ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΧΑΡΑ ΜΟΥ!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΧΑΡΑ ΜΟΥ!
ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΠΑΤΕΡΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΖΩΗ

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΑΡΞ ΕΓΕΝΕΤΟ

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΑΡΞ ΕΓΕΝΕΤΟ
ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΕ ΜΑΣ
ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΠΑΤΕΡΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. SOS 1)ΜΗΝ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ 2)ΝΕΟ :http://hristospanagia3.blogspot.com

Ἀγαπητοί ἐν Χριστῷ ἀδελφοί
Ἄν λάβετε ἕνα e- mail, ὑποτίθεται ἀπό ἐμένα (panagiatheotokos@gmail.com), πού νά σᾶς ζητᾶ νά στείλετε χρήματα, ἀγνοῆστε το.
π. Σάββας

Dear brothers in Christ
If you receive a e-mail supposed from me(panagiatheotokos@gmail.com) don' t pay attention at all.
p. Savvas Agioreitis

ΣΥΝ ΘΕῼ, ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: http://hristospanagia3.blogspot.com

Δευτέρα, 12 Απριλίου 2010

ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΕ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ κ. ΑΡΤΕΜΙΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ πρακτορείου Fonet
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ, 18 Μαρτίου (ΦόΝετ) – Ο Πρόεδρος της Σερβικής Εθνικής Επιτροπής (SNV) του βορείου Κοσόβου Μίλαν Ιβάνοβιτς ζήτησε σήμερα από τη Σύνοδο της Ιεραρχίας της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (ΣΟΕ) να αποφασίσει να επιστραφεί ο επίσκοπος Αρτέμιος στην θέση του Επίσκοπου της Μητρόπολης Ράσκας-Πριζρένης.
Ο Ιβάνοβιτς δήλωσε ότι η αντιπροσωπεία από το Κόσοβο είχε συζητήσεις με τον επικεφαλή της ΣΟΕ τον Πατριάρχη Ειρηναίο.
Μας έχει ειπωθεί ότι η απόφαση θα εξαρτάται από τη στάση του επίσκοπου Αρτεμίου, δήλωσε ο Ιβάνοβιτς.

Ο ίδιος στη συνέντευξη τύπου είπε ότι ο επίσκοπος Αρτέμιος είναι «απομονωμένος», ότι του «αναστάλθηκαν τα θρησκευτικά και ανθρώπινα δικαιώματα» και εκτίμησε ότι η ΣΟΕ είναι «ο πιο ισχυρός στυλοβάτης της Σερβίας στο Κόσοβο».
Η προσπάθεια αποκλεισμού και σατανικοποίησης του επίσκοπου Αρτεμίου εκθέτει σε κίνδυνο την επιβίωση των Σέρβων στο Κόσοβο, διαπίστωσε ο Ιβάνοβιτς.

Ο Ίγκορ Βογίνοβιτς από το Λαϊκό Κίνημα Πατρίδα (Ναρόντι Πόκρετ Οτάτζμπινα) δήλωσε ότι στο Κόσοβο «η κατάσταση είναι απελπιστική, κι αυτό τον καιρό της Μεγάλης Σαρακοστής».
«Από όλες τις πλευρές επιτέθηκαν κατά της ΣΟΕ στη Μητρόπολη Ράσκας-Πριζρένης.
Πίσω από αυτό σαν να στέκεται η ιδέα του Πάπα Ρώμης να καταστραφεί η ΣΟΕ,

να δημιουργηθεί η ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας, κάποια ορθόδοξη Εκκλησία του Κοσόβου, ορθόδοξη Εκκλησία του Μαυροβουνίου, ορθόδοξη Εκλλησία της Κροατίας, ορθόδοξη Εκκλησία της Μακεδονιας ή ορθόδοξη Εκκλησία της Βοϊβοντίνας», είπε ο Βογίνοβιτς.
Ο ίδιος δήλωσε ότι «ετοιμάζεται η εισαγωγή του δυτικού ρυθμού στη λατρεία στην περιοχή της Μητρόπολης Ράσκας-Πριζρένης».
Η κατάσταση στη Μητρόπολη ποτέ δεν ήταν χειρότερη, εκτίμησε ο Βογίνοβιτς.


Εν τω μεταξύ μία αντιπροσωπεία Σέρβων από το Κοσσυφοπέδιο επισκέφτηκε τον Πατριάρχη της Σερβίας Ειρηναίο στις 18.3.2010.

Μετά από τις συζητήσεις η αντιπροσωπεία έκανε press conference.
Δημοσιεύουμε τη συνέντευξη ενός μέλους της αντιπροσωπείας, του κ. Igor Vojinovic (στο video η συνέντευξη και κάτω ακριβώς μεταφρασμένα στα ελληνικά όσα αναφέρει ο κ. Igor Vojinovic).
Ακολουθεί και σχετική είδηση που μεταδόθηκε στα ΜΜΕ από το Πρακτορίο Fonet


Τον λόγο έχει ο κύριος Ίγκορ Βογίνοβιτς, ορίστε.

Κύριες και κύριοι όπως βλέπετε η κατάσταση είναι απελπιστική, και αυτό στην περίοδο της Μεγάλης Σαρακοστής.
Από όλες τις πλευρές σήμερα κάνουν επιθέσεις κατά της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, στη Μητρόπολη Ράσκας-Πριζρένης και όποιος παρακολουθεί την κατάσταση μπορεί να δει ότι στις άλλες μητροπόλεις κάτι παρόμοιο συμβαίνει.

Πίσω από αυτό σαν να στέκεται μια ίδεα Οικουμενισμού, ίσως κάποια ίδεα Ουνιτισμού εκ μέρους του πάπα της Ρώμης να καταστραφεί η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία και να δημιουργηθεί κάποια Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας, να δημιουργηθεί κάποια Ορθόδοξη Εκκλησία του Κοσόβου, κάποια Ορθόδοξη Εκκλησία του Μαυροβουνίου, κάποια Ορθόδοξη Εκκλησία της Κροατίας, Ορθόδοξη Εκκλησία της Μακεδονίας, και ποιος ξέρει ίσως και κάποια Ορθόδοξη Εκκλησία της Βοϊβοντίντας. Ακόμη και στα ΜΜΕ, και ιδίως στη κρατική τηλεόραση ΡΤΣ μπορούμε συχνά να ακούσουμε - Πατριάρχης της Σερβίας.

Επιπλέον στα ΜΜΕ μπορούμε να ακούσουμε ότι άνθρωπος ο οποίος συστήνει τον εαυτό του ως δήμαρχο του Στρπτσε [1]– είναι όντως δήμαρχος του Στρπτσε , παρόλου που εκλέχθηκε σε κάποιες παράνομες εκλογές στους θεσμούς του Χάσιμ Θάτσι.
Ο σκοπός όλων αυτών που λέμε, και της άφιξής μας στο Βελιγράδι, και του ίδιου του Λαϊκού Κινήματος της Πατρίδας (Νάροντνι Πόκρετ Οτατζμπίνα) στο οποίο ανήκω κι εγώ, είναι να ακούσουν το κοινό και ο Σέρβος Πατριάρχης τι είναι η αλήθεια, τι πράγματι συμβαίνει.

Δεν περνάει ούτε στο κοινό ούτε στον Σέρβο Πατριάρχη η αλήθεια, τι συμβαίνει στο Κόσοβο και τα Μετόχια, και στην ίδια τη Μητρόπολη Ράσκας-Πριζρένης.
Κανένας δεν μιλάει ότι προς το παρόν κάτω εκεί δρα μια στρατεία, μια στρατεία η οποία άγει τους ανθρώπους στην ανάκριση και τους απειλεί, μια στρατεία η οποία κάθε μια εβδομάδα συγκεντρώνει τους δασκάλους θρησκευτικών και ιερείς και τους καθορίζει κατά ποιον τρόπο θα μιλήσουν, κατά ποιον τρόπο θα δουλεύουν.
Προετοιμάζεται η εισαγωγή του δυτικού ρυθμού στη λατρεία στη περιοχή της Μητρόπολης Ράσκας-Πριζρένης.

Παρόλο που όλος ο πιστός λαός της Μητρόπολης Ράσκας-Πριζρένης, παρόλο που ολόκληρο το ιερατείο, και όλοι οι μοναχοί εκτός από τους αδελφούς στο Βίσοκι Ντέτσανι υποστηρίζουν τον Επίσκοπο Αρτέμιο, αυτό δεν μπορεί να ακουστεί στο κοινό.

Εκτός αυτού, είναι παρατηρητέο ότι αυτοί που είναι κατά του Επίσκοπου Αρτεμίου επιθυμούν συνεργασία με την ΕULEX [2], επιθυμούν συνεργασία με τον Χάσιμ Θάτσι, επιθυμούν συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, επιθυμούν συνεργασία με το ΝΑΤΟ, επιιθυμούν συνεργασία με το γενικό κακό.

Το Λαϊκό Κίνημα της Πατρίδας από την πρώτη μέρα είναι με το πλευρό του Επίσκοπου Αρτεμίου επειδή με το πλευρό του είναι ο Θεός και η αλήθεια, επείδη ο ίδιος είναι ένα καλό παράδειγμα πως πρέπει να ενεργεί ένας επίσκοπος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.


Εάν κάποιος ενδιαφέρεται για οικονομικές ατασθαλίες, δεν είναι πρόβλημα να βρεθεί αυτό, αλλά όχι στον Επίσκοπο Αρτέμιο, πράγμα που οι ίδιοι το ξέρουν καλά.

Ας προσπαθήσουν λιγάκι και θα βρουν αυτούς τους ανθρώπους.
Και αυτοί οι άνθρωποι είναι σήμερα σκληροί αντίπαλοι του Επίσκοπου Αρτεμίου.

Εκτός αυτού ο σερβικός λαός και το Λαϊκό Κίνημα της Πατρίδας στο Κόσοβο και τα Μετόχια όλον τον καιρό θα κολλάει αφίσες προς ένδειξη υποστήριξης στον Επίσκοπο Αρτέμιο.
Θα δρα με οποιονδήποτε τρόπο να υποστηρίξει τον Επίσκοπο Αρτέμιο.
Ο σερβικός πιστός λαός στους χώρους του Κοσόβου και Μετοχίων, όταν αρχίζουν να εισάγουν καινοτομίες του πάπα Ρώμης στις σερβικές ορθόδοξες εκκλησίες, θα βγεί από τους ναούς.
Διότι αυτό δεν είναι ιδιωτικοί ναοί οποιουδήποτε επίσκοπου, αυτό είναι ναοί του ίδιου του λαού, και μίας και μοναδικής αποστολικής Εκκλησίας.

Δεν μπορεί ο Πάπας Ρώμης μέσω των λεγάτων του να μας επιβάλλει ούτε την Ουνία ούτε τον οικουμενισμό.

Σε όποιον αρέσει ο Πάπας Ρώμης κανένα πρόβλημα, υπάρχει η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία ας πάει εκεί. Εμάς ας μας αφήνει ήσυχα.

Οπότε η κατάσταση στην ίδια τη Μητρόπολη Ράσκας-Πριζρένης δεν είναι καθόλου έτσι όπως σας παρουσιάζεται στα ΜΜΕ, όπως παρουσιάζεται στο κοινό.

Ούτε ηρέμησε, ούτε εδραιώθηκε τάξη και ασφάλεια, ούτε όλα είναι εντάξει.

Ποτέ δεν ήταν χειρότερη η κατάσταση στη Μητρόπολη Ράσκας-Πριζρένης απ` ότι είναι τώρα, και ποτέ δεν ήταν μεγαλύτερο χάος.
Ο φόβος είναι ανήκουστος.

Ένας ιερέας τον οποίο οι υπόλοιποι ιερείς, δεν θα τον ονομάσω τώρα, φωνάζουν μεγάλο ιεροεξεταστή, με δυο ανθρώπους πηγαίνει στα σπίτα και φοβίζει τους υπόλοιπους ιερείς, φέρνει ανθρώπους σε ανακρίσεις, απειλεί, παίρνει υποστήριξη από το ΚΦΟΡ [3]και την ΕULEX.

Μπροστά από τα μοναστήρια και τις εκκλησίες μας έχουμε φρουρές του ΚΦΟΡ.
Από ποιον τα φυλάνε; Από μας;
Και ταυτόχρονα όμως αφήνουν στους Αλβανούς και στις τρομοκρατικές τους οργανώσεις να φυλάνε το Γκαζιμέσταν[4] !
Το κάνει ΚΦΟΡ και η κατοχική αποστολή της ΕULEX.
Και από την άλλη πλευρά μπορούν να έρθουν στην Γκρατσάνιτσα, μπορούν να έρθουν και στη Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα, και να μην αφήσουν τον σερβικό λαό να μπεί μέσα [5].

Και καλό θα ήταν να εξεταστεί ποιος είναι εκείνος ο άνθρωπος ο οποίος φαίνεται στην ταινία ο οποίος με το μπλε χειμωνιάτικο μπουφάν βρίσκεται μπροστά από την Ιερά Μονή Γκρατσάνιτσα και χτυπάει με την γροθιά στο κεφάλι το Σέρβο καλόγερο.
Ποιος είναι αυτός;
Ποιο είναι το όνομα και το επίθετό του;
Ποιος τον έφερε εκεί και να λάβει ευθύνη για αυτό.
Και ποιος έφερε τους άλλους κακοποιούς με πολιτικά ρούχα οι οποίοι χτυπούσαν εκεί τους καλόγερους.
Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι, πως παρουσιάστηκαν ξαφνικά στην Γκρατσάνιτσα.
Ποιοι είναι αυτοί που σήμερα στο Κόσοβο και τα Μετόχια απειλούν, οι οποίοι προφυλακίζουν τον πιστό λαό.
Όταν αυτό εξεταστεί τότε τα πράγματα μπορούν να είναι εντάξει.

Και παρακαλούσαμε τον Πατριάρχη μας, εάν είναι δυνατόν, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος και η Σύνοδος της Ιεραρχίας να πάρουν την απόφαση να επιστραφεί ο Σεβασμιότατος Επίσκοπος Αρτέμιος στην έδρα του.

Είναι ο δικός μας ο επίσκοπος ο Αρτέμιος, θα τους παρακαλούσαμε μην τον αγγίζετε.


Σημειώσεις

1. Στρπτσε είναι μία πόλη στο Κόσοβο – εδώ πρόκειται για Σέρβους που συμετείχαν στις αλβανικές εκλογές το Νοέμβριο του 2009, παρ` ότι η σερβική Κυβέρνηση και η Σερβική Εκκλησία έστειλαν το μύνημα να μη συμετέχουν οι Σέρβοι στις εκλογές αυτές, διότι με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζουν το Κόσοβο ως ανεξάρτητο κράτος, και βοηθούν την θεμελίωση αυτού του νεοσύστατου «κράτους». Η σερβική Κυβέρνηση, όμως, πλαγίως υποστήριζε την συμμετοχή των Σέρβων στις εκλογές αυτές, και συνεχίζει να δέχεται τους εκλεγμένους ως όντως εκπροσώπους του σερβικού λαού στο Κοσσυφοπέδιο.

2. Το EULEX είναι διεθνής οργανισμός ο οποίος εστάλη στο Κόσοβο με σκόπο να βοηθήσει τη συγκρότηση του ανεξάρτητου Κοσόβου.

3. ΚΦΟΡ είναι διεθνής στρατός στο Κοσσυφοπέδιο.

4. Το Γκαζιμέσταν είναι το κεντρικό σημείο του Κοσυφοπεδίου όπου έγινε η κρίσημη μάχη μεταξύ Σέρβων και Τούρκων το 1389.

5. Εννοεί μάλλον την περίπτωση όταν ο τοποτηρητής Αθ. Γιέβτιτς έφτασε στην Γκρατσάνιτσα, και oι διεθνείς ένοπλες δυνάμεις μαζί με τη αλβανική αστυνομία (KPS) και τη συμμετοχή των μοναχών από τη μονή Ντέτσανι εμπόδισαν τους Σέρβους πιστούς και πολλόυς μοναχούς να μπούνε στην Γκρατσάνιτσα και να εκφράσουν την υποστήριξη τους στον Επίσκοπο Αρτέμιο.
Μετά από συγκρούσεις που έγιναν, οι πιστοί σπάσανε την φρουρά και εισέβαλαν μέσα. 

http://apotixisi.blogspot.com 
Πηγή φωτογραφίας:http://www.manastirkom.org/Photo/pocetna/4b.jpg
Print this post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails
Γιά νά δεῖτε παλαιότερες ἀναρτήσεις κάντε κλίκ ΕΔΩ ἤ στό σύνδεσμο πού βρίσκεται στό κάτω μέρος τῆς σελίδας καί γράφει: Παλαιότερες αναρτήσεις

Γιά νά δεῖτε τίς τρέχουσες ἀναρτήσεις κάντε κλίκ ΕΔΩ ἤ στό σύνδεσμο πού βρίσκεται στό κάτω μέρος τῆς σελίδας καί γράφει: Αρχική σελίδα

ΣΥΝ ΘΕῼ: 1ο) 13ήμερο προσκύνημα στους Αγίους Τόπους - Ιορδανία - Σινά. 2ο)12ημ. προσκύνημα Αίγυπτο – Σινά - Άγιοι Τόποι, της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού (ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΧΩΡΗΒ TRAVEL , ΤΗΛ: 2310-345330, 342240 ΠΑΝΟΡΑΜΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ).


13ήμερο προσκύνημα στους Αγίους Τόπους
Ιορδανία - Σινά

1η ημ. 23/8/10 Δευτέρα: ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ
Συνάντηση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στις 21:30 το βράδυ και αναχώρηση με πτήση της Aegean μέσω Αθηνών για Τελ Αβίβ.

2η ημ. 24/08/10 Τρίτη: ΛΥΔΑ-ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ
Άφιξη τα ξημερώματα, επιβίβαση στο πούλμαν. Προσκύνημα στον Άγιο Γεώργιο στην Λύδα και στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς την Τιβεριάδα. Αγιασμός στον Ιορδάνη ποταμό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξεκούραση.
1η διανυκτέρευση στην Τιβεριάδα
3η ημ. 25/08/10 Τετάρτη: ΝΑΖΑΡΕΤ-ΚΑΝΑ - ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ - ΟΡΟΣ ΘΑΒΩΡ
Επισκεπτόμαστε και προσκυνούμε τους τόπους γύρω από την λίμνη: Όρος Μακαρισμών, Καπερναούμ, Ναός των Αγ. Αποστόλων. Συνεχίζουμε με κατεύθυνση την πόλη της Ναζαρέτ (προσκύνημα στο τόπο του Ευαγγελισμού), την Κανά (πρώτο θαύμα του Κυρίου). Επόμενος σταθμός το Όρος Θαβώρ (Μεταμόρφωση του Κυρίου).
2η διανυκτέρευση στην Τιβεριάδα
4η ημ. 26/08/10 Πέμπτη: ΙΟΡΔΑΝΙΑ – ΓΕΡΑΣΑ - ΑΜΜΑΝ
Αναχώρηση για σύνορα Ισραήλ-Ιορδανίας. Μετά τα διαδικαστικά φθάνουμε στα Γέρασα όπου θα επισκεφθούμε την Αρχαία Δεκάπολη. Συνεχίζουμε για το Αμμάν. Επίσκεψη στη Σιταντέλα με τα ερείπια του ναού και το ρωμαϊκό θέατρο.
3η διανυκτέρευση στο Αμμάν
5η ημ. 27/08/10 Παρασκευή: ΑΜΜΑΝ - ΠΕΤΡΑ
Πρωινή αναχώρηση για το όρος Νέμπο από όπου ο Μωϋσής αντίκρυσε τη Γη της Επαγγελίας. Επίσκεψη στο Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Μανταμπά. Συνεχίζουμε για την Πέτρα, όπου θα γνωρίσουμε τον αρχαιολογικό χώρο που είναι μοναδικός στον κόσμο, αφού όλα σχεδόν τα μνημεία είναι σκαλισμένα σε βράχους.
4η διανυκτέρευση στην Πέτρα
6η ημ. 28/08/10 Σάββατο: ΑΚΑΜΠΑ-ΝΟΥΕΜΠΑ-ΣΙΝΑ
Αναχώρηση για την Άκαμπα από όπου θα πάρουμε το πλοίο για την Νουέμπα. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά στη Μονή Αγίας Αικατερίνας στο Σινά. Αργά το βράδυ ανάβαση στο Όρος Χωρήβ (προαιρετικά).
5η διανυκτέρευση στην Ι. Μονή Αγ. Αικατερίνης
7η ημ. 29/08/10 Κυριακή: ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ
Θεία Λειτουργία το πρωί στο Ναό της Μονής και στη συνέχεια προσκύνηση των Ιερών λειψάνων της Αγ. Αικατερίνης. Ξενάγηση εντός και πέριξ της Μονής.
6η διανυκτέρευση στην Ι. Μονή Αγ. Αικατερίνης

8η ημ. 30/08/10 Δευτέρα: ΣΙΝΑ – ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ- ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
Αναχώρηση για τα σύνορα Αιγύπτου-Ισραήλ. Μετά τη διέλευση των συνόρων και τις καθιερωμένες στάσεις, άφιξη στην Ιερουσαλήμ
7η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ
9η ημ. 31/08/10 Τρίτη: ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓ. ΠΟΛΕΩΣ
Προσκυνήματα εντός της Αγ. Πόλεως, στο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο Τάφο, το Φρικτό Γολγοθά, την Αποκαθήλωση και την Εύρεση του Τιμίου Σταυρού. Βαδίζοντας στην οδό του Μαρτυρίου θα προσκυνήσουμε στο Πραιτώριο (φυλακή του Χριστού).
διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ
10η ημ. 01/09/10 Τετάρτη: ΒΗΘΛΕΕΜ –ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ-ΚΑΤΑΜΟΝΑΣ
Aναχώρηση για την Βηθλεέμ όπου θα προσκυνήσουμε το Σπήλαιο της Γεννήσεως, το χωριό των ποιμένων, την Μονή του Αγίου Θεοδοσίου τη Μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Επιστρέφοντας στην Ιερουσαλήμ θα προσκυνήσουμε στη Μονή Τιμίου Σταυρού και στο Καταμόνας (Μονή Αγ. Συμεών του Θεοδόχου).
διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ
11η ημ. 02/09/10 Πέμπτη: ΙΕΡΙΧΩ – ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ – ΒΗΘΑΝΙΑ
Αναχώρηση για την έρημο της Ιουδαίας. Προσκύνημα στο Σαραντάριο Όρος, τις Ιερές Μονές του Προφήτου Ελισσαίου, του Αγ. Γερασίμου Ιορδανίτου. Επιστρέφοντας στην Ιερουσαλήμ προσκύνημα στη Βηθανία, στη Μονή της Αγ. Μάρθας και Μαρίας και στο Όρος των Ελαιών από όπου ανελήφθη ο Κύριος. Στη Γεθσημανή, θα προσκυνήσουμε στον τάφο της Παναγίας και στον βράχο της αγωνίας.
10η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ
12η ημ. 03/09/10 Παρασκευή: ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΟΛΕΩΣ
Πιθανή επίσκεψη στο Πατριαρχείο. Συνεχίζουμε για το λόφο Σιών για να επισκεφθούμε το Υπερώο και το σπίτι του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου. Η υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη για ατομικά προσκυνήματα και αγορά.
11η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ
13η ημ. 04/09/10 Σάββατο: ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκκίνηση για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ και αναχώρηση με πτήση της Aegean Air. Άφιξη το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη μέσω Αθηνών.
j0239055


ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 1430 €
Διαφορά μονόκλινου: 320 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :
*Αεροπορικά εισιτήρια Θεσ/νικη - Αθήνα – Τελ Αβίβ – Αθήνα - Θεσσαλονίκη
*Φόροι αεροδρομίων
*Φόροι συνόρων (Ισραήλ -Ιορδανίας– Αιγύπτου)
*Το φόρο εισόδου στο Σινά
*Την βίζα της Ιορδανίας
* Το πλοίο από Άκαμπα – Νουέμπα.
*Μετακινήσεις και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με τοπικά λεωφορεία.
*Τις (2) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στην Τιβεριάδα με πρωινό και ένα γεύμα.
*Τις (5) διανυκτερεύσεις στην Ιερουσαλήμ σε ξενοδοχείο 3* superior με πρωινό και ένα γεύμα.
*Τις (2) διανυκτερεύσεις στο Αμμάν και την Πέτρα σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό και ένα γεύμα.
*Τις (2) διανυκτερεύσεις στους ξενώνες της Ι. Μ. της Αγ. Αικατερίνης με πρωινό και ένα γεύμα.
*Την ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί.
*Τα μικρά λεωφορεία για τον Αγ. Σάββα.
*Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
*Συνοδό αρχηγό του γραφείου μας.
*Φιλοδωρήματα οδηγών - σερβιτόρων – αχθοφόρων κ.λ.π.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
*Ό,τι αναφέρεται σαν προαιρετικό.
*Επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
$ Τα προγράμματα έχουν καταρτισθεί με βάση τις ισχύουσες τιμές και δρομολόγια ( 13/04/2010).
Σε περίπτωση οποιασδήποτε αλλαγής θα υπάρξει ανάλογη αναπροσαρμογή.
$Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιείται κατά την κρίση του αρχηγού όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο για
την καλύτερη διεξαγωγή του.
$Σε περίπτωση που για λόγους ανεξάρτητους της θέλησής μας δεν μας επιτραπεί η είσοδος σε κάποια
από τα προσκυνήματα (π.χ. στη Βηθλεέμ, Ιεριχώ) το γραφείο μας δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη.
$ Σας συνιστούμε να ε ν ε ρ γ ή σ τ ε ε γ κ α ί ρ ως για την έκδοση των διαβατηρίων σας.

$Η δήλωση συμμετοχής θεωρείται έγκυρη εφόσον καταβληθεί προκαταβολή 400 € έως τις 15/06/2010 και εξόφληση έως 08/08/2010 στους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς:
ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : 30953207
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5227-014562594
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : 239/750744-53
ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ : 714-002101-056770 EUROBANK ΤΡΑΠΕΖΑ : 0026-0520-13-0100012959


12ημ. προσκύνημα

Αίγυπτο – Σινά - Άγιοι Τόποι

της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού1η ημ. 21/9 /10 Τρίτη: ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ - ΚΑΙΡΟ
Συνάντηση στο αεροδρόμιο Μακεδονία στις 08:00 π.μ και με πτήση της Aegean Air μέσω Αθηνών άφιξη στο Κάιρο. Επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά στις Πυραμίδες και την Σφίγγα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και ξεκούραση.
1η διανυκτέρευση στο Κάιρο

2η ημ. 22/9/10 Τετάρτη: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την Αλεξάνδρεια όπου θα επισκεφθούμε το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο και τον Ιερό Ναό του Αγ. Σάββα. Στη συνέχεια διανύοντας την πανέμορφη παραλία της Αλεξάνδρειας παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για το Κάιρο.
2η διανυκτέρευση στο Κάιρο

3η ημ. 23/9/10 Πέμπτη: ΚΑΪΡΟ – ΣΙΝΑ
Μεταφορά στο Ναό του Αγ. Γεωργίου στο παλαιό Κάιρο. Αναχώρηση και μέσω της διώρυγας του Σουέζ περνάμε στη χερσόνησο του Σινά με προορισμό την Ιερά Μονή της Αγ. Αικατερίνης. Καθοδόν προσκύνημα στο Σιναϊτικό μετόχι στην όαση της Φαράν. Άφιξη - τακτοποίηση δείπνο και διανυκτέρευση. Τα μεσάνυχτα προαιρετική ανάβαση στην αγία κορυφή (Όρος Χωρήβ).
3η διανυκτέρευση στο Σινά

4η ημ. 24/9/10 Παρασκευή: ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ
Θεία Λειτουργία για όσους παραμείνουν στη μονή. Στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε τα άγια λείψανα της Αγ. Αικατερίνης και θα ξεναγηθούμε εντός και πέριξ της Μονής.
4η διανυκτέρευση στο Σινά

5η ημ. 25/9/10 Σάββατο: ΣΙΝΑ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ
Αναχώρηση για τα σύνορα Αιγύπτου – Ισραήλ. Καθοδόν στάση στη Νεκρά Θάλασσα. Άφιξη στην Ιερουσαλήμ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
5η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ
6η ημ. 26/9/10 Κυριακή: ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΟΛΗΣ
Προσκύνημα εντός του Ναού της Αναστάσεως (Πανάγιο Τάφο, Φρικτό Γολγοθά, Αποκαθήλωση, Εύρεση Τιμίου Σταυρού). Παίρνοντας την οδό του μαρτυρίου προσκύνημα στο Πραιτώριο (φυλακή του Κυρίου μας), στο Λιθόστρωτο, στο σπίτι των Αγ. Ιωακείμ και Άννης. Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε τον εσπερινό του Τιμίου Σταυρού στο Ναό της Αναστάσεως.
6η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ

7η ημ. 27/9/10 Δευτέρα: ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ : ΙΕΡΙΧΩ-ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ
Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο ναό της Αναστάσεως. Αναχώρηση για την Ιεριχώ όπου θα προσκυνήσουμε στο Σαραντάριο Όρος, στις Μονές του Προφήτου Ελισαίου, του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Ανεβαίνοντας προς τα Ιεροσόλυμα προσκύνημα στη Βηθανία, στη Μονή της Αγίας Μάρθας και Μαρίας, στο Όρος των Ελαιών όπου θα προσκυνήσουμε στο Ναό της Αναλήψεως. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη Γεθσημανή όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο της Παναγίας και το βράχο της Αγωνίας. 7η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ

8η ημ. 28/9/10 Τρίτη: ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ – ΘΑΒΩΡ - ΚΑΝΑ - ΝΑΖΑΡΕΤ
Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας, τη Ναζαρέτ (προσκύνημα στον τόπο του Ευαγγελισμού) και την Κανά (το πρώτο θαύμα του Κυρίου μας). Επισκεπτόμαστε και προσκυνούμε τους τόπους γύρω από την λίμνη της Τιβεριάδας: Όρος των Μακαρισμών, Καπερναούμ. Τέλος στον Ιορδάνη ποταμό(αγιασμός των υδάτων). Επιστροφή στην Ιερουσαλήμ.
8η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ

9η ημ. 29/9/10 Τετάρτη: ΒΗΘΛΕΕΜ –ΟΡΕΙΝΗ - ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για τη Βηθλεέμ, όπου θα προσκυνήσουμε το σπήλαιο της Γεννήσεως. Επίσης προσκύνημα στο χωριό των ποιμένων, στην Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου και στη Μονή του Αγ. Σάββα. Στη συνέχεια προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού , στο Κατά Μόνας (Μονή Αγ. Συμεών του Θεοδόχου) και τέλος στην Ορεινή(σπίτι Αγίου Ιωάννου Προδρόμου).
9η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ

10η ημ. 30/9/10 Πέμπτη: ΦΡΕΑΡ ΙΑΚΩΒ
Αναχώρηση για προσκύνημα στο φρέαρ του Ιακώβ, όπου μαρτύρησε το 1979 ο πατήρ Φιλούμενος. Σήμερα στον Ιερό Ναό φυλάσσετε το σκήνωμα του.
10η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ

11η ημ. 01/10/10 Παρασκευή: ΣΙΩΝ
Επίσκεψη στην Σιών, όπου βρίσκεται το Υπερώο και το σπίτι του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου. Η υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη για ατομικά προσκυνήματα και αγορά.
11η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ

12η ημ. 02/10/10 Σάββατο: ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αναχώρηση με πτήση της Aegean Air τα ξημερώματα για Αθήνα. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη νωρίς το πρωί.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ
ΜΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΡΠΟΦΟΡΙΑ
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 1260 € το άτομο
Διαφορά μονόκλινου: 290

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
Τά αεροπορικά εισιτήρια Θεσ/νίκη –Αθήνα – Κάιρο - Τελ Αβίβ - Αθήνα - Θεσ/νίκη.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΧΩΡΗΒ TRAVEL ,
ΤΗΛ: 2310-345330, 342240 ΠΑΝΟΡΑΜΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

ΣΥΝ ΘΕῼ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ :ΙΕΡΟΜΟΝ. ΣΑΒΒΑ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ, «ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ» ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ (Ι.Μ. ΚΩΣΤΑΜΟΝΙΤΟΥ, ΒΙΓΛΑ, Ι.Μ. Μ. ΛΑΥΡΑΣ) 1915-2004


Ἦταν γύρω στά 1990 ὅταν γιά πρώτη φορά συναντήθηκα μέ τόν Γέροντα Εὐθύμιο. Τόν θυμᾶμαι ὄρθιο πίσω ἀπό τό μαγειρεῖο τῆς Μ. Λαύρας. Εἴμαστε μαζί μέ τόν Γέροντά μας π. Μάξιμο.
Μοῦ λέει ὁ Γέροντας:
«Ἔλα νά δεῖς ἕναν διά Χριστόν σαλό».
Ἦταν ἕνας Μοναχός μικροκαμωμένος, ταπεινός. Εἶχε τά γένια του μαζεμένα μέ ἕνα λαστιχάκι καί τά μαλλιά του κομμένα. Φοροῦσε ἕνα φθαρμένο ζωστικό. Ἀργότερα ἔμαθα καί διαπίστωσα «ἰδίοις ὄμμασι» ὅτι πολλές φορές κυκλοφοροῦσε καί χωρίς αὐτό.
Ἦταν ἐξαιρετικά ἀδύνατος, μέ πολλή δυνατή φωνή καί ἔντονο δυναμισμό στόν τρόπο πού ἐκφραζόταν, στίς κινήσεις, στίς χειρονομίες του. Ὅλες του οἱ ἐκδηλώσεις ἀντανακλοῦσαν τήν ἅγια βία μέχρι «αὐτομίσους», πού - ὅπως ἔμαθα ἀργότερα- ἀσκοῦσε στόν ἑαυτό του. Τά ματάκια του ἔλαμπαν σάν τήν διάφανη ἁγιορείτικη θάλασσα. Φαινόντουσαν σάν δακρυσμένα.
Πίσω ἀπό μία ἐξωτερική «ἀγριότητα-τραχύτητα» διέκρινες μία φύση λεπτή, συναισθηματική, πολύ εὐαίσθητη. Πιό δύσκολα διέκρινες τήν ἁγιότητα... Συνήθως ὁ ἅγιος μόνο καταλαβαίνει τόν ἅγιο. Ὁ ἅγιος Γέροντας Παΐσιος τόν εἶχε «καταλάβει»... Μέ θαυμασμό ἀργότερα ἄκουσα ὅτι κάποιοι προσκυνητές εἶχαν ζητήσει ἀπό τόν Γέρο-Παΐσιο, τόν μεγάλο σύγχρονο ἀσκητή τῆς Παναγούδας, νά τούς δείξει ἕναν σύγχρονο ἁγιορείτη ἅγιο. Τότε ὁ μακαριστός Γέροντας τούς ἔστειλε νά δοῦν τό Γερο-Εὐθύμιο στή Βίγλα...
Ἀργότερα ἐπίσης συνειδητοποίησα τήν ἀταλάντευτη σταθερότητά του, τήν ἀκαμψία του - θά μπορούσαμε νά ποῦμε- στίς κατά Θεόν ἀποφάσεις του. Διαπίστωσα τήν ἀδιάπτωτη νηστεία του, τήν μοναχική του συνέπεια, τήν ἀπόλυτη αὐστηρότητα στόν ἑαυτό του. Μέ θαυμασμό ἔμαθα πώς ἔκανε «ἐννάτες», ἐδαφιαῖες μετάνοιες καί ἀμέτρητα κομβοσχοίνια σχεδόν μέχρι τά τελευταῖα του...Ὅταν ἔπεσε κατάκοιτος συνέχισε τίς «ἐννάτες» καί τήν προσευχή «ὑπέρ ὅλου τοῦ κόσμου»...
ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΑΣ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΣΥΝ ΘΕῼ, ΚΑΙ ΔΙ' ΕΥΧΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΥΜΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ.
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 6947612075 Ἤ
ΣΤΟ E- MAIL:PanagiaTheotokos@gmail.com
ΤΙΜΗ: 4 Euro

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ

ΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ


Αρχειοθήκη ιστολογίου