ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΧΑΡΑ ΜΟΥ!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΧΑΡΑ ΜΟΥ!
ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΠΑΤΕΡΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΖΩΗ

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΑΡΞ ΕΓΕΝΕΤΟ

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΑΡΞ ΕΓΕΝΕΤΟ
ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΕ ΜΑΣ
ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΠΑΤΕΡΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. SOS 1)ΜΗΝ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ 2)ΝΕΟ :http://hristospanagia3.blogspot.com

Ἀγαπητοί ἐν Χριστῷ ἀδελφοί
Ἄν λάβετε ἕνα e- mail, ὑποτίθεται ἀπό ἐμένα (panagiatheotokos@gmail.com), πού νά σᾶς ζητᾶ νά στείλετε χρήματα, ἀγνοῆστε το.
π. Σάββας

Dear brothers in Christ
If you receive a e-mail supposed from me(panagiatheotokos@gmail.com) don' t pay attention at all.
p. Savvas Agioreitis

ΣΥΝ ΘΕῼ, ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: http://hristospanagia3.blogspot.com

Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΕΣ ΠΟΥ "ΑΠΑΙΤΟΥΝ" ΑΠΟ ΤΟΝ κ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΕΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ

 

     Απο το ιστολόγιο της Ειρήνης Βούλγαρη "Κριτική ενημέρωση"

 Όπως θα δείτε από την παρακάτω ιστοσελίδα, η «Ευρωπαϊκή Ανθρωπιστική Ομοσπονδία» (European Humanist Federation) για την οποία έγραψα σε προηγούμενή μου ανάρτηση, ΕΔΩ,
έχει δημιουργήσει και Ελληνικό Παράρτημα oνομαζόμενο “Ηumanist Union of Greece”. Στην ακόλουθη ιστοσελίδα, που λέγεται ότι είναι του παρατηρηρίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, βλέπετε καθαρά ότι το ελληνικό παράρτημα της ομοσπονδίας αυτής, το ΗUG, κοινοποιεί στον έλληνα πρωθυπουργό τον τελευταίο καιρό επιστολές διαμαρτυρίας-καταγγελίας-απειλών με ταυτόχρονες αντίστοιχες κοινοποιήσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για μια σειρά εκβιαστικών μεταρρυθμίσεων, όπως να φύγει ο χριστιανικός σταυρός και τα άλλα θρησκευτικά σύμβολα από τα σχολεία, και να χωρισθεί η εκκλησία από το κράτος, μεταξύ άλλων, με το πρόσχημα ότι όσο καιρό παραμένουν τα σύμβολα και η εκκλησία είναι δεμένη με το κράτος παραβιάζονται ανθρώπινα δικαιώματα.


ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ


Η με ημερομηνία 19 Φεβρουαρίου επιστολή τους στον Έλληνα πρωθυπουργό βρίσκεται ΕΔΩ.

Η με ημερομηνία 27 Ιανουαρίου επιστολή τους στον Έλληνα πρωθυπουργο βρίσκεται ΕΔΩ.

Ακολουθεί μετάφραση της δεύτερης επιστολής από τις δύο προαναφερθείσες (της 27ης Ιανουαρίου):

Aνθρωπιστική Ένωση Ελλάδος (HUG)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
27 Ιανουαρίου 2010
Ελλάδα: Aνοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό για τα θρησκευτικά σύμβολα:
To θέμα έχει όντως τεθεί!


Η Ανθρωπιστική Ένωση της Ελλάδας (HUG) έστειλε σήμερα στον Πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου την ακόλουθη επιστολή που αφορά το θέμα των θρησκευτικών συμβόλων και τις αναφορές στο θρήσκευμα σε δημόσιους χώρους. Αντίγραφα της επιστολής στάλθηκαν στον Υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο, στην Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, στον Υπουργό Δικαιοσύνης Χάρρυ Καστανίδη, στον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και στον Έλληνα Οmbudsman Γιώργο Καμίνη.

Mr. George Papandreou
Prime Minister of Greece
CC: Mr. Pavlos Geroulanos, Minister of Culture; Ms. Anna Diamantopoulou, Minister of Education;Mr. Harry Kastanidis, Minister of Justice; Mr. Giannis Ragoussis, Minister of Interior; Mr. George Kaminis, Ombudsman

27 Ιανουαρίου 2010

Κύριε Πρωθυπουργέ,...

Η Ανθρωπιστική Ένωση της Ελλάδας (HUG)είναι ένας σύλλογος προσώπων που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2010, με 65 μέλη μέχρι στιγμής. Σκοπόν έχει την προώθηση του κοσμικού κράτους και της ανθρωπιστικής άποψης των πολιτιστικών, κοινωνικών και ηθικών αξιών, και την εργασία για κοινωνική και πολιτιστική πρόοδο.
Ο πυρήνας των ιδρυτικών μελών του συμπεριλαμβάνει γυναίκες και άνδρες οι οποίοι, από το 2008, έχουν θέσει ενώπιον των αρμοδίων κρατικών αρχών, συμπεριλαμβαμένου του Ombudsman, τα ακόλουθα θέματα:

1. Την απομάκρυνση των θρησκευτικών συμβόλων από τα σχολεία μαζί με την κατάργηση της προσευχής και του εκκλησιασμού κατά την διάρκεια των σχολικών ωρών, της υποχρεωτικής δήλωσης του θρησκεύματος για απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών, και της υποχρεωτικής αναγραφής του θρησκεύματος στα σχολικά διπλώματα.
2. Την απομάκρυνση των θρησκευτικών συμβόλων από τα δικαστήρια, τα οποία έχουν ήδη αποφασίσει ότι το θέμα εμπίπτει στην δικαιοδοσία του Υπουργού Δικαιοσύνης.
3. Την απομάκρυνση του ερωτήματος για την θρησκεία για τους αλλοδαπούς στις αιτήσεις για νέες άδειες παραμονής αλλοδαπών ή ανανεώσεις τους και,
4. Την απομάκρυνση της προσευχής από την αρχή των καθημερινών δημόσιων ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών.


Αυτές οι ενέργειες έγιναν δημόσια. Σχολιάσθηκαν από τα....
Ελληνικά και από τα διεθνή ΜΜΕ, και δέχθηκαν δριμύα κριτική από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία. Πράγματι, πριν δύο εβδομάδες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δια μέσου της αντιπροσώπου της στην Ελλάδα, η οποία ενημερώνει για θέματα διακρίσεων, ζήτησε και έλαβε λεπτομερή πληροφόρηση από μας. Λεπτομερείς πληροφορίες για τις ενέργειές μας μπορούν να βρεθούν στο:
http://cm.greekhelsinki.gr/index.php?sec=192&ctg=278

Ως εκ τούτου, νοιώσαμε έκπληξη όταν, χθες, ενώ απαντούσατε σε μια σχετική ερώτηση ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Συνάθροισης του Συμβουλίου της Ευρώπης, δηλώσατε:

“To θέμα [των θρησκευτικών συμβόλων]… δεν έχει τεθεί στην Ελλάδα. Παραδοσιακά υπάρχουν θρησκευτικά σύμβολα στα σχολεία μας, αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα.»


Ταυτόχρονα, εκτιμήσαμε ιδιαιτέρως την θέση σας για το θέμα:
“To θέμα των θρησκευτικών συμβόλων είναι πάρα πολύ επίμαχο. Όπου υπάρχουν ζητήματα σύγκρουσης, αντί να τα δυναμώνουμε και να προκαλούμε πόλωση στις κοινωνίες μας, χρειάζεται να βρούμε τρόπους αλληλοκατανόησης… Καθώς οι σύγχρονες κοινωνίες γίνονται πιο πολυεθνικές και πολυθρησκευτικές, η ευθύνη των πολιτικών είναι να χειρισθούν αυτά τα ζητήματα με σεβασμό, αναγνωρίζοντας και την παράδοση και τα δικαιώματα όλων. Το να πετύχουμε την σωστή ισορροπία δεν είναι εύκολο. Και για τον λόγο αυτό βρισκόμαστε εδώ.»

Για τον λόγο αυτό ζητούμε με σεβασμό μια συνάντηση μαζί σας, ή με οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο αποφασίσετε. Επιθυμούμε να συζητήσουμε την εξεύρεση τέτοιων τρόπων αλληλοκατανόησης για τον χειρισμό αυτών των ζητημάτων πάνω στην βάση των διεθνών συνθηκών και του Ελληνικού Συντάγματος, όπως έχουν ερμηνευτεί πολλές φορές από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του οποίου η νομολογία έχει ενσωματωθεί από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους στις εργασίες του για την νομική γνωμοδότηση τουλάχιστον από το 2007.

Ειλικρινά δικοί σας,
Η προσωρινή γραμματεία του HUG,

Παναγιώτης Δημητράς, Νίκος Θεοδώρου, Ελεάννα Ιωαννίδου, Γιώργος Σαριγιαννίδης


Ακολουθεί μετάφραση στα ελληνικά της πρώτης επιστολής από τις δύο προαναφερθείσες (19ης Φεβρουαρίου):


Kύριον Γεώργιο Παπανδρέου,
Πρωθυπουργό της Ελλάδας

Αγαπητέ κύριε Παπανδρέου,

Η Ευρωπαϊκή Ανθρωπιστική Ομοσπονδία ενώνει πάνω από 40 ανθρωπιστικούς και κοσμικούς οργανισμούς σε πάνω από 20 χώρες της Ευρώπης, κι έχει επαφές σε πολύ περισσότερες. Σκοπός μας είναι να αντιπροσωπεύουμε τις απόψεις των ανθρώπων που δεν έχουν θρήσκευμα (ίσως το ένα τρίτο των Ευρωπαίων) και να προωθήσουμε το κοσμικό κράτος, δηλαδή, τον διαχωρισμό της πολιτικής από την θρησκεία και τα πιστεύω.
Είμαστε αναγνωρισμένοι για διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση βάσει της Συνθήκης της Λισσαβώνας. Δραστηριοποιούμεθα στις συναντήσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα του OSCE. Είμαστε μέλη της Πλατφόρμας του Πρακτορείου Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ για διαβούλευση με την κοινωνία των πολιτών, κι έχουμε πολιτική αντιπροσώπευση στην Διάσκεψη των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Η Ελλάδα είναι, φυσικά, συμβεβλημένο κράτος της Ευρωπαϊκής Συνθήκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, κι έχει πρόσφατα υπογράψει το EU charter των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων. Αυτές οι δεσμεύσεις είναι καλοδεχούμενες, αλλά σε ορισμένους τομείς δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Για τον λόγο αυτό, ενοχληθήκαμε όταν διαβάσαμε τα λόγια του πληρεξουσίου Υπουργού Εξωτερικών, Σπυρίδωνα Κουβελη, στην Ελληνική Βουλή στις 5 Φεβρουαρίου. Απαντώντας στον κύριο Άδωνι Γεωργιάδη, πλαγίως απείλησε έναν μη κυβερνητικό οργανισμό, το Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι, για την εργασία του στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα.

Αυτός ο οργανισμός έχει με επιτυχία φέρει έναν αριθμό σημαντικών υποθέσεων ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, παίρνοντας καταδικαστικές αποφάσεις κατά της Ελλάδας σε υποθέσεις όπως τα δικαιώματα των μειονοτήτων, ο ρατσισμός, κι άλλες υποθέσεις στις οποίες οι παραδοσιακές πρακτικές δεν σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Για παράδειγμα, ο πολύ στενός σύνδεσμος του κράτους με την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία παραβιάζει τα δικαιώματα ανθρώπων με άλλα ή καθόλου θρησκευτικά πιστεύω, κι αναμφισβήτητα αντίκειται στις αρχές του σύγχρονου κοσμικού κράτους που σέβεται την ελευθερία των πιστεύω όλων των πολιτών του. Η υπόθεση που αναφέρθηκε από τον κύριο Γεωργιάδη ήταν τέτοια που έπειτα από μια ξεκάθαρη κρίση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι υποστηρίζει έναν αριθμό υποθέσεων που επιζητούν την απομάκρυνση των θρησκευτικών συμβόλων από τα σχολεία πάνω στην βάση του ότι παραβιαζουν το δικαίωμα των γονέων να ανατρέφουν τα παιδιά τους σύμφωνα με τις δικές τους, κι όχι με της εθνικής εκκλησίας τις πεποιθήσεις (βλέπε Άρθρο 2 του πρώτου πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Συνθήκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα).

Παρά ταύτα, ο κύριος Κουβελης είπε ότι ο οργανισμός "δυσφήμισε την Ελλάδα". Το να λέμε την αλήθεια, το να υψώνουμε το ανάστημά μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το να παροτρύνουμε την Ελλάδα να εφαρμόσει πλήρως τις δεσμεύσεις της, θεωρείται τώρα από έναν υπουργό της κυβέρνησής σας, ως "δυσφήμιση της Ελλάδας";
Eπιπλέον, ο κύριος Κουβέλης αναφέρθηκε σε ένα μητρώο Ελληνικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στο οποίο είναι εγγεγραμμένα στοιχεία για τις σχέσεις τους με την κυβέρνηση που φαίνεται πως πάνε πολύ πιο πέρα από την τυπική πλευρά της εγγραφής, των λογαριασμών και της φορολόγησης. Είπε ότι το Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι "έχει εγγραφεί ως [ένας οργανισμός] που συκοφαντεί την Ελλάδα, όπως φαίνεται αυτό θα μπει στην εγγραφή κι όταν θα εκτιμήσουμε τα δεδομένα και τις προτάσεις, αυτό θα το λάβουμε υπόψη."

Αυτή η απειλή για το μέλλον του οργανισμού είναι παράνομη και αξιοθρήνητη. Αυτή η ίδια αποτελεί συγκαλυμένη παράβαση της εγγύησης της ελευθερίας του λόγου στην Ευρωπαϊκή Συνθήκη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και θα έχει την συνέπεια - ίσως την συνέπεια που σκόπευαν- της αποθάρρυνσης άλλων μη κυβερνητικών οργανώσεων από το να ασκούν μη ευνοϊκή κριτική στις αρχές. Όταν ο φόβος εμποδίζει τον ελεύθερο λόγο, τότε οι καταχρήσεις ανθίζουν.

Με αντίγραφα αυτής της επιστολής, φέρνω το θέμα αυτό υπόψη (μεταξύ άλλων) του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Επιτρόπου για την Δικαιοσύνη, για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα και για την Εθνικότητα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δεσμευτεί για τα ανθρώπινα δικαιώματα, μια δέσμευση που υπερβαίνει κάθε παρόμοια προώθησή τους σε ολόκληρο τον κόσμο και μέσα στην ίδια την Ένωση. Αυτός είναι ένας ρόλος που η Ευρωπαϊκή Ανθρωπιστική Ομοσπονδία προτρέπει ισχυρά την Ευρωπαϊκή Ένωση να εκπληρώνει πλήρως, με όλη της την ισχύ.

θα καλοδεχόμουν τις παρατηρήσεις σας επί του θέματος.

Δικός σας ειλικρινά,

David Pollock,
Πρόεδρος


Ο ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΠΡΟΕΔΡΟ DAVID POLLOCK και προς την Προσωρινή Ελληνική Γραμματεία του ΗUG: 
Το Ελληνικό Σύνταγμα από την αρχική του δημιουργία μέχρι τώρα ανέκαθεν στήριζε τον σεβασμό των άλλων θρησκειών, ή πιστεύω, με το άρθρο για την ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑ.

Οι Έλληνες αλλά και άλλοι χριστιανικοί ορθόδοξοι λαοί, είναι λαοί με αισθήματα αγάπης και συμπόνοιας και δεν είναι προκατειλημμένοι θρησκευτικά. Έχοντας βασανισθεί και μαρτυρήσει από τους μωαμεθανούς Τούρκους επί πολλούς αιώνες, αλλά και από τους παπικούς "χριστιανούς" στις σταυροφορίες, αλλά και στην νεώτερη ιστορία τους από τους παπικούς "ουνίτες χριστιανούς" για τα θρησκευτικά τους πιστεύω, γνωρίζουν τι είναι η καταπάτηση αυτών των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων πολύ καλά, και γι αυτό υπερασπίζονται τόσο την ελευθερία του λόγου όσο και την ανεξιθρησκεία, συνταγματικά. Ανέκαθεν υποστηρίζουν και δεν υπονομεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, και σέβονται το δικαίωμα του κάθε συνανθρώπου τους να πιστεύει ό,τι θέλει, αλλά και ζητούν από τους άλλους να σέβονται τα δικά τους πιστεύω.

Επομένως, το επιχείρημα για δήθεν καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το γεγονός ότι υπάρχουν ορθόδοξα χριστιανικά σύμβολα στα σχολεία της Ελλάδας, όχι μόνο δεν ευσταθεί, αλλά είναι και παραπλανητικό.

Οι Έλληνες, παρ' όλο που δεν είναι πλούσιος λαός, βοηθούν από το υστέρημά τους κάποιες φορές άλλους λαούς που πλήττονται από άδικους πολέμους, ή από φυσικές καταστροφές, και οι οποίοι τις περισσότερες φορές δεν έχουν ορθόδοξους χριστιανικούς πληθυσμούς (Παλαιστίνιους, Λιβανέζους, Ταυλανδους κλπ) γιατί ποτέ δεν έκαναν, ούτε κάνουν τέτοιου είδους διακρίσεις. Για τον λόγο αυτό, η Ελλάδα χαίρει της εκτίμησης των κρατών όλου του κόσμου, ανεξαρτήτως του τι θρήσκευμα έχουν οι κάτοικοί τους.
Και είναι πασίγνωστο ότι η Ελληνική Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία πρωτοστατεί σε τέτοιου είδους βοήθειες στους αλλόθρησκους αλλά και στους ομόθρησκους συνανθρώπους μας όταν χρειάζονται βοήθεια.

Εδώ στην Ελλάδα οι περισσότεροι είμαστε ορθόδοξοι χριστιανοί. Ως τέτοιοι, ποτέ δεν κάναμε αιματηρούς επιθετικούς πολέμους όπως έκανε η παπική εκκλησία του Βατικανού, η λεγόμενη Καθολική, με τις σταυροφορίες.
Μια καλύτερη ανάγνωση της διδασκαλίας και της ιστορίας της Ανατολικής Χριστιανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας θα σας βοηθήσει να καταλάβετε ότι καμμία σχέση δεν υπάρχει μεταξύ του χρησιμοθηρισμού της Καθολικής Εκκλησίας και του αιματοκυλίσματος του πλανήτη μέσω των σταυροφοριών και της Ιεράς Εξέτασης της Καθολικής εκκλησίας της οποίας ηγείται ο Πάπας της Ρώμης, και του ταπεινού φρονήματος,της έμπρακτης αγάπης και της αρετής της αληθινής διδασκαλίας του Χριστού που κηρύττει και πιστεύει η Ορθοδοξία μας.

Μακάρι και άλλοι λαοί να είχαν την αγάπη και την πηγαία ανεξιθρησκεία που έχουν οι περισσότεροι Έλληνες!
Print this post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails
Γιά νά δεῖτε παλαιότερες ἀναρτήσεις κάντε κλίκ ΕΔΩ ἤ στό σύνδεσμο πού βρίσκεται στό κάτω μέρος τῆς σελίδας καί γράφει: Παλαιότερες αναρτήσεις

Γιά νά δεῖτε τίς τρέχουσες ἀναρτήσεις κάντε κλίκ ΕΔΩ ἤ στό σύνδεσμο πού βρίσκεται στό κάτω μέρος τῆς σελίδας καί γράφει: Αρχική σελίδα

ΣΥΝ ΘΕῼ: 1ο) 13ήμερο προσκύνημα στους Αγίους Τόπους - Ιορδανία - Σινά. 2ο)12ημ. προσκύνημα Αίγυπτο – Σινά - Άγιοι Τόποι, της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού (ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΧΩΡΗΒ TRAVEL , ΤΗΛ: 2310-345330, 342240 ΠΑΝΟΡΑΜΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ).


13ήμερο προσκύνημα στους Αγίους Τόπους
Ιορδανία - Σινά

1η ημ. 23/8/10 Δευτέρα: ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ
Συνάντηση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στις 21:30 το βράδυ και αναχώρηση με πτήση της Aegean μέσω Αθηνών για Τελ Αβίβ.

2η ημ. 24/08/10 Τρίτη: ΛΥΔΑ-ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ
Άφιξη τα ξημερώματα, επιβίβαση στο πούλμαν. Προσκύνημα στον Άγιο Γεώργιο στην Λύδα και στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς την Τιβεριάδα. Αγιασμός στον Ιορδάνη ποταμό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξεκούραση.
1η διανυκτέρευση στην Τιβεριάδα
3η ημ. 25/08/10 Τετάρτη: ΝΑΖΑΡΕΤ-ΚΑΝΑ - ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ - ΟΡΟΣ ΘΑΒΩΡ
Επισκεπτόμαστε και προσκυνούμε τους τόπους γύρω από την λίμνη: Όρος Μακαρισμών, Καπερναούμ, Ναός των Αγ. Αποστόλων. Συνεχίζουμε με κατεύθυνση την πόλη της Ναζαρέτ (προσκύνημα στο τόπο του Ευαγγελισμού), την Κανά (πρώτο θαύμα του Κυρίου). Επόμενος σταθμός το Όρος Θαβώρ (Μεταμόρφωση του Κυρίου).
2η διανυκτέρευση στην Τιβεριάδα
4η ημ. 26/08/10 Πέμπτη: ΙΟΡΔΑΝΙΑ – ΓΕΡΑΣΑ - ΑΜΜΑΝ
Αναχώρηση για σύνορα Ισραήλ-Ιορδανίας. Μετά τα διαδικαστικά φθάνουμε στα Γέρασα όπου θα επισκεφθούμε την Αρχαία Δεκάπολη. Συνεχίζουμε για το Αμμάν. Επίσκεψη στη Σιταντέλα με τα ερείπια του ναού και το ρωμαϊκό θέατρο.
3η διανυκτέρευση στο Αμμάν
5η ημ. 27/08/10 Παρασκευή: ΑΜΜΑΝ - ΠΕΤΡΑ
Πρωινή αναχώρηση για το όρος Νέμπο από όπου ο Μωϋσής αντίκρυσε τη Γη της Επαγγελίας. Επίσκεψη στο Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Μανταμπά. Συνεχίζουμε για την Πέτρα, όπου θα γνωρίσουμε τον αρχαιολογικό χώρο που είναι μοναδικός στον κόσμο, αφού όλα σχεδόν τα μνημεία είναι σκαλισμένα σε βράχους.
4η διανυκτέρευση στην Πέτρα
6η ημ. 28/08/10 Σάββατο: ΑΚΑΜΠΑ-ΝΟΥΕΜΠΑ-ΣΙΝΑ
Αναχώρηση για την Άκαμπα από όπου θα πάρουμε το πλοίο για την Νουέμπα. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά στη Μονή Αγίας Αικατερίνας στο Σινά. Αργά το βράδυ ανάβαση στο Όρος Χωρήβ (προαιρετικά).
5η διανυκτέρευση στην Ι. Μονή Αγ. Αικατερίνης
7η ημ. 29/08/10 Κυριακή: ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ
Θεία Λειτουργία το πρωί στο Ναό της Μονής και στη συνέχεια προσκύνηση των Ιερών λειψάνων της Αγ. Αικατερίνης. Ξενάγηση εντός και πέριξ της Μονής.
6η διανυκτέρευση στην Ι. Μονή Αγ. Αικατερίνης

8η ημ. 30/08/10 Δευτέρα: ΣΙΝΑ – ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ- ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
Αναχώρηση για τα σύνορα Αιγύπτου-Ισραήλ. Μετά τη διέλευση των συνόρων και τις καθιερωμένες στάσεις, άφιξη στην Ιερουσαλήμ
7η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ
9η ημ. 31/08/10 Τρίτη: ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓ. ΠΟΛΕΩΣ
Προσκυνήματα εντός της Αγ. Πόλεως, στο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο Τάφο, το Φρικτό Γολγοθά, την Αποκαθήλωση και την Εύρεση του Τιμίου Σταυρού. Βαδίζοντας στην οδό του Μαρτυρίου θα προσκυνήσουμε στο Πραιτώριο (φυλακή του Χριστού).
διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ
10η ημ. 01/09/10 Τετάρτη: ΒΗΘΛΕΕΜ –ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ-ΚΑΤΑΜΟΝΑΣ
Aναχώρηση για την Βηθλεέμ όπου θα προσκυνήσουμε το Σπήλαιο της Γεννήσεως, το χωριό των ποιμένων, την Μονή του Αγίου Θεοδοσίου τη Μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Επιστρέφοντας στην Ιερουσαλήμ θα προσκυνήσουμε στη Μονή Τιμίου Σταυρού και στο Καταμόνας (Μονή Αγ. Συμεών του Θεοδόχου).
διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ
11η ημ. 02/09/10 Πέμπτη: ΙΕΡΙΧΩ – ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ – ΒΗΘΑΝΙΑ
Αναχώρηση για την έρημο της Ιουδαίας. Προσκύνημα στο Σαραντάριο Όρος, τις Ιερές Μονές του Προφήτου Ελισσαίου, του Αγ. Γερασίμου Ιορδανίτου. Επιστρέφοντας στην Ιερουσαλήμ προσκύνημα στη Βηθανία, στη Μονή της Αγ. Μάρθας και Μαρίας και στο Όρος των Ελαιών από όπου ανελήφθη ο Κύριος. Στη Γεθσημανή, θα προσκυνήσουμε στον τάφο της Παναγίας και στον βράχο της αγωνίας.
10η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ
12η ημ. 03/09/10 Παρασκευή: ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΟΛΕΩΣ
Πιθανή επίσκεψη στο Πατριαρχείο. Συνεχίζουμε για το λόφο Σιών για να επισκεφθούμε το Υπερώο και το σπίτι του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου. Η υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη για ατομικά προσκυνήματα και αγορά.
11η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ
13η ημ. 04/09/10 Σάββατο: ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκκίνηση για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ και αναχώρηση με πτήση της Aegean Air. Άφιξη το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη μέσω Αθηνών.
j0239055


ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 1430 €
Διαφορά μονόκλινου: 320 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :
*Αεροπορικά εισιτήρια Θεσ/νικη - Αθήνα – Τελ Αβίβ – Αθήνα - Θεσσαλονίκη
*Φόροι αεροδρομίων
*Φόροι συνόρων (Ισραήλ -Ιορδανίας– Αιγύπτου)
*Το φόρο εισόδου στο Σινά
*Την βίζα της Ιορδανίας
* Το πλοίο από Άκαμπα – Νουέμπα.
*Μετακινήσεις και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με τοπικά λεωφορεία.
*Τις (2) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στην Τιβεριάδα με πρωινό και ένα γεύμα.
*Τις (5) διανυκτερεύσεις στην Ιερουσαλήμ σε ξενοδοχείο 3* superior με πρωινό και ένα γεύμα.
*Τις (2) διανυκτερεύσεις στο Αμμάν και την Πέτρα σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό και ένα γεύμα.
*Τις (2) διανυκτερεύσεις στους ξενώνες της Ι. Μ. της Αγ. Αικατερίνης με πρωινό και ένα γεύμα.
*Την ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί.
*Τα μικρά λεωφορεία για τον Αγ. Σάββα.
*Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
*Συνοδό αρχηγό του γραφείου μας.
*Φιλοδωρήματα οδηγών - σερβιτόρων – αχθοφόρων κ.λ.π.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
*Ό,τι αναφέρεται σαν προαιρετικό.
*Επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
$ Τα προγράμματα έχουν καταρτισθεί με βάση τις ισχύουσες τιμές και δρομολόγια ( 13/04/2010).
Σε περίπτωση οποιασδήποτε αλλαγής θα υπάρξει ανάλογη αναπροσαρμογή.
$Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιείται κατά την κρίση του αρχηγού όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο για
την καλύτερη διεξαγωγή του.
$Σε περίπτωση που για λόγους ανεξάρτητους της θέλησής μας δεν μας επιτραπεί η είσοδος σε κάποια
από τα προσκυνήματα (π.χ. στη Βηθλεέμ, Ιεριχώ) το γραφείο μας δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη.
$ Σας συνιστούμε να ε ν ε ρ γ ή σ τ ε ε γ κ α ί ρ ως για την έκδοση των διαβατηρίων σας.

$Η δήλωση συμμετοχής θεωρείται έγκυρη εφόσον καταβληθεί προκαταβολή 400 € έως τις 15/06/2010 και εξόφληση έως 08/08/2010 στους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς:
ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : 30953207
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5227-014562594
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : 239/750744-53
ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ : 714-002101-056770 EUROBANK ΤΡΑΠΕΖΑ : 0026-0520-13-0100012959


12ημ. προσκύνημα

Αίγυπτο – Σινά - Άγιοι Τόποι

της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού1η ημ. 21/9 /10 Τρίτη: ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ - ΚΑΙΡΟ
Συνάντηση στο αεροδρόμιο Μακεδονία στις 08:00 π.μ και με πτήση της Aegean Air μέσω Αθηνών άφιξη στο Κάιρο. Επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά στις Πυραμίδες και την Σφίγγα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και ξεκούραση.
1η διανυκτέρευση στο Κάιρο

2η ημ. 22/9/10 Τετάρτη: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την Αλεξάνδρεια όπου θα επισκεφθούμε το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο και τον Ιερό Ναό του Αγ. Σάββα. Στη συνέχεια διανύοντας την πανέμορφη παραλία της Αλεξάνδρειας παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για το Κάιρο.
2η διανυκτέρευση στο Κάιρο

3η ημ. 23/9/10 Πέμπτη: ΚΑΪΡΟ – ΣΙΝΑ
Μεταφορά στο Ναό του Αγ. Γεωργίου στο παλαιό Κάιρο. Αναχώρηση και μέσω της διώρυγας του Σουέζ περνάμε στη χερσόνησο του Σινά με προορισμό την Ιερά Μονή της Αγ. Αικατερίνης. Καθοδόν προσκύνημα στο Σιναϊτικό μετόχι στην όαση της Φαράν. Άφιξη - τακτοποίηση δείπνο και διανυκτέρευση. Τα μεσάνυχτα προαιρετική ανάβαση στην αγία κορυφή (Όρος Χωρήβ).
3η διανυκτέρευση στο Σινά

4η ημ. 24/9/10 Παρασκευή: ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ
Θεία Λειτουργία για όσους παραμείνουν στη μονή. Στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε τα άγια λείψανα της Αγ. Αικατερίνης και θα ξεναγηθούμε εντός και πέριξ της Μονής.
4η διανυκτέρευση στο Σινά

5η ημ. 25/9/10 Σάββατο: ΣΙΝΑ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ
Αναχώρηση για τα σύνορα Αιγύπτου – Ισραήλ. Καθοδόν στάση στη Νεκρά Θάλασσα. Άφιξη στην Ιερουσαλήμ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
5η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ
6η ημ. 26/9/10 Κυριακή: ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΟΛΗΣ
Προσκύνημα εντός του Ναού της Αναστάσεως (Πανάγιο Τάφο, Φρικτό Γολγοθά, Αποκαθήλωση, Εύρεση Τιμίου Σταυρού). Παίρνοντας την οδό του μαρτυρίου προσκύνημα στο Πραιτώριο (φυλακή του Κυρίου μας), στο Λιθόστρωτο, στο σπίτι των Αγ. Ιωακείμ και Άννης. Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε τον εσπερινό του Τιμίου Σταυρού στο Ναό της Αναστάσεως.
6η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ

7η ημ. 27/9/10 Δευτέρα: ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ : ΙΕΡΙΧΩ-ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ
Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο ναό της Αναστάσεως. Αναχώρηση για την Ιεριχώ όπου θα προσκυνήσουμε στο Σαραντάριο Όρος, στις Μονές του Προφήτου Ελισαίου, του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Ανεβαίνοντας προς τα Ιεροσόλυμα προσκύνημα στη Βηθανία, στη Μονή της Αγίας Μάρθας και Μαρίας, στο Όρος των Ελαιών όπου θα προσκυνήσουμε στο Ναό της Αναλήψεως. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη Γεθσημανή όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο της Παναγίας και το βράχο της Αγωνίας. 7η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ

8η ημ. 28/9/10 Τρίτη: ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ – ΘΑΒΩΡ - ΚΑΝΑ - ΝΑΖΑΡΕΤ
Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας, τη Ναζαρέτ (προσκύνημα στον τόπο του Ευαγγελισμού) και την Κανά (το πρώτο θαύμα του Κυρίου μας). Επισκεπτόμαστε και προσκυνούμε τους τόπους γύρω από την λίμνη της Τιβεριάδας: Όρος των Μακαρισμών, Καπερναούμ. Τέλος στον Ιορδάνη ποταμό(αγιασμός των υδάτων). Επιστροφή στην Ιερουσαλήμ.
8η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ

9η ημ. 29/9/10 Τετάρτη: ΒΗΘΛΕΕΜ –ΟΡΕΙΝΗ - ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για τη Βηθλεέμ, όπου θα προσκυνήσουμε το σπήλαιο της Γεννήσεως. Επίσης προσκύνημα στο χωριό των ποιμένων, στην Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου και στη Μονή του Αγ. Σάββα. Στη συνέχεια προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού , στο Κατά Μόνας (Μονή Αγ. Συμεών του Θεοδόχου) και τέλος στην Ορεινή(σπίτι Αγίου Ιωάννου Προδρόμου).
9η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ

10η ημ. 30/9/10 Πέμπτη: ΦΡΕΑΡ ΙΑΚΩΒ
Αναχώρηση για προσκύνημα στο φρέαρ του Ιακώβ, όπου μαρτύρησε το 1979 ο πατήρ Φιλούμενος. Σήμερα στον Ιερό Ναό φυλάσσετε το σκήνωμα του.
10η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ

11η ημ. 01/10/10 Παρασκευή: ΣΙΩΝ
Επίσκεψη στην Σιών, όπου βρίσκεται το Υπερώο και το σπίτι του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου. Η υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη για ατομικά προσκυνήματα και αγορά.
11η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ

12η ημ. 02/10/10 Σάββατο: ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αναχώρηση με πτήση της Aegean Air τα ξημερώματα για Αθήνα. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη νωρίς το πρωί.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ
ΜΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΡΠΟΦΟΡΙΑ
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 1260 € το άτομο
Διαφορά μονόκλινου: 290

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
Τά αεροπορικά εισιτήρια Θεσ/νίκη –Αθήνα – Κάιρο - Τελ Αβίβ - Αθήνα - Θεσ/νίκη.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΧΩΡΗΒ TRAVEL ,
ΤΗΛ: 2310-345330, 342240 ΠΑΝΟΡΑΜΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

ΣΥΝ ΘΕῼ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ :ΙΕΡΟΜΟΝ. ΣΑΒΒΑ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ, «ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ» ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ (Ι.Μ. ΚΩΣΤΑΜΟΝΙΤΟΥ, ΒΙΓΛΑ, Ι.Μ. Μ. ΛΑΥΡΑΣ) 1915-2004


Ἦταν γύρω στά 1990 ὅταν γιά πρώτη φορά συναντήθηκα μέ τόν Γέροντα Εὐθύμιο. Τόν θυμᾶμαι ὄρθιο πίσω ἀπό τό μαγειρεῖο τῆς Μ. Λαύρας. Εἴμαστε μαζί μέ τόν Γέροντά μας π. Μάξιμο.
Μοῦ λέει ὁ Γέροντας:
«Ἔλα νά δεῖς ἕναν διά Χριστόν σαλό».
Ἦταν ἕνας Μοναχός μικροκαμωμένος, ταπεινός. Εἶχε τά γένια του μαζεμένα μέ ἕνα λαστιχάκι καί τά μαλλιά του κομμένα. Φοροῦσε ἕνα φθαρμένο ζωστικό. Ἀργότερα ἔμαθα καί διαπίστωσα «ἰδίοις ὄμμασι» ὅτι πολλές φορές κυκλοφοροῦσε καί χωρίς αὐτό.
Ἦταν ἐξαιρετικά ἀδύνατος, μέ πολλή δυνατή φωνή καί ἔντονο δυναμισμό στόν τρόπο πού ἐκφραζόταν, στίς κινήσεις, στίς χειρονομίες του. Ὅλες του οἱ ἐκδηλώσεις ἀντανακλοῦσαν τήν ἅγια βία μέχρι «αὐτομίσους», πού - ὅπως ἔμαθα ἀργότερα- ἀσκοῦσε στόν ἑαυτό του. Τά ματάκια του ἔλαμπαν σάν τήν διάφανη ἁγιορείτικη θάλασσα. Φαινόντουσαν σάν δακρυσμένα.
Πίσω ἀπό μία ἐξωτερική «ἀγριότητα-τραχύτητα» διέκρινες μία φύση λεπτή, συναισθηματική, πολύ εὐαίσθητη. Πιό δύσκολα διέκρινες τήν ἁγιότητα... Συνήθως ὁ ἅγιος μόνο καταλαβαίνει τόν ἅγιο. Ὁ ἅγιος Γέροντας Παΐσιος τόν εἶχε «καταλάβει»... Μέ θαυμασμό ἀργότερα ἄκουσα ὅτι κάποιοι προσκυνητές εἶχαν ζητήσει ἀπό τόν Γέρο-Παΐσιο, τόν μεγάλο σύγχρονο ἀσκητή τῆς Παναγούδας, νά τούς δείξει ἕναν σύγχρονο ἁγιορείτη ἅγιο. Τότε ὁ μακαριστός Γέροντας τούς ἔστειλε νά δοῦν τό Γερο-Εὐθύμιο στή Βίγλα...
Ἀργότερα ἐπίσης συνειδητοποίησα τήν ἀταλάντευτη σταθερότητά του, τήν ἀκαμψία του - θά μπορούσαμε νά ποῦμε- στίς κατά Θεόν ἀποφάσεις του. Διαπίστωσα τήν ἀδιάπτωτη νηστεία του, τήν μοναχική του συνέπεια, τήν ἀπόλυτη αὐστηρότητα στόν ἑαυτό του. Μέ θαυμασμό ἔμαθα πώς ἔκανε «ἐννάτες», ἐδαφιαῖες μετάνοιες καί ἀμέτρητα κομβοσχοίνια σχεδόν μέχρι τά τελευταῖα του...Ὅταν ἔπεσε κατάκοιτος συνέχισε τίς «ἐννάτες» καί τήν προσευχή «ὑπέρ ὅλου τοῦ κόσμου»...
ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΑΣ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΣΥΝ ΘΕῼ, ΚΑΙ ΔΙ' ΕΥΧΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΥΜΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ.
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 6947612075 Ἤ
ΣΤΟ E- MAIL:PanagiaTheotokos@gmail.com
ΤΙΜΗ: 4 Euro

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ

ΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ


Αρχειοθήκη ιστολογίου