ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΧΑΡΑ ΜΟΥ!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΧΑΡΑ ΜΟΥ!
ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΠΑΤΕΡΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΖΩΗ

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΑΡΞ ΕΓΕΝΕΤΟ

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΑΡΞ ΕΓΕΝΕΤΟ
ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΕ ΜΑΣ
ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΠΑΤΕΡΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. SOS 1)ΜΗΝ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ 2)ΝΕΟ :http://hristospanagia3.blogspot.com

Ἀγαπητοί ἐν Χριστῷ ἀδελφοί
Ἄν λάβετε ἕνα e- mail, ὑποτίθεται ἀπό ἐμένα (panagiatheotokos@gmail.com), πού νά σᾶς ζητᾶ νά στείλετε χρήματα, ἀγνοῆστε το.
π. Σάββας

Dear brothers in Christ
If you receive a e-mail supposed from me(panagiatheotokos@gmail.com) don' t pay attention at all.
p. Savvas Agioreitis

ΣΥΝ ΘΕῼ, ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: http://hristospanagia3.blogspot.com

Σάββατο, 10 Απριλίου 2010

"Και την Επισκοπήν αυτού λάβει έτερος". Ανάσταση και στην Τουρκία!

(Α. Α.)
Κατά τη στιγμή που οι πιστοί Χριστιανοί στην Ελλάδα γιορτάζουν την Ανάσταση του Κυρίου μας, και οι άπιστοι αποτυγχάνουν να συμμετάσχουν σε αυτό το συμπαντικό γεγονός, αμέτρητο πλήθος Τούρκων γειτόνων μας, αγωνίζονται για τη δική τους ανάσταση...

Παρακαλώ διαβάστε με προσοχή το παρακάτω μήνυμα:

«Αγαπητοί μου αδελφοί,

Εδώ και αρκετό καιρό δεν μπορώ να παρακολουθήσω να μηνύματα του φόρουμ. Ο λόγος; Είμαι άνεργος και ψάχνω επειγόντως για δουλειά. Θα ήθελα πολύ, μα πάρα πολύ να βρίσκομαι ανάμεσά σας! Μην νομίζετε όμως ότι σπαταλάω τη μέρα μου μόνο στην αναζήτηση εργασίας. Ζω με την αγάπη και την πίστη μου στον Ιησού Χριστό! Ψιθυρίζω το όνομά Του κάθε φορά που θα χτυπήσω μια πόρτα εργασίας ή θα περάσω μια συνέντευξη και Τον παρακαλώ συνεχώς να με βοηθήσει. Παρακαλώ προσευχηθείτε για μένα.»

Καθώς και αυτό εδώ:

«Αγαπητά μου αδέλφια θα ήθελα να σας διηγηθώ ένα γεγονός που έζησα πριν από λίγες μέρες και με επηρέασε πολύ. Είχα καθυστερήσει στο μάθημα. Δεν είχα εισιτήριο ούτε κάρτα απεριορίστων διαδρομών λεωφορείου γι’ αυτό αναζητούσα ταξί. Κανένα όμως δεν σταματούσε. Όλα περνούσα γεμάτα. Το μάθημα ήταν σημαντικό και δεν έπρεπε με τίποτα να αργήσω. Έκανα μια μικρή προσευχή στον Κύριο: Μην επιτρέψεις να αργήσω, του είπα, Θεέ μου. Σε δύο λεπτά ήρθε το λεωφορείο και μια Κυρία που κατέβηκε από αυτό μου έδωσε την κάρτα της. Αδέλφια μου, ο Κύριός μας γνωρίζει τις ανάγκες μας και τις ικανοποιεί. Δοξασμένο το Όνομά Του. Μείνετε στην Ειρήνη Του.»

Αυτό εδώ τι σας λέει;

«Δεν είμαι βαπτισμένος και στην πόλη που ζω δεν υπάρχει εκκλησία. Όμως εγώ πιστεύω στον Ιησού Χριστό παρά τις αντιρρήσεις της οικογένειας μου. Μια μέρα τόλμησα να πω κάτι στη μαμά μου και με κοίταξε παραξενεμένη «τρελός είσαι;» με ρώτησε. Πώς θα βρω μια Αγία Γραφή; Έχω πολλές απορίες, μπορείτε να με βοηθήσετε;»

Διαβάζοντας τα παραπάνω μηνύματα ίσως σκεφτήκατε ότι είναι παρμένα από κάποιο χριστιανικό φόρουμ και δεν πέσατε έξω. Αυτό όμως που πιθανόν δεν ξέρετε είναι ότι το φόρουμ αυτό είναι τουρκικό και απευθύνετε σε τουρκόφωνους ενδιαφερόμενους για τον χριστιανισμό καθώς και τούρκους χριστιανούς (ναι, καλά ακούσατε!) που επιθυμούν να επικοινωνήσουν με άλλα αδέλφια τους και να μοιραστούν την ομορφιά της χριστιανικής ζωής μαζί τους!!!!

Ένα εκπληκτικό φαινόμενο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στη γείτονα χώρα στις μέρες μας! Οι τούρκοι ανακαλύπτουν τον χριστιανισμό! Όχι, δεν πρόκειται μόνον για κρυπτοχριστιανούς -υπάρχουν και αυτοί- είναι κυρίως νέα παιδιά με πρόσβαση στο διαδίκτυο που διαβάζουν απροκάλυπτα τη Γραφή, κάνουν ερωτήσεις, ψάχνουν να βρουν εκκλησία να ενταχτούν, προσεύχονται, ακούνε, διαβάζουν, και ΒΑΠΤΙΖΟΝΤΑΙ χριστιανοί! Μέσα σε τρομερές δυσκολίες οικογενειακές και συχνά με κίνδυνο της ζωής τους, στα βάθη της Ανατολής αλλά και στις μεγάλες πόλεις!

Διαβάστε το παρακάτω μήνυμα για να πάρετε μια ιδέα του πώς μπορεί να ενεργεί ο Θεός στις ψυχές των ανθρώπων.

Το μήνυμα είναι γραμμένο στο φόρουμ στις 26-12-2007 από έναν νεαρό τούρκο ρωμαιοκαθολικό, που διαμένει στη Σμύρνη.

Γεια σας και πάλι. Καλά Χριστούγεννα σε όλους… Για δύο μέρες δεν έγραψα γιατί έδωσα στον εαυτό μου άδεια Χριστουγεννιάτικη. Ευχήθηκα στο περιβάλλον μου Καλά Χριστούγεννα και όλοι με κοίταξαν παράξενα χωρίς να καταλαβαίνουν, χωρίς να υπολογίζουν τις δικές μου σκέψεις και συναισθήματα. Τέλος πάντων δεν μπορώ να ασχοληθώ με ανθρώπους που έχει πετρώσει η καρδιά τους. Μερικοί με ρωτάτε για το θαύμα που έγινε στη ζωή μου. Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται περί θαύματος. Ήταν κάτι που είχα μέσα μου από τη μέρα που γεννήθηκα. Παλιότερα στο εξοχικό μας πιάναμε το ελληνικό κανάλι ΕΤ1. Κάθε Κυριακή πρωί, ξυπνούσα πρωί, καθόμουν σε μια πολυθρόνα και παρακολουθούσα την απ’ ευθείας μετάδοση της Θείας Λειτουργίας από την Εκκλησία. Τότε ήμουν 5-6 ετών. Δηλαδή εγώ από τη γέννησή μου αγαπούσα το Ιησού Χριστό. Όταν μεγάλωσα και αυξήθηκαν οι πνευματικές μου ανάγκες, βρήκα τον εαυτό μου στο χώρο όπου σύχναζαν οι άνθρωποι του περιβάλλοντός μου, στο τζαμί. Σε εκείνη την ηλικία δεν είχα το θάρρος να πάω κόντρα σε αυτό που έκαναν όλοι και να πω ότι θα πάω στην εκκλησία. Μόνον όταν έρθει κανείς στην κατάλληλη ηλικία κι αρχίσει να παίρνει τις προσωπικές του αποφάσεις, τότε μόνον μπορεί να ζήσει την πίστη του. Κι εγώ αυτό έκανα. Πέρασα λυπητερά Χριστούγεννα. Πέρασα τα Χριστούγεννα παρακολουθώντας τις ακολουθίες στο γερμανικό κανάλι. Ελπίζω όλοι οι πιστοί του φόρουμ που βιώνουν την πίστη τους δεν έκαναν αυτό που έκανα εγώ αλλά πέρασαν τα Χριστούγεννα και τη νύχτα των Χριστουγέννων όπως ταιριάζει στην θρησκεία μας.

Και παρακάτω δείτε τις δυσκολίες του:

Η μητέρα μου μου μιλάει αρνητικά για 2 θέματα σχετικά με τη θρησκεία μου: η εργασία και το στρατιωτικό. Μου λέει: «σ’ αυτή τη χώρα κανείς δεν θα σε προσλάβει, άδικα τελείωσες το πανεπιστήμιο. Και μάλιστα με αυτή τη συγκεκριμένη κυβέρνηση…άρχισαν να παίρνουν τον έλεγχο στα χέρια τους…θα ταλαιπωρηθείς σε όλη σου τη ζωή!» Ο σκοπός της είναι να με πείσει, ότι κι αν πιστεύω, να μην αλλάξω το θρήσκευμά μου στην ταυτότητά μου. «Εξ άλλου και στο στρατό, θα βάλεις μπελάδες το κεφάλι σου» μου λέει. «Είμαι καταδικασμένος μόνον και μόνο επειδή είμαι χριστιανός» λέει. Πιστεύει ότι δεν θα γίνω αποδεκτός, θα με παραγκωνίσουν. Δεν μπορώ να σας πω ότι δεν φοβάμαι, τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Επικρίνονται άνθρωποι λόγω των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων κι έπειτα, αυτό που ζήσαμε τελευταίως: ένας άνθρωπος της θρησκείας χτυπήθηκε… Μήπως η μητέρα μου έχει δίκιο; (μιλάει για τη βόμβα μολότοφ που έβαλαν άγνωστοι στην καθολική εκκλησία του Αγίου Πολυκάρπου)

Ακούστε όμως πώς αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες αυτές:

Μια γυναίκα από την Κωνσταντινούπολη γράφει:

«Δεν θεωρώ δύσκολο να είμαι χριστιανή ανάμεσα σε μουσλουμάνους γιατί δεν είμαι μόνη, είναι μαζί μου ο Χριστός! Άλλωστε έχω και τους χριστιανούς αδελφούς μου. Η κόρη μου κι εγώ είμαστε χριστιανές αλλά ο σύζυγός μου είναι μουσλουμάνος. Και παρ’ ότι είναι μόνον 10 ετών στο σχολείο της δίνει μαρτυρία για το Χριστό! Και το κάνει χωρίς να φοβάται! Ο Κύριος να μας φωτίζει!»

Μια νεαρή μαθήτρια γράφει:

Προέρχομαι από θρησκευόμενη μουσουλμανική οικογένεια και οι δικοί μου με έχουν εσωτερική σε ισλαμικό σχολείο. Όλη μέρα μας μιλάνε για το κοράνι και μας βάζουν να κάνουμε ναμάζι. Εγώ όμως δεν νιώθω τίποτα για όλα αυτά. Εγώ αγαπώ τον Ιησού Χριστό! Μόλις ενηλικιωθώ θα ζητήσω να βαπτιστώ!

Μια γυναίκα από τη μακρινή πόλη Μους γράφει:

Στην πόλη που μένω δεν υπάρχουν εκκλησίες αλλά εγώ πριν από 12 χρόνια, κι ενώ επέμενα στις λάθος απόψεις μου, γνώρισα το λόγο του Θεού. Τότε ακόμα ήμουν πολύ μπερδεμένη. Δεν ήξερα το σωστό, δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω. Ένα βράδυ είδα ένα παράξενο όνειρο: είδα ότι ήμουνα στην άκρη ενός γκρεμού και ένας δυνατός άνεμος φυσούσε γύρω. Δεν μπορούσα από πουθενά να κρατηθώ. Ήταν θέμα δευτερολέπτων το να γκρεμιστώ όταν άκουσα πίσω μου μια φωνή που έλεγε: «τι άλλο περιμένεις για να πιστέψεις στον Ιησού Χριστό;» Άρχισα να τρέμω, τα πόδια μου λύγισαν αλλά δεν μπόρεσα να γυρίσω πίσω μου και να κοιτάξω. Άκουσα και πάλι τη φωνή να επαναλαμβάνει: «Τι περιμένεις λοιπόν για να πιστέψεις στον Υιό του Θεού;» Ξύπνησα!

Οι συμμετέχοντες στο φόρουμ της εξήγησαν ότι πρόκειται για μια κλήση και πράγματι αυτή τη στιγμή η γυναίκα φαίνεται να έχει αλλάξει πολύ. Στο περιβάλλον της δεν τολμάει καν να δηλώσει την πίστη της αλλά όλοι το έχουν καταλάβει και της κάνουν πόλεμο νεύρων. Ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα, βρισιές, κατάρες… Η ίδια λέει πως εκνευρίζεται όταν ακούει το χότζα να ξεφωνίζει δίπλα στο σπίτι της από το τζαμί που βρίσκεται ακριβώς δίπλα της. Κάποια αδελφή της πρότεινε την ώρα εκείνη να προσεύχεται και η ίδια στον Ιησού Χριστό και να του ζητάει να ανοίξει τα πνευματικά μάτια των ανθρώπων της οικογενείας της και του περιβάλλοντός της. Η γυναίκα από το Μους βρήκε την ιδέα αυτή καταπληκτική και τώρα προσεύχεται παράλληλα με τον χότζα αλλά στον Ιησού! Λίγο παρακάτω ένας άλλος αδελφός γράφει για τη συγκεκριμένη πρόταση:

Θα ήθελα να ακολουθήσω κι εγώ το παράδειγμά σας. Όταν φωνάζει ο χότζας στο τζαμί σκέφτομαι πόσοι άνθρωποι είναι ακόμα μακριά από τον Κύριο και στεναχωριέμαι πάρα πολύ. Θα κάνω λοιπόν κι εγώ το ίδιο. Όχι όμως μόνον την ώρα που φωνάζει ο χότζας αλλά κάθε στιγμή ας παρακαλέσουμε τον Κύριο για την οικογένειά μας, τους φίλους μας, τους εργοδότες μας με άλλα λόγια για όλο τον κόσμο!

Ακούστε τώρα τι παθαίνουν όσοι βρίσκονται ξαφνικά μέσα σε αυτό το φόρουμ:

Μια κοπέλα από την Κωνσταντινούπολη γράφει:

Πριν από 3-4 μέρες έγινα μέλος του φόρουμ και πέρασα πάνω από 30 ώρες μελετώντας την Αγία Γραφή και τα μηνύματα του φόρουμ. Μελέτησα με μεγάλη λαχτάρα τα μηνύματα των αδελφών μου ένα-ένα… Κατάλαβα πως η θρησκεία σας μιλάει για αγάπη: "Εγώ δε λέγω υμίν, αγαπάτε τους εχθρούς υμών, ευλογείτε τους καταρωμένους υμάς, καλώς ποιείτε τοις μισούσιν υμάς και προσεύχεσθε υπέρ των επηρεαζόντων υμάς και διωκόντων υμάς. 45 όπως γένησθε υιοί του πατρός υμών του εν ουρανοίς, ότι τον ήλιον αυτού ανατέλλει επί πονηρούς και αγαθούς και βρέχει επί δικαίους και αδίκους. 46 εάν γαρ αγαπήσητε τους αγαπώντας υμάς, τίνα μισθόν έχετε; ουχί και οι τελώναι το αυτό ποιούσι; 47 και εάν ασπάσησθε τους φίλους υμών μόνον, τι περισσόν ποιείτε; ουχί και οι τελώναι ούτω ποιούσιν; 48 Έσεσθε ουν υμείς τέλειοι, ωσπερ ο πατήρ υμών ο εν τοις ουρανοίς τέλειός εστιν" (Ματ. 5).

Και κάποιος άλλος από την Πόλη πριν λίγες μέρες:

Μπήκα τυχαία σε αυτό το φόρουμ και διάβαζα τα κείμενα για 18 συνεχόμενες ώρες!

Όταν πια πόνεσαν τα μάτια μου σταμάτησα και σκέφτηκα πως πρέπει να μάθω για το χριστιανισμό, πρέπει να βρω μια Αγία Γραφή. Αποφάσισα να κατέβω στα κεντρικά βιβιλοπωλεία του Karakoy και το προγραμμάτισα για μία από τις επόμενες δύο μέρες. Την επόμενη μέρα ήρθαν νέοι γείτονες στην πολυκατοικία μας. Επειδή το διαμέρισμά τους είναι μικρό, μου έδωσαν μια κούτα με βιβλία για να τα αξιοποιήσω όπως θέλω, κι αν δεν με ενδιέφεραν, να τα πετάξω στην ανακύκλωση. Ανάμεσα στα βιβλία υπήρχε μια Αγία Γραφή!!!

Χθες το βράδυ, όταν στην περιφορά του Επιταφίου σταθήκαμε όλοι μαζί οι πιστοί και ο ιερέας μας έκανε δέηση σε κάθε γωνιά του δρόμου, σκέφτηκα πόσοι άνθρωποι κρύβουν σήμερα την πίστη τους κι αγωνίζονται γι’ αυτήν μέσα στην μουσλουμανική Τουρκία! Κι αντίστοιχα σκέφτηκα πόσοι Έλληνες στην ελεύθερη -ακόμα- πατρίδα μας εκτιμούν αυτή την ευτυχία, του να μπορείς να σταθείς στη μέση του δρόμου και να προσευχηθείς μαζί με άλλους χριστιανούς!

Σας παρακαλώ αδέλφια μου, όταν θα βρεθείτε στην λειτουργία, προσευχηθείτε και για τις αδελφές μας «Αναστασία» και «Γλέντα» που έστειλαν τα παρακάτω μηνύματα τις τελευταίες μέρες στο φόρουμ:

Αναστασία: Είμαι 23 ετών και εδώ και αρκετό καιρό έχω αποδεχτεί στη ζωή μου τον Ιησού Χριστό ως σωτήρα μου. Καρδιακά είμαι χριστιανή αλλά από εδώ και πέρα θέλω να ζήσω σωστά σύμφωνα με τις εντολές τους Κυρίου μας και να απαλλαγώ από τις αμαρτίες μου. Θα ήθελα να σας ρωτήσω πώς μπορώ να βαπτιστώ… Ξέρω πώς βαφτίζονται τα μικρά παιδιά αλλά για τη βάπτιση ενηλίκων δεν γνωρίζω τίποτα.

Αμέσως παρακάτω η Γλέντα:

Κι εγώ θέλω να μάθω για τη βάπτιση ενηλίκων, παρακαλώ πληροφορήστε με!

Και λίγο πιο πάνω ρωτάει σε κάποιον που έχει επίσης ενδιαφέρον για την ορθοδοξία:

Επισκεφτήκατε την εκκλησία για την οποία μας μιλήσατε; Θέλω να γίνω ορθόδοξη, μοιραστείτε μαζί μου αυτή την εμπειρία σας.Προσευχηθείτε επίσης το εν αιχμαλωσία Πατριαρχείο μας να βρει τρόπους να σπείρει το σπόρο ανάμεσα στους πιστούς χωρίς να κατηγορηθεί για προσηλυτισμό.Καλή Ανάσταση αδέλφια μου!

Καλή Ανάσταση όπου κι να βρίσκεστε!

Στην Ελλάδα, στην Τουρκία, στην Άπω Ανατολή!

Ο Χριστός αναστήθηκε για όλο το ανθρώπινο γένος!(Σημ. όσοι ξέρετε τουρκικά πληκτρολογήστε hristiyanforum.com για να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασιν τις προφητείες του Αγίου Κοσμά να πραγματοποιούνται στις μέρες μας)
Πηγή:
http://www.oodegr.com/oode/ierapostoli/xwres/tourkia/forum_1.htm
Πηγή φωτο:
http://nationalpride.files.wordpress.com/2010/02/agiasofia.jpg
Print this post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails
Γιά νά δεῖτε παλαιότερες ἀναρτήσεις κάντε κλίκ ΕΔΩ ἤ στό σύνδεσμο πού βρίσκεται στό κάτω μέρος τῆς σελίδας καί γράφει: Παλαιότερες αναρτήσεις

Γιά νά δεῖτε τίς τρέχουσες ἀναρτήσεις κάντε κλίκ ΕΔΩ ἤ στό σύνδεσμο πού βρίσκεται στό κάτω μέρος τῆς σελίδας καί γράφει: Αρχική σελίδα

ΣΥΝ ΘΕῼ: 1ο) 13ήμερο προσκύνημα στους Αγίους Τόπους - Ιορδανία - Σινά. 2ο)12ημ. προσκύνημα Αίγυπτο – Σινά - Άγιοι Τόποι, της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού (ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΧΩΡΗΒ TRAVEL , ΤΗΛ: 2310-345330, 342240 ΠΑΝΟΡΑΜΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ).


13ήμερο προσκύνημα στους Αγίους Τόπους
Ιορδανία - Σινά

1η ημ. 23/8/10 Δευτέρα: ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ
Συνάντηση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στις 21:30 το βράδυ και αναχώρηση με πτήση της Aegean μέσω Αθηνών για Τελ Αβίβ.

2η ημ. 24/08/10 Τρίτη: ΛΥΔΑ-ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ
Άφιξη τα ξημερώματα, επιβίβαση στο πούλμαν. Προσκύνημα στον Άγιο Γεώργιο στην Λύδα και στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς την Τιβεριάδα. Αγιασμός στον Ιορδάνη ποταμό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξεκούραση.
1η διανυκτέρευση στην Τιβεριάδα
3η ημ. 25/08/10 Τετάρτη: ΝΑΖΑΡΕΤ-ΚΑΝΑ - ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ - ΟΡΟΣ ΘΑΒΩΡ
Επισκεπτόμαστε και προσκυνούμε τους τόπους γύρω από την λίμνη: Όρος Μακαρισμών, Καπερναούμ, Ναός των Αγ. Αποστόλων. Συνεχίζουμε με κατεύθυνση την πόλη της Ναζαρέτ (προσκύνημα στο τόπο του Ευαγγελισμού), την Κανά (πρώτο θαύμα του Κυρίου). Επόμενος σταθμός το Όρος Θαβώρ (Μεταμόρφωση του Κυρίου).
2η διανυκτέρευση στην Τιβεριάδα
4η ημ. 26/08/10 Πέμπτη: ΙΟΡΔΑΝΙΑ – ΓΕΡΑΣΑ - ΑΜΜΑΝ
Αναχώρηση για σύνορα Ισραήλ-Ιορδανίας. Μετά τα διαδικαστικά φθάνουμε στα Γέρασα όπου θα επισκεφθούμε την Αρχαία Δεκάπολη. Συνεχίζουμε για το Αμμάν. Επίσκεψη στη Σιταντέλα με τα ερείπια του ναού και το ρωμαϊκό θέατρο.
3η διανυκτέρευση στο Αμμάν
5η ημ. 27/08/10 Παρασκευή: ΑΜΜΑΝ - ΠΕΤΡΑ
Πρωινή αναχώρηση για το όρος Νέμπο από όπου ο Μωϋσής αντίκρυσε τη Γη της Επαγγελίας. Επίσκεψη στο Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Μανταμπά. Συνεχίζουμε για την Πέτρα, όπου θα γνωρίσουμε τον αρχαιολογικό χώρο που είναι μοναδικός στον κόσμο, αφού όλα σχεδόν τα μνημεία είναι σκαλισμένα σε βράχους.
4η διανυκτέρευση στην Πέτρα
6η ημ. 28/08/10 Σάββατο: ΑΚΑΜΠΑ-ΝΟΥΕΜΠΑ-ΣΙΝΑ
Αναχώρηση για την Άκαμπα από όπου θα πάρουμε το πλοίο για την Νουέμπα. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά στη Μονή Αγίας Αικατερίνας στο Σινά. Αργά το βράδυ ανάβαση στο Όρος Χωρήβ (προαιρετικά).
5η διανυκτέρευση στην Ι. Μονή Αγ. Αικατερίνης
7η ημ. 29/08/10 Κυριακή: ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ
Θεία Λειτουργία το πρωί στο Ναό της Μονής και στη συνέχεια προσκύνηση των Ιερών λειψάνων της Αγ. Αικατερίνης. Ξενάγηση εντός και πέριξ της Μονής.
6η διανυκτέρευση στην Ι. Μονή Αγ. Αικατερίνης

8η ημ. 30/08/10 Δευτέρα: ΣΙΝΑ – ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ- ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
Αναχώρηση για τα σύνορα Αιγύπτου-Ισραήλ. Μετά τη διέλευση των συνόρων και τις καθιερωμένες στάσεις, άφιξη στην Ιερουσαλήμ
7η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ
9η ημ. 31/08/10 Τρίτη: ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓ. ΠΟΛΕΩΣ
Προσκυνήματα εντός της Αγ. Πόλεως, στο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο Τάφο, το Φρικτό Γολγοθά, την Αποκαθήλωση και την Εύρεση του Τιμίου Σταυρού. Βαδίζοντας στην οδό του Μαρτυρίου θα προσκυνήσουμε στο Πραιτώριο (φυλακή του Χριστού).
διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ
10η ημ. 01/09/10 Τετάρτη: ΒΗΘΛΕΕΜ –ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ-ΚΑΤΑΜΟΝΑΣ
Aναχώρηση για την Βηθλεέμ όπου θα προσκυνήσουμε το Σπήλαιο της Γεννήσεως, το χωριό των ποιμένων, την Μονή του Αγίου Θεοδοσίου τη Μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Επιστρέφοντας στην Ιερουσαλήμ θα προσκυνήσουμε στη Μονή Τιμίου Σταυρού και στο Καταμόνας (Μονή Αγ. Συμεών του Θεοδόχου).
διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ
11η ημ. 02/09/10 Πέμπτη: ΙΕΡΙΧΩ – ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ – ΒΗΘΑΝΙΑ
Αναχώρηση για την έρημο της Ιουδαίας. Προσκύνημα στο Σαραντάριο Όρος, τις Ιερές Μονές του Προφήτου Ελισσαίου, του Αγ. Γερασίμου Ιορδανίτου. Επιστρέφοντας στην Ιερουσαλήμ προσκύνημα στη Βηθανία, στη Μονή της Αγ. Μάρθας και Μαρίας και στο Όρος των Ελαιών από όπου ανελήφθη ο Κύριος. Στη Γεθσημανή, θα προσκυνήσουμε στον τάφο της Παναγίας και στον βράχο της αγωνίας.
10η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ
12η ημ. 03/09/10 Παρασκευή: ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΟΛΕΩΣ
Πιθανή επίσκεψη στο Πατριαρχείο. Συνεχίζουμε για το λόφο Σιών για να επισκεφθούμε το Υπερώο και το σπίτι του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου. Η υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη για ατομικά προσκυνήματα και αγορά.
11η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ
13η ημ. 04/09/10 Σάββατο: ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκκίνηση για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ και αναχώρηση με πτήση της Aegean Air. Άφιξη το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη μέσω Αθηνών.
j0239055


ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 1430 €
Διαφορά μονόκλινου: 320 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :
*Αεροπορικά εισιτήρια Θεσ/νικη - Αθήνα – Τελ Αβίβ – Αθήνα - Θεσσαλονίκη
*Φόροι αεροδρομίων
*Φόροι συνόρων (Ισραήλ -Ιορδανίας– Αιγύπτου)
*Το φόρο εισόδου στο Σινά
*Την βίζα της Ιορδανίας
* Το πλοίο από Άκαμπα – Νουέμπα.
*Μετακινήσεις και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με τοπικά λεωφορεία.
*Τις (2) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στην Τιβεριάδα με πρωινό και ένα γεύμα.
*Τις (5) διανυκτερεύσεις στην Ιερουσαλήμ σε ξενοδοχείο 3* superior με πρωινό και ένα γεύμα.
*Τις (2) διανυκτερεύσεις στο Αμμάν και την Πέτρα σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό και ένα γεύμα.
*Τις (2) διανυκτερεύσεις στους ξενώνες της Ι. Μ. της Αγ. Αικατερίνης με πρωινό και ένα γεύμα.
*Την ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί.
*Τα μικρά λεωφορεία για τον Αγ. Σάββα.
*Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
*Συνοδό αρχηγό του γραφείου μας.
*Φιλοδωρήματα οδηγών - σερβιτόρων – αχθοφόρων κ.λ.π.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
*Ό,τι αναφέρεται σαν προαιρετικό.
*Επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
$ Τα προγράμματα έχουν καταρτισθεί με βάση τις ισχύουσες τιμές και δρομολόγια ( 13/04/2010).
Σε περίπτωση οποιασδήποτε αλλαγής θα υπάρξει ανάλογη αναπροσαρμογή.
$Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιείται κατά την κρίση του αρχηγού όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο για
την καλύτερη διεξαγωγή του.
$Σε περίπτωση που για λόγους ανεξάρτητους της θέλησής μας δεν μας επιτραπεί η είσοδος σε κάποια
από τα προσκυνήματα (π.χ. στη Βηθλεέμ, Ιεριχώ) το γραφείο μας δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη.
$ Σας συνιστούμε να ε ν ε ρ γ ή σ τ ε ε γ κ α ί ρ ως για την έκδοση των διαβατηρίων σας.

$Η δήλωση συμμετοχής θεωρείται έγκυρη εφόσον καταβληθεί προκαταβολή 400 € έως τις 15/06/2010 και εξόφληση έως 08/08/2010 στους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς:
ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : 30953207
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5227-014562594
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : 239/750744-53
ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ : 714-002101-056770 EUROBANK ΤΡΑΠΕΖΑ : 0026-0520-13-0100012959


12ημ. προσκύνημα

Αίγυπτο – Σινά - Άγιοι Τόποι

της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού1η ημ. 21/9 /10 Τρίτη: ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ - ΚΑΙΡΟ
Συνάντηση στο αεροδρόμιο Μακεδονία στις 08:00 π.μ και με πτήση της Aegean Air μέσω Αθηνών άφιξη στο Κάιρο. Επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά στις Πυραμίδες και την Σφίγγα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και ξεκούραση.
1η διανυκτέρευση στο Κάιρο

2η ημ. 22/9/10 Τετάρτη: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την Αλεξάνδρεια όπου θα επισκεφθούμε το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο και τον Ιερό Ναό του Αγ. Σάββα. Στη συνέχεια διανύοντας την πανέμορφη παραλία της Αλεξάνδρειας παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για το Κάιρο.
2η διανυκτέρευση στο Κάιρο

3η ημ. 23/9/10 Πέμπτη: ΚΑΪΡΟ – ΣΙΝΑ
Μεταφορά στο Ναό του Αγ. Γεωργίου στο παλαιό Κάιρο. Αναχώρηση και μέσω της διώρυγας του Σουέζ περνάμε στη χερσόνησο του Σινά με προορισμό την Ιερά Μονή της Αγ. Αικατερίνης. Καθοδόν προσκύνημα στο Σιναϊτικό μετόχι στην όαση της Φαράν. Άφιξη - τακτοποίηση δείπνο και διανυκτέρευση. Τα μεσάνυχτα προαιρετική ανάβαση στην αγία κορυφή (Όρος Χωρήβ).
3η διανυκτέρευση στο Σινά

4η ημ. 24/9/10 Παρασκευή: ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ
Θεία Λειτουργία για όσους παραμείνουν στη μονή. Στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε τα άγια λείψανα της Αγ. Αικατερίνης και θα ξεναγηθούμε εντός και πέριξ της Μονής.
4η διανυκτέρευση στο Σινά

5η ημ. 25/9/10 Σάββατο: ΣΙΝΑ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ
Αναχώρηση για τα σύνορα Αιγύπτου – Ισραήλ. Καθοδόν στάση στη Νεκρά Θάλασσα. Άφιξη στην Ιερουσαλήμ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
5η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ
6η ημ. 26/9/10 Κυριακή: ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΟΛΗΣ
Προσκύνημα εντός του Ναού της Αναστάσεως (Πανάγιο Τάφο, Φρικτό Γολγοθά, Αποκαθήλωση, Εύρεση Τιμίου Σταυρού). Παίρνοντας την οδό του μαρτυρίου προσκύνημα στο Πραιτώριο (φυλακή του Κυρίου μας), στο Λιθόστρωτο, στο σπίτι των Αγ. Ιωακείμ και Άννης. Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε τον εσπερινό του Τιμίου Σταυρού στο Ναό της Αναστάσεως.
6η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ

7η ημ. 27/9/10 Δευτέρα: ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ : ΙΕΡΙΧΩ-ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ
Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο ναό της Αναστάσεως. Αναχώρηση για την Ιεριχώ όπου θα προσκυνήσουμε στο Σαραντάριο Όρος, στις Μονές του Προφήτου Ελισαίου, του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Ανεβαίνοντας προς τα Ιεροσόλυμα προσκύνημα στη Βηθανία, στη Μονή της Αγίας Μάρθας και Μαρίας, στο Όρος των Ελαιών όπου θα προσκυνήσουμε στο Ναό της Αναλήψεως. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη Γεθσημανή όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο της Παναγίας και το βράχο της Αγωνίας. 7η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ

8η ημ. 28/9/10 Τρίτη: ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ – ΘΑΒΩΡ - ΚΑΝΑ - ΝΑΖΑΡΕΤ
Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας, τη Ναζαρέτ (προσκύνημα στον τόπο του Ευαγγελισμού) και την Κανά (το πρώτο θαύμα του Κυρίου μας). Επισκεπτόμαστε και προσκυνούμε τους τόπους γύρω από την λίμνη της Τιβεριάδας: Όρος των Μακαρισμών, Καπερναούμ. Τέλος στον Ιορδάνη ποταμό(αγιασμός των υδάτων). Επιστροφή στην Ιερουσαλήμ.
8η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ

9η ημ. 29/9/10 Τετάρτη: ΒΗΘΛΕΕΜ –ΟΡΕΙΝΗ - ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για τη Βηθλεέμ, όπου θα προσκυνήσουμε το σπήλαιο της Γεννήσεως. Επίσης προσκύνημα στο χωριό των ποιμένων, στην Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου και στη Μονή του Αγ. Σάββα. Στη συνέχεια προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού , στο Κατά Μόνας (Μονή Αγ. Συμεών του Θεοδόχου) και τέλος στην Ορεινή(σπίτι Αγίου Ιωάννου Προδρόμου).
9η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ

10η ημ. 30/9/10 Πέμπτη: ΦΡΕΑΡ ΙΑΚΩΒ
Αναχώρηση για προσκύνημα στο φρέαρ του Ιακώβ, όπου μαρτύρησε το 1979 ο πατήρ Φιλούμενος. Σήμερα στον Ιερό Ναό φυλάσσετε το σκήνωμα του.
10η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ

11η ημ. 01/10/10 Παρασκευή: ΣΙΩΝ
Επίσκεψη στην Σιών, όπου βρίσκεται το Υπερώο και το σπίτι του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου. Η υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη για ατομικά προσκυνήματα και αγορά.
11η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ

12η ημ. 02/10/10 Σάββατο: ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αναχώρηση με πτήση της Aegean Air τα ξημερώματα για Αθήνα. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη νωρίς το πρωί.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ
ΜΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΡΠΟΦΟΡΙΑ
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 1260 € το άτομο
Διαφορά μονόκλινου: 290

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
Τά αεροπορικά εισιτήρια Θεσ/νίκη –Αθήνα – Κάιρο - Τελ Αβίβ - Αθήνα - Θεσ/νίκη.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΧΩΡΗΒ TRAVEL ,
ΤΗΛ: 2310-345330, 342240 ΠΑΝΟΡΑΜΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

ΣΥΝ ΘΕῼ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ :ΙΕΡΟΜΟΝ. ΣΑΒΒΑ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ, «ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ» ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ (Ι.Μ. ΚΩΣΤΑΜΟΝΙΤΟΥ, ΒΙΓΛΑ, Ι.Μ. Μ. ΛΑΥΡΑΣ) 1915-2004


Ἦταν γύρω στά 1990 ὅταν γιά πρώτη φορά συναντήθηκα μέ τόν Γέροντα Εὐθύμιο. Τόν θυμᾶμαι ὄρθιο πίσω ἀπό τό μαγειρεῖο τῆς Μ. Λαύρας. Εἴμαστε μαζί μέ τόν Γέροντά μας π. Μάξιμο.
Μοῦ λέει ὁ Γέροντας:
«Ἔλα νά δεῖς ἕναν διά Χριστόν σαλό».
Ἦταν ἕνας Μοναχός μικροκαμωμένος, ταπεινός. Εἶχε τά γένια του μαζεμένα μέ ἕνα λαστιχάκι καί τά μαλλιά του κομμένα. Φοροῦσε ἕνα φθαρμένο ζωστικό. Ἀργότερα ἔμαθα καί διαπίστωσα «ἰδίοις ὄμμασι» ὅτι πολλές φορές κυκλοφοροῦσε καί χωρίς αὐτό.
Ἦταν ἐξαιρετικά ἀδύνατος, μέ πολλή δυνατή φωνή καί ἔντονο δυναμισμό στόν τρόπο πού ἐκφραζόταν, στίς κινήσεις, στίς χειρονομίες του. Ὅλες του οἱ ἐκδηλώσεις ἀντανακλοῦσαν τήν ἅγια βία μέχρι «αὐτομίσους», πού - ὅπως ἔμαθα ἀργότερα- ἀσκοῦσε στόν ἑαυτό του. Τά ματάκια του ἔλαμπαν σάν τήν διάφανη ἁγιορείτικη θάλασσα. Φαινόντουσαν σάν δακρυσμένα.
Πίσω ἀπό μία ἐξωτερική «ἀγριότητα-τραχύτητα» διέκρινες μία φύση λεπτή, συναισθηματική, πολύ εὐαίσθητη. Πιό δύσκολα διέκρινες τήν ἁγιότητα... Συνήθως ὁ ἅγιος μόνο καταλαβαίνει τόν ἅγιο. Ὁ ἅγιος Γέροντας Παΐσιος τόν εἶχε «καταλάβει»... Μέ θαυμασμό ἀργότερα ἄκουσα ὅτι κάποιοι προσκυνητές εἶχαν ζητήσει ἀπό τόν Γέρο-Παΐσιο, τόν μεγάλο σύγχρονο ἀσκητή τῆς Παναγούδας, νά τούς δείξει ἕναν σύγχρονο ἁγιορείτη ἅγιο. Τότε ὁ μακαριστός Γέροντας τούς ἔστειλε νά δοῦν τό Γερο-Εὐθύμιο στή Βίγλα...
Ἀργότερα ἐπίσης συνειδητοποίησα τήν ἀταλάντευτη σταθερότητά του, τήν ἀκαμψία του - θά μπορούσαμε νά ποῦμε- στίς κατά Θεόν ἀποφάσεις του. Διαπίστωσα τήν ἀδιάπτωτη νηστεία του, τήν μοναχική του συνέπεια, τήν ἀπόλυτη αὐστηρότητα στόν ἑαυτό του. Μέ θαυμασμό ἔμαθα πώς ἔκανε «ἐννάτες», ἐδαφιαῖες μετάνοιες καί ἀμέτρητα κομβοσχοίνια σχεδόν μέχρι τά τελευταῖα του...Ὅταν ἔπεσε κατάκοιτος συνέχισε τίς «ἐννάτες» καί τήν προσευχή «ὑπέρ ὅλου τοῦ κόσμου»...
ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΑΣ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΣΥΝ ΘΕῼ, ΚΑΙ ΔΙ' ΕΥΧΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΥΜΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ.
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 6947612075 Ἤ
ΣΤΟ E- MAIL:PanagiaTheotokos@gmail.com
ΤΙΜΗ: 4 Euro

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ

ΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ


Αρχειοθήκη ιστολογίου