ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΧΑΡΑ ΜΟΥ!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΧΑΡΑ ΜΟΥ!
ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΠΑΤΕΡΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΖΩΗ

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΑΡΞ ΕΓΕΝΕΤΟ

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΑΡΞ ΕΓΕΝΕΤΟ
ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΕ ΜΑΣ
ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΠΑΤΕΡΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. SOS 1)ΜΗΝ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ 2)ΝΕΟ :http://hristospanagia3.blogspot.com

Ἀγαπητοί ἐν Χριστῷ ἀδελφοί
Ἄν λάβετε ἕνα e- mail, ὑποτίθεται ἀπό ἐμένα (panagiatheotokos@gmail.com), πού νά σᾶς ζητᾶ νά στείλετε χρήματα, ἀγνοῆστε το.
π. Σάββας

Dear brothers in Christ
If you receive a e-mail supposed from me(panagiatheotokos@gmail.com) don' t pay attention at all.
p. Savvas Agioreitis

ΣΥΝ ΘΕῼ, ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: http://hristospanagia3.blogspot.com

Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης του Μοναχού Αρσενίου Βατοπαιδινού (Κυριακή 16-05-2010)


Μοναχός Αρσένιος Βατοπαιδινός

στο Σωτήρη Σταθόπουλο

Γιατί καταθέσατε αυτή τη φορά στην Εξεταστική Επιτροπή;
Στην Εξεταστική Επιτροπή του 2008, τόσο ο γέροντας Εφραίμ όσο κι εγώ παραστήκαμε και καταθέσαμε υπόμνημα, ζητώντας πράγματι να μην καταθέσουμε ως μάρτυρες. Μας ζητήθηκε τότε να περιμένουμε έξω από την αίθουσα της συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής. Τελικά, φύγαμε με την εντύπωση ότι η Επιτροπή αποφάσισε να μην καταθέσουμε. Σήμερα, όμως δύο χρόνια μετά, που συνεχίζεται από πολλούς η διαστρέβλωση της αλήθειας, κρίναμε αναγκαίο να ακουστεί και η δική μας θέση που είναι η μόνη αλήθεια, καθώς τόσον καιρό λέγονταν πολλά για εμάς χωρίς εμάς και ήμασταν θεατές σε μια πρωτοφανή εκστρατεία κατασυκοφάντησης μας που αμαύρωσε την εικόνα και την προσφορά της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου.
Πολλοί αναρωτιούνται πώς ένας μοναχός ή, έστω, ο ηγούμενος μιας μονής μπορεί να συνομιλεί με τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, τον Γιάννη Αγγέλου, να συναντάται με υπουργούς (έστω και λίγες φορές, όπως είπατε στην Εξεταστική) και να είναι τακτικός επισκέπτης της ΚΕΔ; Απλοί άνθρωποι με παρόμοιες υποθέσεις δεν το καταφέρνουν εύκολα αυτό…
Άλλες μονές δεν συναντώνται με μέλη της εκάστοτε κυβέρνησης; Ο γέροντας Εφραίμ δεν είχε επισκεφθεί τον αείμνηστο Ανδρ. Παπανδρέου; Δεν αισθάνθηκα ότι μας γινόταν κάποια διάκριση, πολλές φορές μάλιστα, είχα την εντύπωση ότι δεν γινόμασταν ευπρόσδεκτοι. Επισκέφθηκα, τότε, ελάχιστες φορές τους αρμόδιους υπουργούς κάνοντας χρήση του δικαιώματος να ακουστούν οι απόψεις της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, όπως εξάλλου ακούστηκαν οι απόψεις των τοπικών φορέων της Ξάνθης για τους οποίους ήμασταν ανεπιθύμητοι. Με τον κύριο Αγγέλου δεν έχω συνομιλήσει ποτέ στο τηλέφωνο. Έφτασαν ψευδώς να υποστηρίξουν ότι δήθεν του τηλεφωνούσα μέσα από τις ίδιες τις δημόσιες υπηρεσίες και ότι δήθεν απευθυνόμουν σ’ αυτόν με το μικρό του όνομα. Αρκεί να σας πω ότι όταν χρειάστηκε κάποια στιγμή να επικοινωνήσω μαζί του γιατί θα ερχόταν στο Άγιον Όρος μίλησα στο τηλέφωνο μόνο με την ιδιαιτέρα του για τις σχετικές λεπτομέρειες και όχι με τον ίδιο.
Η προηγούμενη κυβέρνηση σας διευκόλυνε ώστε να προχωρήσουν οι ανταλλαγές; Τρεις μάρτυρες στις καταθέσεις τους υποστήριξαν ότι συνομιλούσατε με τον Γ. Αγγέλου…
Θα πρέπει να επιστήσω την προσοχή σας σε κάτι που δεν έχει γίνει αντιληπτό μέχρι και σήμερα, ανάμεσα σε πολλά άλλα ανάλογα. Όλες οι κυβερνήσεις από το έτος 1998 και μετά αναγνώρισαν με σωρεία επίσημων εγγράφων και αποφάσεων τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου επί της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλίμνιων εκτάσεων. Αυτό κανείς δεν το είπε ποτέ στον λαό. Οι ανταλλαγές που ακολούθησαν δεν ήταν δική μας επιλογή. Αποτέλεσαν πρωτοβουλία της τότε κυβέρνησης, υπήρχε δηλαδή σχετική πολιτική βούληση. Εμείς συρθήκαμε στις ανταλλαγές πιεζόμενοι από την τότε κυβέρνηση, που με τον τρόπο αυτό ικανοποιούσε το αίτημα τοπικών παραγόντων να μας διώξουν από την περιοχή τους. Οι τοπικοί παράγοντες περιελάμβαναν και τον τέως υφυπουργό Αλέξανδρο Κοντό, που στην κατάθεση του στην Εξεταστική Επιτροπή στις 2/12/08 δήλωσε ευθέως ότι οι φορείς της περιοχής πίεζαν να βρεθεί λύση. Αλλά και ο Ευάγγελος Μπασιάκος κατέθεσε μια μέρα αργότερα, στις 3/12/08, ότι ο Αλ. Κοντός έφερε στο υπουργείο τον μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονα, τον οποίο ο Ευάγ. Μπασιάκος χαρακτηρίζει «πολύ σκληρό και απόλυτο» και ότι αυτός του είπε «βρείτε τρόπο να φύγουν, βρείτε τρόπο στην κυβέρνηση να σηκωθούν να φύγουν από εδώ».
Τις ίδιες πιέσεις ο Ευαγ. Μπασιάκος κατέθεσε ότι του ασκούσαν τόσο ο Αλ. Κοντός όσο και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Τα ίδια περί πιέσεων των τοπικών φορέων κατέθεσε στις 3/12/08 και ο Πέτρος Δούκας. Άλλωστε, η πολιτική αυτή βούληση αποδεικνύεται και εξ εγγράφων, ένα εκ των οποίων μάλιστα με ημερομηνία 10/07/2004 φέρει την ιδιόχειρη σημείωση του τέως υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σάββα Τσιτουρίδη, για την άμεση προώθηση της διαδικασίας ανταλλαγών.
Πώς ισχυρίζεται λοιπόν ο Σ. Τσιτουρίδης ότι δεν είχε σχέση με το θέμα; Αυτοδιαψεύδεται ο ίδιος με την κατάθεση του στις 2/12/08, την οποία προφανώς ξεχνά σήμερα, όπου είπε ότι υπήρχε η ιδέα της ανταλλαγής ώστε να απομακρυνθεί η μονή από την περιοχή και να εξασφαλισθεί η περιοχή. Μάλιστα, μας ενημέρωσε ότι πιέζουν οι τοπικοί φορείς να φύγουμε από την Ξάνθη. Όπως επίσης αναληθώς κατέθεσε ότι, δήθεν, είχα μαζί μου έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή που περιείχε ακίνητα. Ποιος; Εγώ που ποτέ μέχρι πρότινος δεν ήξερα να χειρισθώ ούτε καν γραφομηχανή! Ακόμη και σήμερα είμαι εντελώς άσχετος μ’ αυτή την τεχνολογία. Εξάλλου, ο ίδιος καταθέτει ότι δήθεν θα του έδειχνα ακίνητα, που βέβαια ποτέ και δεν είδε.
Σκεφθείτε ότι, σε συνέχεια της πίεσης που μας ασκήθηκε για να δεχθούμε τις ανταλλαγές, ήμασταν εμείς που με επιστολή μας της 2ας Δεκεμβρίου 2004 προς την ΚΕΔ και κοινοποίηση στον τότε υπουργό Ευάγ. Μπασιάκο και στον υφυπουργό Π. Δούκα δηλώσαμε ότι τελικά αποδεχόμασταν την ανταλλαγή και παρακαλέσαμε για τη διερεύνηση και υπόδειξη σε εμάς ακινήτων προς ανταλλαγή. Για όλη αυτή τη στάση του, οφείλουμε να έχουμε επιφυλάξεις και να σκεφθούμε πώς θα αντιδράσουμε περαιτέρω.
Δεν ξέρω γιατί αυτή η αναλήθεια. Πίστεψε προφανώς ότι, όπως πάντα, δεν θα αντιδρούσαμε. Γελάστηκε. Τώρα, αναφορικά με την κατάθεση του Π. Δούκα, εγώ δεν μπορώ να γνωρίζω εάν δέχτηκε από οποιονδήποτε τηλεφωνήματα σχετικά με το θέμα, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι η Ιερά Μονή Βατοπεδίου ουδέποτε υπέβαλε αίτημα, προφορικά ή γραπτά, στον Γ. Αγγέλου. Ζητούσαμε μόνο να ακουστούμε κι εμείς όπως εξάλλου ακούγονταν οι φορείς της Ξάνθης σε κάθε κυβερνητικό επίπεδο, ακόμα και στο γραφείο του τότε πρωθυπουργού, και μάλιστα και στον τότε υπουργό Θεόδωρο Ρουσόπουλο, όπως και πάλι καταθέτει στις 3/12/08 ο Ευάγ. Μπασιάκος που επεδίωκαν την εκδίωξή μας από την περιοχή. Μάλιστα, ανάμεσα τους ήταν ο μητροπολίτης Ξάνθης ο Σωκράτης Ξυνίδης πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης ο σημερινός υφυπουργός Γιώργος Πεταλωτής αλλά και ο τότε υφυπουργός Αλ. Κοντός πράγμα που δείχνει και τη σύμπλευση όλων αυτών στο κοινό αίτημα της εκδίωξής μας που οδήγησε στις παρά τη θέληση μας ανταλλαγές. Μάλιστα, σήμερα, ο μεν αδελφός του Σ. Ξυνίδη έγινε γ.γ. του ΠΑΣΟΚ, ο δε Γ. Πεταλωτής, υφυπουργός.
Πώς κρίνετε το γεγονός ότι όλος ο θόρυβος ξέσπασε αφού ουσιαστικά είχαν ολοκληρωθεί οι ανταλλαγές;
Θα σας προέτρεπα να προβείτε, στο πλαίσιο του δημοσιογραφικού σας λειτουργήματος σε μια πιο διεξοδική έρευνα γι’ αυτό το ζήτημα, λαμβάνοντας υπόψη σας σχετική, πρόσφατη δημόσια δήλωση του Δημήτρη Κοντομηνά (ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Αlpha) της 1ης/5/2010, σε συνδυασμό με το τι κατέθεσε ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού ΑΙpha Γιώργος Βλάχος στην Εξεταστική Επιτροπή στις 4 Νοεμβρίου 2008, ότι δηλαδή βασική επιδίωξη των αποκαλύψεων ήταν να μην αλλάξει χρήση το ολυμπιακό ακίνητο (!) -και που πράγματι δεν άλλαξε (!)- και ότι η πώληση του ολυμπιακού ακινήτου ήταν επωφελής για το Ελληνικό Δημόσιο, αφού η αξία που συμφωνήθηκε ήταν πολύ ανώτερη της αντικειμενικής.
Ποιο ήταν τελικά το μεγάλο λάθος της μονής; Πιστεύετε ότι δικαίως κατηγορείται όλο αυτό το διάστημα η προηγούμενη κυβέρνηση;
Είμαι βαθύτατα λυπημένος, γιατί κάποιοι κατάφεραν να αμαυρώσουν την εικόνα και το μεγάλο έργο της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου. Η μακροχρόνια προσφορά της μονής, το μεγάλο φιλανθρωπικό και πολιτιστικό της έργο, η ιστορική της προσφορά στην Ορθοδοξία ξεχάστηκαν μεμιάς. Είμαι πολύ απογοητευμένος διότι κατηγορείται η Ιερά Μονή Βατοπεδίου για ανταλλαγές στις οποίες σύρθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο, για ενέργειες στις οποίες προβήκαμε μόνο και μόνο για να διαφυλάξουμε τα διαχρονικά συμφέροντα και την περιουσία της μονής και για προθέσεις οι οποίες είχαν μοναδικό στόχο την προσφορά μας στο κοινωνικό σύνολο, με την ίδρυση κοινωφελών ιδρυμάτων και την παροχή βοήθειας μέσω φιλανθρωπιών σε άτομα που έχουν ανάγκη. Τέλος δεν μπορώ να κατανοήσω την ατολμία στην τότε κυβέρνηση, που δεν τόλμησε να βγει έγκαιρα και να ενημερώσει τον λαό πάνω στην αλήθεια, με αποτέλεσμα μια απολύτως νόμιμη ενέργεια όπως αυτή των ανταλλαγών να πάρει διαστάσεις «μεγάλου σκανδάλου».
Πηγή: Εφημερίδα Realnews, Κυριακή 16.5.2010
Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα του Συλλόγου Φίλων της Μονής Βατοπαιδίου friendsofimmb.net
Print this post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails
Γιά νά δεῖτε παλαιότερες ἀναρτήσεις κάντε κλίκ ΕΔΩ ἤ στό σύνδεσμο πού βρίσκεται στό κάτω μέρος τῆς σελίδας καί γράφει: Παλαιότερες αναρτήσεις

Γιά νά δεῖτε τίς τρέχουσες ἀναρτήσεις κάντε κλίκ ΕΔΩ ἤ στό σύνδεσμο πού βρίσκεται στό κάτω μέρος τῆς σελίδας καί γράφει: Αρχική σελίδα

ΣΥΝ ΘΕῼ: 1ο) 13ήμερο προσκύνημα στους Αγίους Τόπους - Ιορδανία - Σινά. 2ο)12ημ. προσκύνημα Αίγυπτο – Σινά - Άγιοι Τόποι, της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού (ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΧΩΡΗΒ TRAVEL , ΤΗΛ: 2310-345330, 342240 ΠΑΝΟΡΑΜΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ).


13ήμερο προσκύνημα στους Αγίους Τόπους
Ιορδανία - Σινά

1η ημ. 23/8/10 Δευτέρα: ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ
Συνάντηση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στις 21:30 το βράδυ και αναχώρηση με πτήση της Aegean μέσω Αθηνών για Τελ Αβίβ.

2η ημ. 24/08/10 Τρίτη: ΛΥΔΑ-ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ
Άφιξη τα ξημερώματα, επιβίβαση στο πούλμαν. Προσκύνημα στον Άγιο Γεώργιο στην Λύδα και στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς την Τιβεριάδα. Αγιασμός στον Ιορδάνη ποταμό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξεκούραση.
1η διανυκτέρευση στην Τιβεριάδα
3η ημ. 25/08/10 Τετάρτη: ΝΑΖΑΡΕΤ-ΚΑΝΑ - ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ - ΟΡΟΣ ΘΑΒΩΡ
Επισκεπτόμαστε και προσκυνούμε τους τόπους γύρω από την λίμνη: Όρος Μακαρισμών, Καπερναούμ, Ναός των Αγ. Αποστόλων. Συνεχίζουμε με κατεύθυνση την πόλη της Ναζαρέτ (προσκύνημα στο τόπο του Ευαγγελισμού), την Κανά (πρώτο θαύμα του Κυρίου). Επόμενος σταθμός το Όρος Θαβώρ (Μεταμόρφωση του Κυρίου).
2η διανυκτέρευση στην Τιβεριάδα
4η ημ. 26/08/10 Πέμπτη: ΙΟΡΔΑΝΙΑ – ΓΕΡΑΣΑ - ΑΜΜΑΝ
Αναχώρηση για σύνορα Ισραήλ-Ιορδανίας. Μετά τα διαδικαστικά φθάνουμε στα Γέρασα όπου θα επισκεφθούμε την Αρχαία Δεκάπολη. Συνεχίζουμε για το Αμμάν. Επίσκεψη στη Σιταντέλα με τα ερείπια του ναού και το ρωμαϊκό θέατρο.
3η διανυκτέρευση στο Αμμάν
5η ημ. 27/08/10 Παρασκευή: ΑΜΜΑΝ - ΠΕΤΡΑ
Πρωινή αναχώρηση για το όρος Νέμπο από όπου ο Μωϋσής αντίκρυσε τη Γη της Επαγγελίας. Επίσκεψη στο Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Μανταμπά. Συνεχίζουμε για την Πέτρα, όπου θα γνωρίσουμε τον αρχαιολογικό χώρο που είναι μοναδικός στον κόσμο, αφού όλα σχεδόν τα μνημεία είναι σκαλισμένα σε βράχους.
4η διανυκτέρευση στην Πέτρα
6η ημ. 28/08/10 Σάββατο: ΑΚΑΜΠΑ-ΝΟΥΕΜΠΑ-ΣΙΝΑ
Αναχώρηση για την Άκαμπα από όπου θα πάρουμε το πλοίο για την Νουέμπα. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά στη Μονή Αγίας Αικατερίνας στο Σινά. Αργά το βράδυ ανάβαση στο Όρος Χωρήβ (προαιρετικά).
5η διανυκτέρευση στην Ι. Μονή Αγ. Αικατερίνης
7η ημ. 29/08/10 Κυριακή: ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ
Θεία Λειτουργία το πρωί στο Ναό της Μονής και στη συνέχεια προσκύνηση των Ιερών λειψάνων της Αγ. Αικατερίνης. Ξενάγηση εντός και πέριξ της Μονής.
6η διανυκτέρευση στην Ι. Μονή Αγ. Αικατερίνης

8η ημ. 30/08/10 Δευτέρα: ΣΙΝΑ – ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ- ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
Αναχώρηση για τα σύνορα Αιγύπτου-Ισραήλ. Μετά τη διέλευση των συνόρων και τις καθιερωμένες στάσεις, άφιξη στην Ιερουσαλήμ
7η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ
9η ημ. 31/08/10 Τρίτη: ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓ. ΠΟΛΕΩΣ
Προσκυνήματα εντός της Αγ. Πόλεως, στο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο Τάφο, το Φρικτό Γολγοθά, την Αποκαθήλωση και την Εύρεση του Τιμίου Σταυρού. Βαδίζοντας στην οδό του Μαρτυρίου θα προσκυνήσουμε στο Πραιτώριο (φυλακή του Χριστού).
διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ
10η ημ. 01/09/10 Τετάρτη: ΒΗΘΛΕΕΜ –ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ-ΚΑΤΑΜΟΝΑΣ
Aναχώρηση για την Βηθλεέμ όπου θα προσκυνήσουμε το Σπήλαιο της Γεννήσεως, το χωριό των ποιμένων, την Μονή του Αγίου Θεοδοσίου τη Μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Επιστρέφοντας στην Ιερουσαλήμ θα προσκυνήσουμε στη Μονή Τιμίου Σταυρού και στο Καταμόνας (Μονή Αγ. Συμεών του Θεοδόχου).
διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ
11η ημ. 02/09/10 Πέμπτη: ΙΕΡΙΧΩ – ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ – ΒΗΘΑΝΙΑ
Αναχώρηση για την έρημο της Ιουδαίας. Προσκύνημα στο Σαραντάριο Όρος, τις Ιερές Μονές του Προφήτου Ελισσαίου, του Αγ. Γερασίμου Ιορδανίτου. Επιστρέφοντας στην Ιερουσαλήμ προσκύνημα στη Βηθανία, στη Μονή της Αγ. Μάρθας και Μαρίας και στο Όρος των Ελαιών από όπου ανελήφθη ο Κύριος. Στη Γεθσημανή, θα προσκυνήσουμε στον τάφο της Παναγίας και στον βράχο της αγωνίας.
10η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ
12η ημ. 03/09/10 Παρασκευή: ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΟΛΕΩΣ
Πιθανή επίσκεψη στο Πατριαρχείο. Συνεχίζουμε για το λόφο Σιών για να επισκεφθούμε το Υπερώο και το σπίτι του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου. Η υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη για ατομικά προσκυνήματα και αγορά.
11η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ
13η ημ. 04/09/10 Σάββατο: ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκκίνηση για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ και αναχώρηση με πτήση της Aegean Air. Άφιξη το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη μέσω Αθηνών.
j0239055


ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 1430 €
Διαφορά μονόκλινου: 320 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :
*Αεροπορικά εισιτήρια Θεσ/νικη - Αθήνα – Τελ Αβίβ – Αθήνα - Θεσσαλονίκη
*Φόροι αεροδρομίων
*Φόροι συνόρων (Ισραήλ -Ιορδανίας– Αιγύπτου)
*Το φόρο εισόδου στο Σινά
*Την βίζα της Ιορδανίας
* Το πλοίο από Άκαμπα – Νουέμπα.
*Μετακινήσεις και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με τοπικά λεωφορεία.
*Τις (2) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στην Τιβεριάδα με πρωινό και ένα γεύμα.
*Τις (5) διανυκτερεύσεις στην Ιερουσαλήμ σε ξενοδοχείο 3* superior με πρωινό και ένα γεύμα.
*Τις (2) διανυκτερεύσεις στο Αμμάν και την Πέτρα σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό και ένα γεύμα.
*Τις (2) διανυκτερεύσεις στους ξενώνες της Ι. Μ. της Αγ. Αικατερίνης με πρωινό και ένα γεύμα.
*Την ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί.
*Τα μικρά λεωφορεία για τον Αγ. Σάββα.
*Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
*Συνοδό αρχηγό του γραφείου μας.
*Φιλοδωρήματα οδηγών - σερβιτόρων – αχθοφόρων κ.λ.π.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
*Ό,τι αναφέρεται σαν προαιρετικό.
*Επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
$ Τα προγράμματα έχουν καταρτισθεί με βάση τις ισχύουσες τιμές και δρομολόγια ( 13/04/2010).
Σε περίπτωση οποιασδήποτε αλλαγής θα υπάρξει ανάλογη αναπροσαρμογή.
$Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιείται κατά την κρίση του αρχηγού όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο για
την καλύτερη διεξαγωγή του.
$Σε περίπτωση που για λόγους ανεξάρτητους της θέλησής μας δεν μας επιτραπεί η είσοδος σε κάποια
από τα προσκυνήματα (π.χ. στη Βηθλεέμ, Ιεριχώ) το γραφείο μας δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη.
$ Σας συνιστούμε να ε ν ε ρ γ ή σ τ ε ε γ κ α ί ρ ως για την έκδοση των διαβατηρίων σας.

$Η δήλωση συμμετοχής θεωρείται έγκυρη εφόσον καταβληθεί προκαταβολή 400 € έως τις 15/06/2010 και εξόφληση έως 08/08/2010 στους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς:
ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : 30953207
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5227-014562594
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : 239/750744-53
ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ : 714-002101-056770 EUROBANK ΤΡΑΠΕΖΑ : 0026-0520-13-0100012959


12ημ. προσκύνημα

Αίγυπτο – Σινά - Άγιοι Τόποι

της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού1η ημ. 21/9 /10 Τρίτη: ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ - ΚΑΙΡΟ
Συνάντηση στο αεροδρόμιο Μακεδονία στις 08:00 π.μ και με πτήση της Aegean Air μέσω Αθηνών άφιξη στο Κάιρο. Επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά στις Πυραμίδες και την Σφίγγα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και ξεκούραση.
1η διανυκτέρευση στο Κάιρο

2η ημ. 22/9/10 Τετάρτη: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την Αλεξάνδρεια όπου θα επισκεφθούμε το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο και τον Ιερό Ναό του Αγ. Σάββα. Στη συνέχεια διανύοντας την πανέμορφη παραλία της Αλεξάνδρειας παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για το Κάιρο.
2η διανυκτέρευση στο Κάιρο

3η ημ. 23/9/10 Πέμπτη: ΚΑΪΡΟ – ΣΙΝΑ
Μεταφορά στο Ναό του Αγ. Γεωργίου στο παλαιό Κάιρο. Αναχώρηση και μέσω της διώρυγας του Σουέζ περνάμε στη χερσόνησο του Σινά με προορισμό την Ιερά Μονή της Αγ. Αικατερίνης. Καθοδόν προσκύνημα στο Σιναϊτικό μετόχι στην όαση της Φαράν. Άφιξη - τακτοποίηση δείπνο και διανυκτέρευση. Τα μεσάνυχτα προαιρετική ανάβαση στην αγία κορυφή (Όρος Χωρήβ).
3η διανυκτέρευση στο Σινά

4η ημ. 24/9/10 Παρασκευή: ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ
Θεία Λειτουργία για όσους παραμείνουν στη μονή. Στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε τα άγια λείψανα της Αγ. Αικατερίνης και θα ξεναγηθούμε εντός και πέριξ της Μονής.
4η διανυκτέρευση στο Σινά

5η ημ. 25/9/10 Σάββατο: ΣΙΝΑ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ
Αναχώρηση για τα σύνορα Αιγύπτου – Ισραήλ. Καθοδόν στάση στη Νεκρά Θάλασσα. Άφιξη στην Ιερουσαλήμ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
5η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ
6η ημ. 26/9/10 Κυριακή: ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΟΛΗΣ
Προσκύνημα εντός του Ναού της Αναστάσεως (Πανάγιο Τάφο, Φρικτό Γολγοθά, Αποκαθήλωση, Εύρεση Τιμίου Σταυρού). Παίρνοντας την οδό του μαρτυρίου προσκύνημα στο Πραιτώριο (φυλακή του Κυρίου μας), στο Λιθόστρωτο, στο σπίτι των Αγ. Ιωακείμ και Άννης. Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε τον εσπερινό του Τιμίου Σταυρού στο Ναό της Αναστάσεως.
6η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ

7η ημ. 27/9/10 Δευτέρα: ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ : ΙΕΡΙΧΩ-ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ
Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο ναό της Αναστάσεως. Αναχώρηση για την Ιεριχώ όπου θα προσκυνήσουμε στο Σαραντάριο Όρος, στις Μονές του Προφήτου Ελισαίου, του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Ανεβαίνοντας προς τα Ιεροσόλυμα προσκύνημα στη Βηθανία, στη Μονή της Αγίας Μάρθας και Μαρίας, στο Όρος των Ελαιών όπου θα προσκυνήσουμε στο Ναό της Αναλήψεως. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη Γεθσημανή όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο της Παναγίας και το βράχο της Αγωνίας. 7η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ

8η ημ. 28/9/10 Τρίτη: ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ – ΘΑΒΩΡ - ΚΑΝΑ - ΝΑΖΑΡΕΤ
Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας, τη Ναζαρέτ (προσκύνημα στον τόπο του Ευαγγελισμού) και την Κανά (το πρώτο θαύμα του Κυρίου μας). Επισκεπτόμαστε και προσκυνούμε τους τόπους γύρω από την λίμνη της Τιβεριάδας: Όρος των Μακαρισμών, Καπερναούμ. Τέλος στον Ιορδάνη ποταμό(αγιασμός των υδάτων). Επιστροφή στην Ιερουσαλήμ.
8η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ

9η ημ. 29/9/10 Τετάρτη: ΒΗΘΛΕΕΜ –ΟΡΕΙΝΗ - ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για τη Βηθλεέμ, όπου θα προσκυνήσουμε το σπήλαιο της Γεννήσεως. Επίσης προσκύνημα στο χωριό των ποιμένων, στην Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου και στη Μονή του Αγ. Σάββα. Στη συνέχεια προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού , στο Κατά Μόνας (Μονή Αγ. Συμεών του Θεοδόχου) και τέλος στην Ορεινή(σπίτι Αγίου Ιωάννου Προδρόμου).
9η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ

10η ημ. 30/9/10 Πέμπτη: ΦΡΕΑΡ ΙΑΚΩΒ
Αναχώρηση για προσκύνημα στο φρέαρ του Ιακώβ, όπου μαρτύρησε το 1979 ο πατήρ Φιλούμενος. Σήμερα στον Ιερό Ναό φυλάσσετε το σκήνωμα του.
10η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ

11η ημ. 01/10/10 Παρασκευή: ΣΙΩΝ
Επίσκεψη στην Σιών, όπου βρίσκεται το Υπερώο και το σπίτι του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου. Η υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη για ατομικά προσκυνήματα και αγορά.
11η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ

12η ημ. 02/10/10 Σάββατο: ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αναχώρηση με πτήση της Aegean Air τα ξημερώματα για Αθήνα. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη νωρίς το πρωί.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ
ΜΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΡΠΟΦΟΡΙΑ
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 1260 € το άτομο
Διαφορά μονόκλινου: 290

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
Τά αεροπορικά εισιτήρια Θεσ/νίκη –Αθήνα – Κάιρο - Τελ Αβίβ - Αθήνα - Θεσ/νίκη.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΧΩΡΗΒ TRAVEL ,
ΤΗΛ: 2310-345330, 342240 ΠΑΝΟΡΑΜΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

ΣΥΝ ΘΕῼ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ :ΙΕΡΟΜΟΝ. ΣΑΒΒΑ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ, «ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ» ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ (Ι.Μ. ΚΩΣΤΑΜΟΝΙΤΟΥ, ΒΙΓΛΑ, Ι.Μ. Μ. ΛΑΥΡΑΣ) 1915-2004


Ἦταν γύρω στά 1990 ὅταν γιά πρώτη φορά συναντήθηκα μέ τόν Γέροντα Εὐθύμιο. Τόν θυμᾶμαι ὄρθιο πίσω ἀπό τό μαγειρεῖο τῆς Μ. Λαύρας. Εἴμαστε μαζί μέ τόν Γέροντά μας π. Μάξιμο.
Μοῦ λέει ὁ Γέροντας:
«Ἔλα νά δεῖς ἕναν διά Χριστόν σαλό».
Ἦταν ἕνας Μοναχός μικροκαμωμένος, ταπεινός. Εἶχε τά γένια του μαζεμένα μέ ἕνα λαστιχάκι καί τά μαλλιά του κομμένα. Φοροῦσε ἕνα φθαρμένο ζωστικό. Ἀργότερα ἔμαθα καί διαπίστωσα «ἰδίοις ὄμμασι» ὅτι πολλές φορές κυκλοφοροῦσε καί χωρίς αὐτό.
Ἦταν ἐξαιρετικά ἀδύνατος, μέ πολλή δυνατή φωνή καί ἔντονο δυναμισμό στόν τρόπο πού ἐκφραζόταν, στίς κινήσεις, στίς χειρονομίες του. Ὅλες του οἱ ἐκδηλώσεις ἀντανακλοῦσαν τήν ἅγια βία μέχρι «αὐτομίσους», πού - ὅπως ἔμαθα ἀργότερα- ἀσκοῦσε στόν ἑαυτό του. Τά ματάκια του ἔλαμπαν σάν τήν διάφανη ἁγιορείτικη θάλασσα. Φαινόντουσαν σάν δακρυσμένα.
Πίσω ἀπό μία ἐξωτερική «ἀγριότητα-τραχύτητα» διέκρινες μία φύση λεπτή, συναισθηματική, πολύ εὐαίσθητη. Πιό δύσκολα διέκρινες τήν ἁγιότητα... Συνήθως ὁ ἅγιος μόνο καταλαβαίνει τόν ἅγιο. Ὁ ἅγιος Γέροντας Παΐσιος τόν εἶχε «καταλάβει»... Μέ θαυμασμό ἀργότερα ἄκουσα ὅτι κάποιοι προσκυνητές εἶχαν ζητήσει ἀπό τόν Γέρο-Παΐσιο, τόν μεγάλο σύγχρονο ἀσκητή τῆς Παναγούδας, νά τούς δείξει ἕναν σύγχρονο ἁγιορείτη ἅγιο. Τότε ὁ μακαριστός Γέροντας τούς ἔστειλε νά δοῦν τό Γερο-Εὐθύμιο στή Βίγλα...
Ἀργότερα ἐπίσης συνειδητοποίησα τήν ἀταλάντευτη σταθερότητά του, τήν ἀκαμψία του - θά μπορούσαμε νά ποῦμε- στίς κατά Θεόν ἀποφάσεις του. Διαπίστωσα τήν ἀδιάπτωτη νηστεία του, τήν μοναχική του συνέπεια, τήν ἀπόλυτη αὐστηρότητα στόν ἑαυτό του. Μέ θαυμασμό ἔμαθα πώς ἔκανε «ἐννάτες», ἐδαφιαῖες μετάνοιες καί ἀμέτρητα κομβοσχοίνια σχεδόν μέχρι τά τελευταῖα του...Ὅταν ἔπεσε κατάκοιτος συνέχισε τίς «ἐννάτες» καί τήν προσευχή «ὑπέρ ὅλου τοῦ κόσμου»...
ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΑΣ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΣΥΝ ΘΕῼ, ΚΑΙ ΔΙ' ΕΥΧΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΥΜΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ.
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 6947612075 Ἤ
ΣΤΟ E- MAIL:PanagiaTheotokos@gmail.com
ΤΙΜΗ: 4 Euro

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ

ΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ


Αρχειοθήκη ιστολογίου