κoσμά τον Αιτωλό), θεωρείται από το μεγαλύτερο σύνολο των πιστών ως όσιος και ασκητικός Γέροντας που βοήθησε στην επανεκπαίδευση των Ελλήνων πάνω στην ορθόδοξη πίστη και την παράδοση της Εκκλησίας, μόλις αυτοί ελευθερώθηκαν από τον τούρκικο οθωμανικό ζυγό.
Ὁ τάφος τοῦ Παπουλάκου (Μοναχοῦ Χριστοφόρου Παναγιωτόπουλου) στήν Ἱ. Μονή Παναγίας Παναχράντου Ἄνδρου.

Ο Γέρων Παπουλάκος ήταν πασίγνωστος για τα προφητικά του λόγια, πολλά από τα οποία επιβεβαιώθηκαν με την πάροδο των χρόνων. Μερικά, μάλιστα, τα εξέφρασε με αινιγματικό τρόπο με αποτέλεσμα η σημασία τους να αποκαλύπτεται μετά την εκπλήρωση της εκάστοτε προφητείας.
Πρόσφατα, αμέσως μετά από τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στη μονή τους τελευταίους μήνες, ο π. Αέτιος θυμήθηκε κάποια προφητικά λόγια, που λένε ότι είπε ο ευλογημένος Γέρων Παπουλάκος στα χρόνια που έζησε στη μονή. Λέγεται ότι πριν από 150 χρόνια προφήτευσε ότι η ζωή της μονής (της Παναγίας Παναχράντου) θα άρχιζε ξανά από τον τόπο που είχε αρχικά ξεκινήσει. Τώρα που έχουν βρεθεί τα εννιά μυροβλύζοντα λείψανα των άγνωστων εν ειρήνη τελειωθέντων μοναχών στον μικρό ναό του Φωτοδότη (στο ίδιο ακριβώς μέρος που βρέθηκε και η θαυματουργική -μέσα σε φωτεινή νεφέλη- εικόνα της Παναγίας Παναχράντου από την πρώτη αδελφότητα μοναχών πριν από χίλια και περισσότερα χρόνια!), υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αποκαλυφθεί μπροστά στα ίδια μας τα μάτια και η 150ετής προφητεία του Γέροντα Παπουλάκου.
Τό ἐσωτερικό τοῦ κοιμητηριακοῦ ναοῦ, ἀφιερωμένου στήν Μεταμόρφωση τοῦ Κυρίου(ἐπονομαζόμενο τοῦ Φωτοδότη). Κάτω ἀπό τόν ναό βρίσκεται ἡ κρύπτη πού περιεῖχε τά ἅγια λείψανα τῶν μυροβλυτῶν Ἁγίων.

Ὁ «Φωτοδότης» ἐξωτερικά.

Ας προσευχηθούμε στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, τον αληθινό Φωτοδότη, και στην Παναγία την Πανάχραντο Μητέρα Του, να δωρίσει τους καρπούς αυτού του κήπου -ενός κήπου που χρόνια τώρα μας έκρυβε- προς ανακούφιση μιας αμαρτωλής γενιάς που λαχταράει την πνευματική τροφή.
Οἱ ἐννέα μυροβλύζουσες Ἅγιες κάρες


β)ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ κ. ΡΟΜΠΙΝΣΟΝΣτην συνέχεια, θα παραθέσουμε μερικές ακόμη επιστολές του κ. Ρόμπινσον σχετικά με πρόσθετα θαυματουργικά γεγονότα από τη Μονή Παναγίας Παναχράντου στην Άνδρο.
Επιστολή 2η
Θέμα: Περισσότερα νέα από την Άνδρο
Ημερομηνία: Κυριακή, 10 Μαΐου 2009, 3:33 μ.μ.
Χριστός Ανέστη!
Είχα υποσχεθεί πως εάν θα λάμβανα πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με αυτά που συνέβηκαν στην Άνδρο, θα σας ενημερώναμε, και να που έχουμε, τελικά. Μόλις μας τηλεφώνησε η Μάρθα για να μας πει ότι πριν από μερικά λεπτά συνομίλησε με τη γυναίκα ενός από τους εργάτες, που άνοιξαν τον τοίχο της κρύπτης την προηγούμενη Κυριακή, και της είπε τα ακόλουθα:
1)      Όλη η περιοχή γύρω από τον ναό συνεχίζει να ευωδιάζει με την ίδια ένταση που ευωδίαζε και την προηγούμενη Κυριακή, όταν πρωτοανακαλύφθηκαν τα μυροβλύζοντα λείψανα.
2)      Προφανώς (μόλις το έμαθα), όταν έφεραν το κρανίο του άγνωστου αγίου έξω από την κρύπτη και πριν το τοποθετήσουν πάνω σε ένα τραπέζι, το ακούμπησαν για μερικά λεπτά πάνω σε ένα πετρόχτιστο τοιχίο, για όσο διάστημα θα έφερναν έξω κάποια άλλα οστά από την κρύπτη. Το σημείο στο οποίο ακουμπούσε το κρανίο, πριν μεταφερθεί στο τραπέζι, συνεχίζει -ακόμη και τώρα- να αναδίδει ένα εντονότατο, ευωδιαστό άρωμα.
3)      Όταν σταμάτησαν την εργασία τους την περασμένη Κυριακή, πριν να κλείσουν και να κλειδώσουν την ολοκαίνουργια πόρτα της κρύπτης, ο π. Αέτιος τοποθέτησε το μυροβλύζον κρανίο ξανά στο εσωτερικό της κρύπτης (μαζί με τα άλλα οστά που είχαν βγάλει και είχαν καθαρίσει), καθώς κι ένα μεγάλο κερί (σαν τις λαμπάδες του Πάσχα) το οποίο το άφησε εκεί αναμμένο. Η Μάρθα ήταν παρούσα όταν ο πάτερ τοποθέτησε τη λαμπάδα και μάλιστα του επισήμανε το πόσο επικίνδυνο το θεωρούσε και πως φοβόταν μήπως πιάσει φωτιά, εάν το άφηνε μέσα έτσι αναμμένο. Ο π. Αέτιος δεν πτοήθηκε και της είπε ότι δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να πιάσει φωτιά εκεί μέσα. Το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί, όταν θα έλιωνε το κερί, ήταν να σβήσει μέσα στα χώματα που υπήρχαν. Κατόπιν, έκλεισαν την καινούργια ξύλινη πόρτα, την ασφάλισαν με δύο μεγάλες σιδερένιες μπάρες και την κλείδωσαν με δύο βαριά λουκέτα. Αυτό συνέβη την περασμένη Κυριακή γύρω στις 2 μ.μ. Όταν –σχεδόν μετά από 28 ώρες- μπήκαν στην κρύπτη, βρήκαν τη λαμπάδα που είχε τοποθετήσει στο εσωτερικό ο π. Αέτιος να καίει ακόμη, διατηρώντας μάλιστα το αρχικό της ύψος! Το κερί δεν είχε λιώσει καθόλου και έκαιγε σαν κάποιος να το είχε μόλις ανάψει!...
4)      Τέλος, [κάποια γυναίκα] είπε στη Μάρθα πως μίλησε με την ξαδέρφη της στο τηλέφωνο και ξαφνικά, την ώρα που της εξιστορούσε το θαύμα, το σπίτι της πλημμύρισε με το ευωδιαστό άρωμα που είχε μυρίσει μέσα στον ναό!


Ἡ εἰκόνα τῆς κρύπτης ὅταν ἀνοίχτηκε γιά πρώτη φορά στίς 3 Μαΐου 2009(Κυριακή τῶν Μυροφόρων).

Επιστολή 3η
Θέμα: Καινούργια νέα από την Άνδρο –> Δύο νέο-ανακαλυφθέντες Άγιοι
Ημερομηνία: Κυριακή, 17 Μαΐου 2009, 7:01 μ.μ.
Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,
Χριστός Ανέστη!
Σήμερα μάθαμε καινούργια νέα από την Άνδρο, τα οποία επιθυμώ να μοιραστώ αμέσως μαζί σας. Απ’ ό,τι φαίνεται, ανακαλύφθηκαν τα ιερά λείψανα ακόμη δύο αγίων...
Θα θυμάστε ότι οι μοναχοί ασφάλισαν την κρύπτη και δεν επέτρεπαν να εισέλθει κανείς μετά το προηγούμενο συμβάν με τη λαμπάδα κ.λπ. Προφανώς ο π. Αέτιος και ο π. Ευδόκιμος πήγαν στην Αθήνα κάποια στιγμή την προηγούμενη εβδομάδα, κάτι που συνήθως δεν κάνουν ποτέ (υποθέτουμε όμως, λόγω των πρόσφατων γεγονότων), και επέστρεψαν στην Άνδρο εχθές. Σήμερα άνοιξαν την κρύπτη και άρχισαν ξανά να βγάζουν και να καθαρίζουν τα οστά. Έβγαλαν έξω το κρανίο που είχε μυροβλύσει, το οποίο, παρόλο που ευωδίαζε ακόμα, δεν μυρόβλυζε πλέον και είχε στεγνώσει πλήρως. Ο ιερέας (νομίζω, ο π. Αέτιος) το έβαλε στην Αγία Τράπεζα του ναού και οι άνθρωποι που τον βοηθούσαν συνέχισαν να εργάζονται κάτω στην κρύπτη, η οποία εξακολουθούσε να ευωδιάζει έντονα. Όταν ένας από τους βοηθούς άρχισε με ένα πινέλο βαφής να καθαρίζει τη βρωμιά από ένα άλλο κρανίο, παρατήρησαν πως αυτό άρχισε να υγραίνεται κάτω από τις κόγχες των ματιών. Φώναξαν τον ιερέα να κατέβει γρήγορα κάτω (όλοι θαύμαζαν το μύρο που άρχισε να τρέχει μέσα από τις κόγχες των ματιών) και αυτός το πήρε και το τοποθέτησε στην Αγία Τράπεζα μαζί με το πρώτο κρανίο. Μόλις το τοποθέτησε [το 2ο κρανίο] πάνω στην Αγία Τράπεζα, το μύρο που ήδη έβγαινε από τις κόγχες των ματιών άρχισε να τρέχει ποτάμι και το πρώτο κρανίο (το οποίο εκείνη τη στιγμή ήταν στεγνό, αλλά εξακολουθούσε να ευωδιάζει) άρχισε να μυροβλύζει ξανά μεγάλες ποσότητες. Κατόπιν, βρήκαν κι ένα τρίτο κρανίο, το οποίο επίσης μυρόβλυζε και ήταν σχισμένο στην κορυφή του, σαν από τσεκούρι.
Όπως ανέφεραν, η μυρωδιά ήταν τόσο έντονη που δεν μπορούσαν να μείνουν εντός του ναού, γιατί ζαλίζονταν, και ότι μπορεί κανείς να την αντιληφθεί σε όλη την περιοχή, μέχρι και κάτω στα χωριά, που βρίσκονται στους πρόποδες του βουνού πάνω στο οποίο είναι χτισμένη η μονή. Πέραν τούτου, η μυρωδιά είναι προφανώς τόσο δυνατή που έμεινε και πάνω στα ρούχα των ανθρώπων που βοήθησαν (μια από τις γυναίκες που ήταν εκεί και βοήθησε στις εργασίες πήγε στο σπίτι της και το παιδί της μύριζε το άρωμα σε όλα της τα ρούχα).
Μόνον ο Θεός γνωρίζει το πόσα θαύματα θα μας γνωστοποιηθούν σχετικά με αυτούς τους αγίους και πόσοι άλλοι [τά άγια λείψανά τους] βρίσκονται εκεί και περιμένουν να αποκαλυφθούν. Θα σας ενημερώσω, μόλις μάθω κάτι νεότερο.
                                                                        
Ἡ Ἱερά Μονή τῆς Παναγίας Παναχράντου ἐξωτερικά (πρόσφατη φωτογραφία)

Επιστολή 4η
 Θέμα: Νέες εξελίξεις από την Άνδρο
Ημερομηνία: Τρίτη, 2 Ιουνίου 2009, 10:18 π.μ.
Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,
Χριστός Ανελήφθη!
Θα ήθελα να σας ενημερώσω για τις τελευταίες εξελίξεις στη Μονή Παναγίας Παναχράντου στην Άνδρο. Από τους ανθρώπους που γνωρίζει εκεί και έχουν βιώσει την αποκάλυψη των αγίων λειψάνων από την αρχή, η κουνιάδα μου η Μάρθα πληροφορήθηκε ότι την Κυριακή που πέρασε βρήκαν κι άλλο λείψανο (το 4ο). 
Δύο ἀπό τής μυροβλύζουσες ἅγιος κάρες. Στά δεξιά μία ἀπό ἐκεῖνες πού παρουσίαζαν σημάδια μαρτυρικοῦ θανάτου.
Αυτό το κρανίο ήταν σπασμένο από πίσω, σαν από τσεκούρι, και είχε ακόμη ξεραμένο αίμα πάνω του. Οι μοναχοί το καθάρισαν και το έπλυναν (όπως κάνουν και με όλα τα οστά), όμως το αίμα παρέμεινε και το κρανίο άρχισε να μυροβλύζει, αρχικά κάτω από τα μάτια και το πηγούνι. Μετά από δέκα λεπτά, όπως μας είπαν, το μύρο έτρεχε ποτάμι από όλα τα σημεία του κρανίου, συνοδευόμενο από μία πολύ έντονη ευωδία.
Το Σάββατο αυτό, πριν την Πεντηκοστή, θα λειτουργήσουν στον μικρό ναό πάνω από την κρύπτη και –Θεού θέλοντος- θα πάμε κι εμείς.


Ὁ ἱερομόναχος Ἀέτιος (ἀριστερά) καί ὁ ἡγούμενος Εὐδόκιμος  στό ὀστεοφυλάκιο μετά τόν καθαρισμό καί τήν τακτοποίηση τῶν ὀστῶν. 

Επιστολή 5η
 Θέμα: Επίσκεψη στην Άνδρο
Ημερομηνία: Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2009, 11:12 μ.μ.
Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,
Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε είχα την μεγάλη ευλογία -παρότι ανάξιος- να πάω μόνος μου στη Μονή Παναγίας Παναχράντου στην Άνδρο. Ήταν πράγματι μια καταπληκτική εμπειρία. Φθάσαμε εκεί το πρωί, ήταν Ψυχοσάββατο και οι μοναχοί τελούσαν τη Θεία Λειτουργία στον μικρό ναό που βρέθηκαν τα ιερά λείψανα. Φθάσαμε εκεί όταν ο ιερέας άνοιγε τις πόρτες του ναού, γύρω στις 6, και με το που άνοιξε τις πόρτες μας περιέλουσε μια γλυκιά ευωδία. Μιας και δεν είχε μπει κανείς εκείνο το πρωί στον ναό και το θυμιατό δεν είχε ακόμη ανάψει, δεν υπήρχε αμφιβολία ότι η ευωδιά ερχόταν από τα λείψανα. Εκτός αυτού, όποτε καίγεται το λιβάνι, όσο γλυκά και να μυρίζει, μια ελαφριά αψάδα χαρακτηρίζει την ευωδιά του, λόγω της καύσης του πάνω στο καρβουνάκι. Τούτη η ευωδιά, όμως, είναι όλη γλύκα και πλημμυρίζει όλο σου το είναι: το στήθος, το στόμα και τον λάρυγγα. Είναι στ’ αλήθεια καταπληκτικό. Οι μοναχοί έχουν τοποθετημένα τα ιερά λείψανα μέσα σε μια γυάλινη βιτρίνα και μας την άνοιξαν, για να τα προσκυνήσουμε. Όσο ήμασταν εκεί, δεν μυρόβλυζαν πολύ(έβγαζαν μια πολύ μικρή ποσότητα), όμως εξακολουθούσαν να ευωδιάζουν έντονα. Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας του Όρθρου, όταν έφθασε η στιγμή να μνημονευτεί η Θεοτόκος και ο ιερέας βγήκε από το ιερό, για να θυμιάσει τον ναό, το τέταρτο κρανίο (το οποίο, όταν ήμασταν εκεί, έδειχνε να μυροβλύζει λίγο περισσότερο από τα άλλα) άρχισε να βγάζει μύρο για μερικά λεπτά. Η ευωδία γινόταν αντιληπτή καθ’ όλη τη διάρκεια του Όρθρου και της Θεία Λειτουργίας, ωστόσο με ιδιαίτερη ένταση –όπως παρατήρησα- κατά τη Μεγάλη Είσοδο και τη Θεία Μετάληψη. Μερικοί από μας συνειδητοποίησαν ότι η ευωδιά δεν ερχόταν μόνον από τα λείψανα που είχαν ήδη βρεθεί, αλλά από την τρύπα στο έδαφος πάνω από την κρύπτη – σοβαρή ένδειξη ότι υπάρχουν κι άλλα ιερά λείψανα εκεί κάτω.
Μετά τη Λειτουργία, ο π. Αέτιος μας άνοιξε την κρύπτη, για να μπούμε. Έχουν καθαρίσει αρκετό χώρο, ώστε να μπορούν να μπουν τέσσερις ή πέντε άτομα κάθε φορά (παρόλο που είναι στενά και δεν υπάρχει μεγάλη ευχέρεια κινήσεων). Υπάρχουν εκατοντάδες κρανία και οστά, μερικά ήδη στοιβαγμένα με τάξη και άλλα που περιμένουν τη σειρά τους να καθαριστούν και να στοιβαχθούν. Ο π. Αέτιος ισχυρίζεται ότι υπάρχουν πολύ περισσότερα πίσω από τις στοίβες, τα οποία δεν μπορούμε να δούμε – θα πρέπει να τα ανασύρουν ένα-ένα μέσα από τα χώματα με πολύ σχολαστικότητα και προσοχή (γιατί τα οστά είναι ανακατεμένα με το χώμα). Όσο βρισκόμασταν μέσα στην κρύπτη, η ευωδιά ήταν πολύ έντονη κι ένας από την ομάδα άρχισε να μυρίζει κάποια οστά, με σκοπό να ανακαλύψει αυτό που ευωδίαζε. Πράγματι, βρήκε ένα μηριαίο οστό που ευωδίαζε. Δεν γνωρίζουμε εάν ανήκει στα λείψανα κάποιου αγίου που έχουμε ήδη βρει ή σε κάποιον καινούργιο.
Ὁ ἡγούμενος π. Εὐδόκιμος (στά δεξιά) καί ὁ ἱερομόναχος π.Ἀέτιος στό καθολικό τῆς Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου στή Μονή τῆς Παναγίας  Παναχράντου. 

Περάσαμε ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο στη μονή μαζί με τον π. Αέτιο και τον π. Ευδόκιμο και αποκόμισα μια καλύτερη εικόνα της στάσης τους απέναντι στην όλη υπόθεση, καθώς και περισσότερες πληροφορίες. Γενικά, ενώ έχουν συγκινηθεί πολύ με το γεγονός, ανησυχούν για την προσέλκυση αυξημένου ενδιαφέροντος. Η αλήθεια είναι ότι δεν το θέλουν. Πρώτον, δεν πιστεύουν ότι είναι δουλειά τους να δημοσιοποιήσουν αυτοί αυτά που έχουν συμβεί –ο π. Αέτιος λέει ότι, εάν ο Θεός επιθυμεί να αποκαλυφθούν οι εν λόγω άγιοι, όλος ο κόσμος θα το μάθει στη στιγμή- έτσι δεν αισθάνεται την υποχρέωση να κάνει κάτι για να δώσει διάσταση στο γεγονός, αλλά να αφήσει τους άγιους να αποκαλυφθούν όποτε αυτοί επιλέξουν. Επίσης, είναι μόνον οι δυο τους που φέρνουν εις πέρας τις πάμπολλες καθημερινές εργασίες, εξυπηρετώντας τις βασικές ανάγκες ενός τεράστιου και αρχαίου μοναστηριού, και ανησυχούν με την προοπτική προσέλκυσης ενός πλήθους φιλοπερίεργων επισκεπτών, κάτι που συμβαίνει συχνά στα άλλα δύο δημοφιλή μοναστήρια της Άνδρου (του Αγ. Νικολάου και της Αγ. Μαρίνας), γιατί όχι μόνο δεν θα μπορέσουν να τους εξυπηρετήσουν, αλλά θα διαταραχθεί και η ησυχαστική τους ζωή, πράγμα που δεν θέλουν. Δέχονται ευχαρίστως να φιλοξενήσουν μικρές ομάδες πιστών, ωστόσο με κάποια επιφύλαξη.
Όσον αφορά τις καινούργιες πληροφορίες, μας είπαν ότι κάποιος άνδρας, πριν από μερικές μέρες, ονειρεύτηκε έναν μοναχό να του λέει πως, όταν θα τελειώσουν τις εργασίες [τακτοποίηση των αγίων λειψάνων], ο Αγ. Παντελεήμων θα πληροφορήσει τον ηγούμενο σχετικά με τη ζωή των αγίων. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί στη μονή βρίσκεται η τίμια κάρα του Αγ. Παντελεήμονα και ο π. Ευδόκιμος ευλαβείται πολύ τον άγιο. Μάλιστα, όταν ήμασταν εκεί, μας διηγήθηκε μερικά θαύματα του Αγ. Παντελεήμονα που είδε με τα ίδια του τα μάτια – ο άγιος τον θεράπευσε από καρκίνο πριν από 30 χρόνια περίπου.
  Ἡ ἁγία κάρα τοῦ Ἁγίου καί Ἱαματικοῦ Παντελεήμονος    


Αυτά προς το παρόν. Εύχομαι μέσα στις επόμενες εβδομάδες ο Θεός να μας αξιώσει να ξαναπάμε τη μονή.
                                                                                            


Επιστολή 6η
Θέμα: Επίσκεψη στην Άνδρο
Ημερομηνία: Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2009, 2:09 μ.μ.
Την ευχή σου Γέροντα!...
Ήταν μεγάλη ευλογία, Γέροντα, η επίσκεψη στο μοναστήρι. Αυτό που είναι ιδιαίτερα δύσκολο να μεταφέρει κανείς στο χαρτί είναι το αυτό που αισθάνεσαι, όταν οσφραίνεσαι εκείνη την καταπληκτική ευωδιά. Σε καθηλώνει πραγματικά στο σημείο που βρίσκεσαι και δεν θέλεις να φύγεις. Μόλις έμαθα (από χθες το βράδυ) πως ανακάλυψαν και πέμπτο κρανίο που μυροβλύζει και ευωδιάζει. Σε αυτό λείπει τμήμα από το πίσω μέρος του και υποδηλώνει ότι ο μοναχός θα πρέπει να είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό. Ο φίλος της Μάρθας, ο οποίος μας μεταφέρει όλα τα νέα, είπε ότι αυτό το κρανίο μυρόβλυζε υπερβολικά και ευωδίαζε έντονα. Τα πρώτα τρία ευωδιάζουν ακόμα, αλλά δεν μυροβλύζουν αυτόν τον καιρό, ενώ το τέταρτο εξακολουθεί να μυροβλύζει (ωστόσο, όχι πια τις άλλοτε μεγάλες ποσότητες) και να ευωδιάζει.
Θεού θέλοντος, κάποια στιγμή μέσα στον Ιούλιο, θα πάμε ξανά.


SEGEND:77b388ae-2909-4983-aa3f-a9c6ef793166:17Το εσωτερικό του Καθολικού της Ι. Μ. Παναγίας Παναχράντου.Επιστολή 7η
Θέμα: Περισσότερα νέα από την Άνδρο
Ημερομηνία: Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2009, 7:18 μ.μ.
Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,
Θα ήθελα να σας ενημερώσω για πρόσθετες πληροφορίες που πήρα όσον αφορά τα γεγονότα στην Άνδρο.
Απ’ ό,τι φαίνεται, πριν από μία βδομάδα περίπου, οι μοναχοί ανακάλυψαν άλλα τέσσερα κρανία που μυροβλύζουν - τα τέσσερα τελευταία ανακαλύφθηκαν την περασμένη Κυριακή. Έτσι, έχουμε συνολικά εννιά ιερά λείψανα αγίων που κατά πάσα πιθανότητα μαρτύρησαν. Αφού βρήκαν την τελευταία παρτίδα ιερών λειψάνων, ο π. Αέτιος ονειρεύτηκε έναν άγνωστο μοναχό να του λέει πως έπρεπε να πάει και να πλύνει όλα τα λείψανα με κρασί και λάδι κατά την παράδοση της Εκκλησίας. Μετά από το όνειρο ξύπνησε και αμέσως πήγε και έκανε αυτό που του υπαγόρευσε ο μοναχός του ονείρου και, αφού τα έπλυνε, όλα τα λείψανα άρχισαν και πάλι να μυροβλύζουν. Η ευωδιά ήταν προφανώς τόσο έντονη, που άνθρωποι από τη Χώρα –το κύριο λιμάνι- έρχονταν στο μοναστήρι για να μάθουν τι συμβαίνει.
Εκτελούσαν και κάποιες εργασίες στην προσπάθειά τους να επισκευάσουν τον μικρό ναό που βρέθηκαν τα λείψανα και όταν οι εργάτες έκαβαν στην αυλή μπροστά από τον ναό (όχι εκεί που βρίσκονται τα οστά, στην κρύπτη κάτω από τον ναό) το ίδιο το έδαφος ανέδιδε μια γλυκιά ευωδιά. Ήταν δε τόσο γλυκιά, που οι Αλβανοί εργάτες (οι οποίοι δεν γνώριζαν τίποτε από αυτά που διαδραματίζονταν τόσο καιρό) σταμάτησαν το σκάψιμο και ρώτησαν τον ιερέα τι είχε βάλει μέσα στο έδαφος και μύριζε τόσο γλυκά.
Απίστευτα πράγματα...
Lawrence Damian Robinson 

Διαβᾶστε περισσότερα για τόν Παπουλάκο  κάνοντας κλίκ ἐδῶ.
Πηγή εἰκόνας Παπουλάκου: 
http://www.papoulakos.org/images/2009-08-15_194456y.jpg
Print this post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails
Γιά νά δεῖτε παλαιότερες ἀναρτήσεις κάντε κλίκ ΕΔΩ ἤ στό σύνδεσμο πού βρίσκεται στό κάτω μέρος τῆς σελίδας καί γράφει: Παλαιότερες αναρτήσεις

Γιά νά δεῖτε τίς τρέχουσες ἀναρτήσεις κάντε κλίκ ΕΔΩ ἤ στό σύνδεσμο πού βρίσκεται στό κάτω μέρος τῆς σελίδας καί γράφει: Αρχική σελίδα

ΣΥΝ ΘΕῼ: 1ο) 13ήμερο προσκύνημα στους Αγίους Τόπους - Ιορδανία - Σινά. 2ο)12ημ. προσκύνημα Αίγυπτο – Σινά - Άγιοι Τόποι, της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού (ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΧΩΡΗΒ TRAVEL , ΤΗΛ: 2310-345330, 342240 ΠΑΝΟΡΑΜΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ).


13ήμερο προσκύνημα στους Αγίους Τόπους
Ιορδανία - Σινά

1η ημ. 23/8/10 Δευτέρα: ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ
Συνάντηση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στις 21:30 το βράδυ και αναχώρηση με πτήση της Aegean μέσω Αθηνών για Τελ Αβίβ.

2η ημ. 24/08/10 Τρίτη: ΛΥΔΑ-ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ
Άφιξη τα ξημερώματα, επιβίβαση στο πούλμαν. Προσκύνημα στον Άγιο Γεώργιο στην Λύδα και στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς την Τιβεριάδα. Αγιασμός στον Ιορδάνη ποταμό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξεκούραση.
1η διανυκτέρευση στην Τιβεριάδα
3η ημ. 25/08/10 Τετάρτη: ΝΑΖΑΡΕΤ-ΚΑΝΑ - ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ - ΟΡΟΣ ΘΑΒΩΡ
Επισκεπτόμαστε και προσκυνούμε τους τόπους γύρω από την λίμνη: Όρος Μακαρισμών, Καπερναούμ, Ναός των Αγ. Αποστόλων. Συνεχίζουμε με κατεύθυνση την πόλη της Ναζαρέτ (προσκύνημα στο τόπο του Ευαγγελισμού), την Κανά (πρώτο θαύμα του Κυρίου). Επόμενος σταθμός το Όρος Θαβώρ (Μεταμόρφωση του Κυρίου).
2η διανυκτέρευση στην Τιβεριάδα
4η ημ. 26/08/10 Πέμπτη: ΙΟΡΔΑΝΙΑ – ΓΕΡΑΣΑ - ΑΜΜΑΝ
Αναχώρηση για σύνορα Ισραήλ-Ιορδανίας. Μετά τα διαδικαστικά φθάνουμε στα Γέρασα όπου θα επισκεφθούμε την Αρχαία Δεκάπολη. Συνεχίζουμε για το Αμμάν. Επίσκεψη στη Σιταντέλα με τα ερείπια του ναού και το ρωμαϊκό θέατρο.
3η διανυκτέρευση στο Αμμάν
5η ημ. 27/08/10 Παρασκευή: ΑΜΜΑΝ - ΠΕΤΡΑ
Πρωινή αναχώρηση για το όρος Νέμπο από όπου ο Μωϋσής αντίκρυσε τη Γη της Επαγγελίας. Επίσκεψη στο Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Μανταμπά. Συνεχίζουμε για την Πέτρα, όπου θα γνωρίσουμε τον αρχαιολογικό χώρο που είναι μοναδικός στον κόσμο, αφού όλα σχεδόν τα μνημεία είναι σκαλισμένα σε βράχους.
4η διανυκτέρευση στην Πέτρα
6η ημ. 28/08/10 Σάββατο: ΑΚΑΜΠΑ-ΝΟΥΕΜΠΑ-ΣΙΝΑ
Αναχώρηση για την Άκαμπα από όπου θα πάρουμε το πλοίο για την Νουέμπα. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά στη Μονή Αγίας Αικατερίνας στο Σινά. Αργά το βράδυ ανάβαση στο Όρος Χωρήβ (προαιρετικά).
5η διανυκτέρευση στην Ι. Μονή Αγ. Αικατερίνης
7η ημ. 29/08/10 Κυριακή: ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ
Θεία Λειτουργία το πρωί στο Ναό της Μονής και στη συνέχεια προσκύνηση των Ιερών λειψάνων της Αγ. Αικατερίνης. Ξενάγηση εντός και πέριξ της Μονής.
6η διανυκτέρευση στην Ι. Μονή Αγ. Αικατερίνης

8η ημ. 30/08/10 Δευτέρα: ΣΙΝΑ – ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ- ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
Αναχώρηση για τα σύνορα Αιγύπτου-Ισραήλ. Μετά τη διέλευση των συνόρων και τις καθιερωμένες στάσεις, άφιξη στην Ιερουσαλήμ
7η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ
9η ημ. 31/08/10 Τρίτη: ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓ. ΠΟΛΕΩΣ
Προσκυνήματα εντός της Αγ. Πόλεως, στο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο Τάφο, το Φρικτό Γολγοθά, την Αποκαθήλωση και την Εύρεση του Τιμίου Σταυρού. Βαδίζοντας στην οδό του Μαρτυρίου θα προσκυνήσουμε στο Πραιτώριο (φυλακή του Χριστού).
διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ
10η ημ. 01/09/10 Τετάρτη: ΒΗΘΛΕΕΜ –ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ-ΚΑΤΑΜΟΝΑΣ
Aναχώρηση για την Βηθλεέμ όπου θα προσκυνήσουμε το Σπήλαιο της Γεννήσεως, το χωριό των ποιμένων, την Μονή του Αγίου Θεοδοσίου τη Μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Επιστρέφοντας στην Ιερουσαλήμ θα προσκυνήσουμε στη Μονή Τιμίου Σταυρού και στο Καταμόνας (Μονή Αγ. Συμεών του Θεοδόχου).
διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ
11η ημ. 02/09/10 Πέμπτη: ΙΕΡΙΧΩ – ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ – ΒΗΘΑΝΙΑ
Αναχώρηση για την έρημο της Ιουδαίας. Προσκύνημα στο Σαραντάριο Όρος, τις Ιερές Μονές του Προφήτου Ελισσαίου, του Αγ. Γερασίμου Ιορδανίτου. Επιστρέφοντας στην Ιερουσαλήμ προσκύνημα στη Βηθανία, στη Μονή της Αγ. Μάρθας και Μαρίας και στο Όρος των Ελαιών από όπου ανελήφθη ο Κύριος. Στη Γεθσημανή, θα προσκυνήσουμε στον τάφο της Παναγίας και στον βράχο της αγωνίας.
10η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ
12η ημ. 03/09/10 Παρασκευή: ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΟΛΕΩΣ
Πιθανή επίσκεψη στο Πατριαρχείο. Συνεχίζουμε για το λόφο Σιών για να επισκεφθούμε το Υπερώο και το σπίτι του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου. Η υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη για ατομικά προσκυνήματα και αγορά.
11η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ
13η ημ. 04/09/10 Σάββατο: ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκκίνηση για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ και αναχώρηση με πτήση της Aegean Air. Άφιξη το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη μέσω Αθηνών.
j0239055


ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 1430 €
Διαφορά μονόκλινου: 320 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :
*Αεροπορικά εισιτήρια Θεσ/νικη - Αθήνα – Τελ Αβίβ – Αθήνα - Θεσσαλονίκη
*Φόροι αεροδρομίων
*Φόροι συνόρων (Ισραήλ -Ιορδανίας– Αιγύπτου)
*Το φόρο εισόδου στο Σινά
*Την βίζα της Ιορδανίας
* Το πλοίο από Άκαμπα – Νουέμπα.
*Μετακινήσεις και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με τοπικά λεωφορεία.
*Τις (2) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στην Τιβεριάδα με πρωινό και ένα γεύμα.
*Τις (5) διανυκτερεύσεις στην Ιερουσαλήμ σε ξενοδοχείο 3* superior με πρωινό και ένα γεύμα.
*Τις (2) διανυκτερεύσεις στο Αμμάν και την Πέτρα σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό και ένα γεύμα.
*Τις (2) διανυκτερεύσεις στους ξενώνες της Ι. Μ. της Αγ. Αικατερίνης με πρωινό και ένα γεύμα.
*Την ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί.
*Τα μικρά λεωφορεία για τον Αγ. Σάββα.
*Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
*Συνοδό αρχηγό του γραφείου μας.
*Φιλοδωρήματα οδηγών - σερβιτόρων – αχθοφόρων κ.λ.π.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
*Ό,τι αναφέρεται σαν προαιρετικό.
*Επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
$ Τα προγράμματα έχουν καταρτισθεί με βάση τις ισχύουσες τιμές και δρομολόγια ( 13/04/2010).
Σε περίπτωση οποιασδήποτε αλλαγής θα υπάρξει ανάλογη αναπροσαρμογή.
$Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιείται κατά την κρίση του αρχηγού όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο για
την καλύτερη διεξαγωγή του.
$Σε περίπτωση που για λόγους ανεξάρτητους της θέλησής μας δεν μας επιτραπεί η είσοδος σε κάποια
από τα προσκυνήματα (π.χ. στη Βηθλεέμ, Ιεριχώ) το γραφείο μας δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη.
$ Σας συνιστούμε να ε ν ε ρ γ ή σ τ ε ε γ κ α ί ρ ως για την έκδοση των διαβατηρίων σας.

$Η δήλωση συμμετοχής θεωρείται έγκυρη εφόσον καταβληθεί προκαταβολή 400 € έως τις 15/06/2010 και εξόφληση έως 08/08/2010 στους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς:
ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : 30953207
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5227-014562594
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : 239/750744-53
ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ : 714-002101-056770 EUROBANK ΤΡΑΠΕΖΑ : 0026-0520-13-0100012959


12ημ. προσκύνημα

Αίγυπτο – Σινά - Άγιοι Τόποι

της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού1η ημ. 21/9 /10 Τρίτη: ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ - ΚΑΙΡΟ
Συνάντηση στο αεροδρόμιο Μακεδονία στις 08:00 π.μ και με πτήση της Aegean Air μέσω Αθηνών άφιξη στο Κάιρο. Επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά στις Πυραμίδες και την Σφίγγα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και ξεκούραση.
1η διανυκτέρευση στο Κάιρο

2η ημ. 22/9/10 Τετάρτη: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την Αλεξάνδρεια όπου θα επισκεφθούμε το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο και τον Ιερό Ναό του Αγ. Σάββα. Στη συνέχεια διανύοντας την πανέμορφη παραλία της Αλεξάνδρειας παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για το Κάιρο.
2η διανυκτέρευση στο Κάιρο

3η ημ. 23/9/10 Πέμπτη: ΚΑΪΡΟ – ΣΙΝΑ
Μεταφορά στο Ναό του Αγ. Γεωργίου στο παλαιό Κάιρο. Αναχώρηση και μέσω της διώρυγας του Σουέζ περνάμε στη χερσόνησο του Σινά με προορισμό την Ιερά Μονή της Αγ. Αικατερίνης. Καθοδόν προσκύνημα στο Σιναϊτικό μετόχι στην όαση της Φαράν. Άφιξη - τακτοποίηση δείπνο και διανυκτέρευση. Τα μεσάνυχτα προαιρετική ανάβαση στην αγία κορυφή (Όρος Χωρήβ).
3η διανυκτέρευση στο Σινά

4η ημ. 24/9/10 Παρασκευή: ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ
Θεία Λειτουργία για όσους παραμείνουν στη μονή. Στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε τα άγια λείψανα της Αγ. Αικατερίνης και θα ξεναγηθούμε εντός και πέριξ της Μονής.
4η διανυκτέρευση στο Σινά

5η ημ. 25/9/10 Σάββατο: ΣΙΝΑ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ
Αναχώρηση για τα σύνορα Αιγύπτου – Ισραήλ. Καθοδόν στάση στη Νεκρά Θάλασσα. Άφιξη στην Ιερουσαλήμ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
5η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ
6η ημ. 26/9/10 Κυριακή: ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΟΛΗΣ
Προσκύνημα εντός του Ναού της Αναστάσεως (Πανάγιο Τάφο, Φρικτό Γολγοθά, Αποκαθήλωση, Εύρεση Τιμίου Σταυρού). Παίρνοντας την οδό του μαρτυρίου προσκύνημα στο Πραιτώριο (φυλακή του Κυρίου μας), στο Λιθόστρωτο, στο σπίτι των Αγ. Ιωακείμ και Άννης. Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε τον εσπερινό του Τιμίου Σταυρού στο Ναό της Αναστάσεως.
6η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ

7η ημ. 27/9/10 Δευτέρα: ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ : ΙΕΡΙΧΩ-ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ
Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο ναό της Αναστάσεως. Αναχώρηση για την Ιεριχώ όπου θα προσκυνήσουμε στο Σαραντάριο Όρος, στις Μονές του Προφήτου Ελισαίου, του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Ανεβαίνοντας προς τα Ιεροσόλυμα προσκύνημα στη Βηθανία, στη Μονή της Αγίας Μάρθας και Μαρίας, στο Όρος των Ελαιών όπου θα προσκυνήσουμε στο Ναό της Αναλήψεως. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη Γεθσημανή όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο της Παναγίας και το βράχο της Αγωνίας. 7η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ

8η ημ. 28/9/10 Τρίτη: ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ – ΘΑΒΩΡ - ΚΑΝΑ - ΝΑΖΑΡΕΤ
Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας, τη Ναζαρέτ (προσκύνημα στον τόπο του Ευαγγελισμού) και την Κανά (το πρώτο θαύμα του Κυρίου μας). Επισκεπτόμαστε και προσκυνούμε τους τόπους γύρω από την λίμνη της Τιβεριάδας: Όρος των Μακαρισμών, Καπερναούμ. Τέλος στον Ιορδάνη ποταμό(αγιασμός των υδάτων). Επιστροφή στην Ιερουσαλήμ.
8η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ

9η ημ. 29/9/10 Τετάρτη: ΒΗΘΛΕΕΜ –ΟΡΕΙΝΗ - ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για τη Βηθλεέμ, όπου θα προσκυνήσουμε το σπήλαιο της Γεννήσεως. Επίσης προσκύνημα στο χωριό των ποιμένων, στην Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου και στη Μονή του Αγ. Σάββα. Στη συνέχεια προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού , στο Κατά Μόνας (Μονή Αγ. Συμεών του Θεοδόχου) και τέλος στην Ορεινή(σπίτι Αγίου Ιωάννου Προδρόμου).
9η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ

10η ημ. 30/9/10 Πέμπτη: ΦΡΕΑΡ ΙΑΚΩΒ
Αναχώρηση για προσκύνημα στο φρέαρ του Ιακώβ, όπου μαρτύρησε το 1979 ο πατήρ Φιλούμενος. Σήμερα στον Ιερό Ναό φυλάσσετε το σκήνωμα του.
10η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ

11η ημ. 01/10/10 Παρασκευή: ΣΙΩΝ
Επίσκεψη στην Σιών, όπου βρίσκεται το Υπερώο και το σπίτι του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου. Η υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη για ατομικά προσκυνήματα και αγορά.
11η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ

12η ημ. 02/10/10 Σάββατο: ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αναχώρηση με πτήση της Aegean Air τα ξημερώματα για Αθήνα. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη νωρίς το πρωί.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ
ΜΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΡΠΟΦΟΡΙΑ
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 1260 € το άτομο
Διαφορά μονόκλινου: 290

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
Τά αεροπορικά εισιτήρια Θεσ/νίκη –Αθήνα – Κάιρο - Τελ Αβίβ - Αθήνα - Θεσ/νίκη.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΧΩΡΗΒ TRAVEL ,
ΤΗΛ: 2310-345330, 342240 ΠΑΝΟΡΑΜΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

ΣΥΝ ΘΕῼ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ :ΙΕΡΟΜΟΝ. ΣΑΒΒΑ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ, «ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ» ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ (Ι.Μ. ΚΩΣΤΑΜΟΝΙΤΟΥ, ΒΙΓΛΑ, Ι.Μ. Μ. ΛΑΥΡΑΣ) 1915-2004


Ἦταν γύρω στά 1990 ὅταν γιά πρώτη φορά συναντήθηκα μέ τόν Γέροντα Εὐθύμιο. Τόν θυμᾶμαι ὄρθιο πίσω ἀπό τό μαγειρεῖο τῆς Μ. Λαύρας. Εἴμαστε μαζί μέ τόν Γέροντά μας π. Μάξιμο.
Μοῦ λέει ὁ Γέροντας:
«Ἔλα νά δεῖς ἕναν διά Χριστόν σαλό».
Ἦταν ἕνας Μοναχός μικροκαμωμένος, ταπεινός. Εἶχε τά γένια του μαζεμένα μέ ἕνα λαστιχάκι καί τά μαλλιά του κομμένα. Φοροῦσε ἕνα φθαρμένο ζωστικό. Ἀργότερα ἔμαθα καί διαπίστωσα «ἰδίοις ὄμμασι» ὅτι πολλές φορές κυκλοφοροῦσε καί χωρίς αὐτό.
Ἦταν ἐξαιρετικά ἀδύνατος, μέ πολλή δυνατή φωνή καί ἔντονο δυναμισμό στόν τρόπο πού ἐκφραζόταν, στίς κινήσεις, στίς χειρονομίες του. Ὅλες του οἱ ἐκδηλώσεις ἀντανακλοῦσαν τήν ἅγια βία μέχρι «αὐτομίσους», πού - ὅπως ἔμαθα ἀργότερα- ἀσκοῦσε στόν ἑαυτό του. Τά ματάκια του ἔλαμπαν σάν τήν διάφανη ἁγιορείτικη θάλασσα. Φαινόντουσαν σάν δακρυσμένα.
Πίσω ἀπό μία ἐξωτερική «ἀγριότητα-τραχύτητα» διέκρινες μία φύση λεπτή, συναισθηματική, πολύ εὐαίσθητη. Πιό δύσκολα διέκρινες τήν ἁγιότητα... Συνήθως ὁ ἅγιος μόνο καταλαβαίνει τόν ἅγιο. Ὁ ἅγιος Γέροντας Παΐσιος τόν εἶχε «καταλάβει»... Μέ θαυμασμό ἀργότερα ἄκουσα ὅτι κάποιοι προσκυνητές εἶχαν ζητήσει ἀπό τόν Γέρο-Παΐσιο, τόν μεγάλο σύγχρονο ἀσκητή τῆς Παναγούδας, νά τούς δείξει ἕναν σύγχρονο ἁγιορείτη ἅγιο. Τότε ὁ μακαριστός Γέροντας τούς ἔστειλε νά δοῦν τό Γερο-Εὐθύμιο στή Βίγλα...
Ἀργότερα ἐπίσης συνειδητοποίησα τήν ἀταλάντευτη σταθερότητά του, τήν ἀκαμψία του - θά μπορούσαμε νά ποῦμε- στίς κατά Θεόν ἀποφάσεις του. Διαπίστωσα τήν ἀδιάπτωτη νηστεία του, τήν μοναχική του συνέπεια, τήν ἀπόλυτη αὐστηρότητα στόν ἑαυτό του. Μέ θαυμασμό ἔμαθα πώς ἔκανε «ἐννάτες», ἐδαφιαῖες μετάνοιες καί ἀμέτρητα κομβοσχοίνια σχεδόν μέχρι τά τελευταῖα του...Ὅταν ἔπεσε κατάκοιτος συνέχισε τίς «ἐννάτες» καί τήν προσευχή «ὑπέρ ὅλου τοῦ κόσμου»...
ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΑΣ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΣΥΝ ΘΕῼ, ΚΑΙ ΔΙ' ΕΥΧΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΥΜΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ.
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 6947612075 Ἤ
ΣΤΟ E- MAIL:PanagiaTheotokos@gmail.com
ΤΙΜΗ: 4 Euro

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ

ΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ


Αρχειοθήκη ιστολογίου