ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΧΑΡΑ ΜΟΥ!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΧΑΡΑ ΜΟΥ!
ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΠΑΤΕΡΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΖΩΗ

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΑΡΞ ΕΓΕΝΕΤΟ

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΑΡΞ ΕΓΕΝΕΤΟ
ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΕ ΜΑΣ
ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΠΑΤΕΡΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. SOS 1)ΜΗΝ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ 2)ΝΕΟ :http://hristospanagia3.blogspot.com

Ἀγαπητοί ἐν Χριστῷ ἀδελφοί
Ἄν λάβετε ἕνα e- mail, ὑποτίθεται ἀπό ἐμένα (panagiatheotokos@gmail.com), πού νά σᾶς ζητᾶ νά στείλετε χρήματα, ἀγνοῆστε το.
π. Σάββας

Dear brothers in Christ
If you receive a e-mail supposed from me(panagiatheotokos@gmail.com) don' t pay attention at all.
p. Savvas Agioreitis

ΣΥΝ ΘΕῼ, ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: http://hristospanagia3.blogspot.com

Κυριακή, 9 Μαΐου 2010

EΠΑΦΕΣ ΜΕ “ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ” Ή ΜΕ ΠΝΕΥΜΑΤΑ; (UFO, ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΓΙΟΥΡΙ ΓΚΕΛΛΕΡ) 
Ποια είναι η πραγματική φύση των εξωγήινων διαστημανθρώπων που πολλοί ισχυρίζονται ότι έχουν δει, μιλήσει ή ακόμα και ταξιδέψει μαζί τους σε άλλους πλανήτες;
Είναι άνθρωποι ή ανθρωποειδή, υλικά όντα κάποιας μορφής ή μήπως πνευματικά όντα, άυλα πνεύματα; Όλο και περισσότεροι ερευνητές τείνουν προς το δεύτερο, και μάλιστα απότι φαίνεται δεν είναι και τόσο καλά ... Οι παρακάτω εμπειρίες είναι παρμένες από το βιβλίο “Τhe Dark Gods” των Collin Wilson και Αnthony Roberts (Panther Books, 1984). Oι Wilson και Roberts, ερευνητές υπερφυσικών φαινομένων, στο βιβλίο τους κάνουν μία σύγκριση των εμπειριών με εξωγήινους και των εμπειριών που συμβαίνουν στον αποκρυφισμό, πνευματισμό και στις παγανιστικές θρησκείες από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα.  

        Οι ιπτάμενοι δίσκοι άρχισαν να εμφανίζονται από το 1947 και μετά. Κάθε χρόνο αυξάνουν οι εμφανίσεις UFO και οι επαφές με εξωγήινα όντα. Αναφορές έρχονται από απλούς αγρότες μέχρι αστυνομικούς και πιλότους αεροπλάνων, και  από  όλες τις χώρες του κόσμου.
       Λεπτομερείς έρευνες έχουν γίνει από στρατιωτικές υπηρεσίες πολλών χωρών, αλλά εξαιτίας της εφήμερης και μη-υλικής φύσης των φαινομένων, οι αρχές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι  το φαινόμενο αυτό δεν έχει καμμία υλική υπόσταση. Απ’ την άλλη όμως δεν μπορούν να παραδεχτούν  την  ύπαρξη  υπερφυσικών  πνευμάτων και γι’ αυτό καταφεύγουν στην ερμηνεία της "μαζικής υστερίας", όταν υπάρχουν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες εμφάνισης UFO, ή των παραισθήσεων και της αυθυποβολής, όταν πρόκειται για μεμονωμένους μάρτυρες. Ακόμα οι επιστήμονες δίνουν την ερμηνεία φυσικών φαινομένων, όπως ο σχηματισμός νεφών, η σφαιρική  αστραπή, οι οπτικές διαθλάσεις πλανητών και άλλα μετεωρολογικά φαινόμενα. Παρόλα αυτά υπάρχουν διάσημοι επιστήμονες αστροφυσικοί, αστρονόμοι και  μηχανικοί που πιστεύουν και ασχολούνται με την έρευνα των UFO.

        Η αρχική εντύπωση, όσων δέχτηκαν την ύπαρξή τους, ήταν, όπως έλεγαν και οι ίδιοι οι  υποτιθέμενοι εξωγήινοι, πως υπάρχουν ευφυείς πολιτισμοί σε άλλους πλανήτες οι οποίοι έχουν προχωρήσει  σε  τεχνολογία πολύ περισσότερο από εμάς στη γη και στέλνουν διαστημόπλοια για να εξερευνήσουν το σύμπαν. Σιγά-σιγά όμως η στάση αρκετών ερευνητών των φαινομένων αυτών άρχισε να αλλάζει  και  να  μετατοπίζεται προς τη μεταφυσική σφαίρα. Σήμερα όλο και  περισσότεροι μιλάνε για τη "παραψυχική φύση" των εξωγήινων και πολλοί ερευνητές ομολογούν οτι οι εξωγήινοι είναι πνευματικές μάλλον, παρά υλικές, οντότητες.
        Ο Τζώρτζ Αντάμσκι ήταν ο πρώτος σύγχρονος άνθρωπος που ανέφερε συνάντηση με εξωγήινους, στην έρημο της Καλιφόρνια,το 1952. Σ' αυτή τη συνάντηση, που  παρευρίσκονταν  και φίλοι του, ένα όν με μακριά μαύρα μαλλιά, μεγάλα γκριζοπράσινα μάτια ελαφρώς σκιστά, εξογκωμένα μάγουλα και μεγάλα μακριά νύχια, μίλησε τηλεπαθητικά (μεταβίβαση σκέψεων στο νού του άλλου, χωρίς προφορική ομιλία). Του είπε οτι είναι απ' τον πλανήτη Αφροδίτη και του έδωσε ορισμένα  κοσμολογικά και ηθικά μηνύματα για το πως οι άνθρωποι θα ζουν αρμονικά μεταξύ τους και για τον κίνδυνο της ραδιενέργειας.
        Μετά απ' αυτή τη συνάντηση, ο Αντάμσκι ανέφερε συνάντηση με ένα όν απ' τον Κρόνο, "με διεισδυτικά, σπινθηροβόλα μάτια και κοκκινωπό δέρμα, το οποίο συνοδευόταν από έναν άλλο εξωγήινο απ' τον Άρη. Τον πήραν με ένα μαύρο αυτοκίνητο και τον μετέφεραν σε ένα ιπτάμενο δίσκο, όπου είδε ένα άλλο όν με μαύρο δέρμα και μαύρα μαλλιά καθώς και δύο όντα με γυναικεία μορφή, με μακριά νύχια και επιδερμίδα που ακτινοβολούσε θερμότητα. Τα μάτια της μιας ήταν μαύρα και ακτινοβολούσαν. Ο Αντάμσκι είπε πως τον πήραν μαζί τους στο διάστημα και παρατήρησε διάφορα φαινόμενα, άγνωστα στην επιστήμη. Περιττό να αναφέρουμε βέβαια πως αν κι’ εκείνη την εποχή δεν είχε επιβεβαιωθεί αν υπήρχε κάποιο είδος ζωής στον Άρη, Αφροδίτη, Κρόνο, τις επόμενες δεκαετίες με την απόστολή δορυφόρων βεβαιωθήκαμε ότι δεν υπάρχουν ούτε καν μικροοργανισμοί, ούτε καν νερό σ’ αυτούς τους τελείως νεκρούς πλανήτες. Αυτό και μόνο αποδεικνύει ότι οι υποτιθέμενοι εξωγήινοι, αν δεχτούμε ότι η ιστορία δεν ήταν επινόημα της φαντασίας του Αντάμσκι, δεν ήταν παρά πνεύματα πλάνης.
        Οι επαφές του Αντάμσκι με “εξωγήινους” συνεχίστηκαν και αργότερα ανέφερε κάποιους "Αρχοντες" (ονομασία κάποιων αγγέλων) που του μετέδωσαν ένα είδος φιλοσοφίας που θυμίζει  Βουδισμό. Του μίλησαν για διάφορα στάδια εξέλιξης της ψυχής, για μετενσάρκωση των πνευμάτων των "φωτισμένων δασκάλων", ένας απ' τους οποίους ήταν και ο Ιησούς. Μετά από τη δημοσίευση των εμπειριών του Αντάμσκι άρχισαν να παρουσιάζονται πολλοί που ισχυρίζονταν πως είχαν έρθει σε επαφή με εξωγήινους. Οι περισσότεροι απ' αυτούς αποδείχτηκε πως ενδιαφέρονταν να αποκτήσουν χρήματα ή να γίνουν διάσημοι,και κάποιοι απ’ αυτούς ήταν άνθρωποι με ψυχώσεις.
        Παρόλα αυτά υπάρχουν και άνθρωποι εντελώς αξιόπιστοι που οι εμπειρίες που είχαν δεν μπορούν να εξηγηθούν με κανένα επιστημονικό τρόπο. Στις αναφορές τους όμως υπάρχουν αξιοσημείωτες διαφορές. Για παράδειγμα, ενώ οι Αφροδιτιανοί του Αντάμσκι φαίνονταν σαν υλικοί άνθρωποι, κάποιος άλλος, ο Χ.Μέγκερ, είπε πως συνάντησε Αφροδιτιανούς "αιθερικής φύσεως" και ότι οι άνθρωποι για να ταξιδέψουν μαζί τους έπρεπε να υποστούν κάποια διαδικασία. 
        Μια πολύ γνωστή περίπτωση είναι του Τζ. Ντερενμπέργκερ, που το 1966 στη Δυτ.Βιρτζίνια, είδε ένα UFO προσγειωμένο πάνω σε ένα δρόμο. Ενας άνθρωπος ύψους δύο μέτρων με πολύ μαύρο δέρμα, μακριά μαλλιά και σκιστά μάτια, βγήκε απ' το διαστημόπλοιο. Ηταν ντυμένος με μαύρη στολή και είπε πως τον έλεγαν Κόλντ και πως θα επέστρεφε να τον συναντήσει. Μετά μπήκε στον δίσκο που απογειώθηκε με μεγάλη ταχύτητα. Αυτός ο “εξωγήινος” επισκέφτηκε πολλές φορές τον Ντερενμπέργκερ, όχι πάντα με ιπτάμενο δίσκο αλλά και με ... μαύρες λιμουζίνες! Του είπε ότι ερχόταν απ' τον πλανήτη Λανούλος, από ένα μακρινό γαλαξία. Τελικά ο Ντερενμπέργκερ ανέφερε ότι μεταφέρθηκε με ιπτάμενο δίσκο στον πλανήτη εκείνο όπου είδε μεγάλες πόλεις. Μετά απ' αυτά υποβλήθηκε σε εκτεταμένες ψυχιατρικές εξετάσεις σε δημόσιο νοσοκομείο. Η τελική γνωμάτευση έγραφε πως ήταν ένας εντελώς ειλικρινής και αξιόπιστος άνθρωπος, χωρίς διακυμάνσεις, διανοητικές ή ψυχικές ανωμαλίες, και ότι είχε προφανώς έρθει σε επαφή με κάποια παράξενη μορφή πραγματικότητας.
        Στη συνέχεια παραθέτουμε ένα απόσπασμα απ' τη σοβιετική εφημερίδα "Σοβιέτσκαγια Τοργκόβλια", σχετικό με τις πρόσφατες εμφανίσεις εξωγήινων φαινομένων στη περιοχή του Πέρμ:"...Οι ντόπιοι υποστηρίζουν ότι τα παράξενα φαινόμενα στη ‘Ζώνη του Περμ’ έχουν παρατηρηθεί εδώ και πολύ καιρό...μια γυναίκα είδε δύο ανθρώπους μεγάλου ύψους, χωρίς πρόσωπα ντυμένους με μαύρα  ρούχα. Δύο άνδρες που θέριζαν είδαν ανάλογες ανθρωπόμορφες υπάρξεις...Στη θέση του κεφαλιού υπήρχε κάτι το ακατανόητο, κάτι σαν κουβάς. Στις αρχές της δεκαετίας του '80, δεκάδες οικοδόμοι που έκτιζαν υπόστεγα, φοβισμένοι από κάτι (προσπάθησαν να εξηγήσουν τις αιτίες, αναφερόμενοι  σε κάποια άγνωστη δύναμη, χωρίς όμως να πούν κάτι το συγκεκριμένο) παράτησαν τα πάντα και εγκατέλειψαν το χωριό, χωρίς καν να ζητήσουν να πληρωθούν. Έπειτα απ' αυτά έφτασε στο Πέρμ η επιστημονική ομάδα του Ε.Μπατσούριν, μέλους της Πανσοβιετικής Επιτροπής Μελέτης Παράξενων φαινομένων. Επικεφαλής ήταν ο Β.Σεμσούκ επιστήμονας βιολογίας και πληροφορικής. Τις ανωμαλίες του χώρου και του χρόνου τις αισθάνθηκαν και τα μέλη της αποστολής. Οι μετρημένες αποστάσεις μεταξύ διαφόρων αντικειμένων, μεγάλωναν τη νύχτα κατά παράξενο τρόπο. Τα 30 μέτρα τη νύχτα γίνονταν 90...
        Στη ζώνη κατά διαστήματα παρατηρήθηκαν αποτυπώματα στο χορτάρι, που είχαν ελλειψοειδές ή κυκλικό σχήμα ...κάποιοι είδαν ιπτάμενους δίσκους που άλλαζαν συχνά χρώμα και κατά καιρούς είχαν αιωρηθεί πάνω από πλήθος ανθρώπων. Όταν προσπαθούσαν να τα πλησιάσουν είτε εξαφανίζονταν είτε αναχωρούσαν αθόρυβα. Δύο εβδομάδες  πριν την άφιξη της αποστολής, στις όχθες του ποταμού της πόλης Όσα προσγειώθηκε ένα "πιάτο". Πάνω από 100 άτομα είδαν να βγαίνουν απ' αυτό μερικά ανθρωπόμορφα όντα μικρού και μεγάλου μεγέθους...Οδηγοί διηγούνται ότι αρκετές φορές συνάντησαν σε ερημικούς δρόμους όντα που έμοιαζαν με τον μινώταυρο! Σε μια περίπτωση είδαν μια κοπέλα να προχωράει στο δρόμο και όταν πλησίασαν ανακάλυψαν ότι στη θέση του προσώπου υπήρχε κάτι σαν κεφάλι αρκούδας...
        Όταν η επιστημονική αποστολή, που αποτελούνταν από σαράντα άτομα, μπήκε στο έδαφος της μυστηριώδους "Ζώνης του Πέρμ", άρχισαν και τα παράξενα φαινόμενα. "Αμέσως συνέλαβα τον εαυτό μου να σκέφτεται πως κάποιος με παρακολουθεί, γράφει ο Π. Μουχάρτωφ. Και αυτή η εντύπωση με συνόδευε καθ' όλο το χρονικό διάστημα της αποστολής". Το βράδυ φωτογράφιζαν ταυτόχρονα είκοσι άτομα.   Μερικές φορές το  φλας δεν λειτουργούσε, αλλά και πάλι όλοι έβλεπαν στην απέναντι πλευρά μαύρες ανθρωπόμορφες φιγούρες...
  “Φωσφορίζουσες σιλουέτες ανθρώπων ρομπότ μας  πλησίαζαν σε απόσταση 15 μέτρων απ' το σημείο που στεκόμασταν και μετά γύριζαν πίσω και κρύβονταν στο δάσος. Οι μυστηριώδεις επισκέπτες, ύψους δύο έως τεσσάρων μέτρων, ήταν αρκετά σωματώδεις ... εντελώς τυχαία έγινα μάρτυρας της ιδιόμορφης επικοινωνίας μαζί τους. Και όχι μόνο μάρτυρας, αλλά και συνομιλητής. Δεν πρόκειται να πω τι ακριβώς συζητήσαμε ...Τους το υποσχέθηκα..”.
        “Διάφορες ήταν οι ερωτήσεις τους. Φαίνεται ότι αυτοί ξέρουν τα πάντα σχετικά με μας, ότι  είναι εκπρόσωποι του Νέου Πλανήτη του Ερυθρού Αστέρα του Ζυγού. Βρίσκονται εδώ ήδη δύο χρόνια και το σκοπό της επίσκεψής τους τον απέκρυψαν...Τους πρότεινα να επισκεφθώ το πλανήτη τους. Μου απάντησαν ότι είναι ταξίδι χωρίς επιστροφή και επικίνδυνο(!)"
        Τι να πούμε γι’ αυτά τα εξωγήινα όντα ... Δεν είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για δαίμονες, τέτοιους που συναντάμε σε περιγραφές μάγων και παγανιστικών θρησκειών;   
        Ο Τζων Κήηλ, διάσημος ερευνητής φαινομένων UFO,  λέει ότι, πολλοί αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν για μικροσκοπικούς ή γιγαντιαίους εξωγήινους, και μερικές φορές είχαν ασυνήθιστα  μακριά δάχτυλα σαν δαγκάνες καβουριών! Επίσης  έχουν  αναφερθεί  φτερωτά  όντα  σε  ένα  μέρος  της Δυτ.Βιρτζίνια, όπου εμφανίζονται UFO. Ένα φτερωτό όν εμφανίστηκε στο Κεντ της  Αγγλίας, αμέσως μετά την εμφάνιση ενός UFO. Έχουν αναφερθεί πολύ παράξενες αμφιέσεις εξωγήινων όπως "ένα κοντό μπλέ ανθρωπάκι με ψηλό καπέλο και γενειάδα, που εξαφανίστηκε μέσα σε ένα σύννεφο καπνού"!
        Μερικές φορές οι “εξωγήινοι” παρατηρούνται από ορισμένους παρόντες μόνο, και όχι από όλους. Επίσης φωτογραφικές μηχανές έχουν πάρει εξωγήινους, που δεν φαίνονταν με φυσικό μάτι. Κλασσική είναι η φωτογραφία του Τέμπλετον που φωτογράφισε την κόρη του, και στην εμφάνιση της φωτογραφίας πίσω απ' αυτήν φαίνεται να στέκεται μια μορφή σαν αστροναύτης. Αλλά κι’ αυτό είναι κλασσικό φαινόμενο παραψυχολογίας, όπως π.χ. σε πνευματιστικές συγκεντρώσεις έχουν φωτογραφηθεί τα υποτιθέμενα πνεύματα νεκρών.
        Oι εξωγήινοι επικοινωνούν με τους ανθρώπους με τηλεπάθεια. Ωστόσο έχουν αναφερθεί περιπτώσεις που έδωσαν μηνύματα μέσω του πίνακα "Ουί-Γιά" (που χρησιμοποιούν οι πνευματιστές για να επικοινωνούν με τα πνεύματα), με αυτόματη γραφή (μια ακόμη πνευματιστική τεχνική) καθώς και φέρνοντας τους ανθρώπους σε έκσταση (με τον ίδιο τρόπο που τα μέντιουμ κατέχονται από ένα πνεύμα, το οποίο μιλάει μέσα απ' αυτούς). Τα μηνύματα που δίνονται είναι προειδοποιητικά για το κίνδυνο επερχόμενο πυρηνικού ολέθρου, για την καταστροφή του περιβάλλοντος και για "πνευματικές διδασκαλίες", που σχεδόν ταυτίζονται  με εκείνες των πνευματιστών, εσωτεριστών και ανατολικών θρησκειών υπάρχει η ιδέα οτι ο άνθρωπος προσωπικά εξελίσσεται μέσα από συνεχείς μετενσαρκώσεις και το ανθρώπινο γένος συλλογικά τελειοποιείται μέσα από φυλετική εξέλιξη (αποκρυφιστικός ρατσισμός). Υπάρχει ακόμα και η έμμεση άρνηση της μοναδικότητας του Ιησού Χριστού  για τη σωτηρία των ανθρώπων.
        Πολλές φορές προφητεύουν μελλοντικά γεγονότα, που μερικές φορές έχουν επαληθευτεί, αλλά τις πιο πολλές όχι. Για παράδειγμα, πολλοί το 1967 είχαν πάρει μηνύματα από εξωγήινους της "Διαγαλαξιακής Διοίκησης Αστάρ" για μεγάλες καταστροφές την παραμονή των Χριστουγέννων, πράγμα που δεν συνέβη.
        Επίσης σχετικά με τις εμφανίσεις ιπτάμενων δίσκων, είναι αξιοσημείωτο ότι τα περισσότερα UFO εμφανίζονται σαν φώτα κινούμενα ή σαν εκλάμψεις φωτός και όχι σαν στερεά μηχανήματα, και συνήθως εμφανίζονται ξαφνικά στον ουρανό σαν φώτα. Πολλοί ανέφεραν ότι δεν άντεξαν να κοιτάζουν τα εκτυφλωτικά φώτα, ότι προσωρινά παρέλυσαν σωματικά, και ότι έχασαν την αίσθηση του χρόνου, π.χ. μερικοί αναφέρουν ότι ταξίδεψαν σε μακρινούς γαλαξίες μέσα σε λίγη ώρα. Τέτοιες εμπειρίες “πνευματικών ταξιδιών” είναι συνήθεις στους ασχολούμενους με αποκρυφισμό αλλά και σε ανθρώπους που παίρνουν παραισθησιογόνα ναρκωτικά.
        Επίσης έχουν αναφερθεί μεταβολές θερμοκρασίας καθώς και φαινόμενα μετεωρισμού αντικειμένων, όπως π.χ. μια φορά που ένα αυτοκίνητο σηκώθηκε στον αέρα από ένα UFO ! Πολλές φορές οι εμφανίσεις των UFO σχετίζονται με παράξενες μυρωδιές. Ένας άνθρωπος που είδε ένα φως μορφής πούρου στον ουρανό, είπε οτι η ατμόσφαιρα μύριζε έντονα σαν θειάφι. Επίσης ένα υπόκωφο βουητό ακούγεται μερικές φορές που εμφανίζονται UFO. Άλλο φαινόμενο είναι η υλοποίηση ή η εξαφάνιση αντικειμένων μπροστά στα μάτια των ανθρώπων. Όλα αυτά όμως είναι κλασσικά φαινόμενα στο χώρο της μαγείας και του πνευματισμού ...
        Ένα άλλο παράξενο φαινόμενο είναι ότι συχνά σε τοποθεσίες όπου εμφανίστηκαν UFO βρίσκονται πτώματα ζώων στραγγισμένα από το αίμα τους, αλλά χωρίς ίχνος αίματος στο έδαφος. Άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή με “εξωγήινους” καθώς και πολλοί ερευνητές των φαινομένων αυτών έχουν παρατηρήσει στη ζωή τους να συμβαίνουν πνευματιστικά φαινόμενα τύπου "Πόλτεργκαϊστ" (σημαίνει “θορυβοποιά πνεύματα”): μετακινήσεις αντικειμένων χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, υπερύψωση  αντικειμένων, παράξενοι ανεξήγητοι θόρυβοι και ήχοι μέσα στο σπίτι, ανεξήγητο σπάσιμο αντικειμένων κλπ. Ακόμα υπάρχουν εμπειρίες θεραπείας από σωματικές αρρώστιες, αλλά και ανεξήγητοι χρόνιοι πόνοι, κυρίως χρόνιοι πονοκέφαλοι — όλα αυτά επίσης συχνά φαινόμενα στους πνευματιστές και αποκρυφιστές.
        Τα περισσότερα φαινόμενα που συνοδεύουν την εμφάνιση UFO ή την επαφή με εξωγήινους, τα συναντάμε σε ανάλογη μορφή στον πνευματισμό και στη μαγεία. Τα "αστρικά ταξίδια", οι "εκστάσεις", η "αυτόματη γραφή", οι μαντικές ικανότητες, οι φωτογραφίσεις πνευμάτων που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι, φώτα που αιωρούνται μέσα σε δωμάτια. Τα χαρακτηριστικά των πνευμάτων που έχουν  εμφανιστεί σε πνευματιστικές συγκεντρώσεις τις περισσότερες φορές είναι ασιατικού τύπου (σκιστά μάτια, εξογκωμένα μάγουλα, κοκκινωπό ή μαύρο δέρμα).
        Αυτό που είναι πολύ ενδιαφέρον είναι τα ονόματα πολλών εξωγήινων που μοιάζουν με τα  ονόματα πολλών δαιμονικών θεοτήτων που λατρεύονταν στην αρχαιότητα,  ή που είναι γνωστά στους ασχολούμενους με επικλήσεις δαιμονίων στη μαγεία. Για παράδειγμα υπάρχει η περίπτωση μιας γυναίκας που πρόσφατα ανέφερε την εμφάνιση ενός UFO, και η οποία είπε ότι αμέσως μετά, της παρουσιάστηκε ένα όν με πόδια  τράγου, γυαλιστερά  μάτια και μυτερά αυτιά μια κλασσική ειδωλολατρική θεότητα (ο θεός Παν στην αρχαία ελληνική θρησκεία) ! Δύο διάσημοι "εξωγήινοι" που  έχουν εμφανιστεί σε αρκετούς ανθρώπους είναι ο Άπολ και η Αστάρ,  αντίστοιχα πιθανώς ονόματα  του Απολλύων και της Αστάρτης, δαιμονικών θεοτήτων που αναφέρονται μέσα στην Αγία Γραφή.
        Επίσης τα μέντιουμ έχουν αρχίσει να παίρνουν μηνύματα από πνεύματα που συστήνονται σαν "αδελφοί από το διάστημα". Επίσης κάποιες περιγραφές ανθρώπων που ήρθαν σε επαφή με "εξωγήινους διαστημάνθρωπους" αναφέρουν ότι είδαν πάνω στις στολές τους ένα φίδι, το σύμβολο του διαβόλου.
        Ο  ερευνητής Τζων Κήηλ βρήκε στη δεκαετία του '60 μερικούς ανθρώπους που είχαν έρθει σε επαφή με κάποιον εξωγήινο με το όνομα "Απολ". Αργότερα το μυστηριώδες αυτό όν ήρθε σε τηλεφωνική (!) επικοινωνία με τον Κήηλ και του έδωσε πολλές προρρήσεις για το μέλλον, οι περισσότερες απ' τις οποίες δεν επαληθεύτηκαν. Του είπε πως ήταν ένα "πνεύμα που κινείτο μέσα στα μονοπάτια του χρόνου επί αιώνες"! Απολλύων είναι το όνομα ενός άγγελου του σκότους, όπως αναφέρεται στην Αποκάλυψη. Το εξωγήινο όνομα "Ασταρ" θυμίζει την βαβυλωνιακή θεότητα "Αστάρ" ή “Αστάρτη”. Εξωγήινοι έχουν μιλήσει για τον κυβερνήτη "Κρόνιαν" ενός μακρινού πλανήτη, και ο Κρόνος ήταν αρχαία ελληνική θεότητα. Κάποιοι άλλοι έχουν αναφέρει το όνομα "Δάνη" που μοιάζει με το Δανάη, αρχαία ελληνική θεά της Σελήνης. Ο Τζώρτζ Αντάμσκι είχε γνωρίσει έναν  εξωγήινο με το όνομα "Ορτον" και ο Γάλλος  ιστορικός Τζ. Φρουασσάρ μιλώντας για έναν ισχυρό μάγο, τον Λόρδο της Κοράςς, λέει πως είχε ένα δαιμόνιο που τον καθοδηγούσε και το όνομά του ήταν Ορτον(!)
        Ενα παρόμοιο όνομα, "Ορλον", είχε η "διαστημική οντότητα" που έδωσε ένα μήνυμα πολύ διαφωτιστικό για τη φύση των UFO, μέσω ενός ανθρώπου με τον οποίο ήρθε σε επαφή, στις 8 Ιανουαρίου του 1968, στην Αμερική :"Οι ιπτάμενοι δίσκοι για τους οποίους μιλάτε είναι στην πραγματικότητα τα διαστημικά σώματα ορισμένων συνόλων συνειδητότητας. Υπάρχουν σε δύο διαστάσεις δηλ, διεισδύουν και στη τρίτη και στη τέταρτη διάσταση ταυτόχρονα ή μπορούν αν επιθυμούν να περιορίσουν τον εαυτό τους σε μια από αυτές. Ο  σκοπός τους ήταν και είναι ακόμα, προς το παρόν, να συνδέσουν αυτά τα δύο βασίλεια συνειδητότητας που φαινομενικά είναι  διαχωρισμένα. Ωστόσο, έρχεται γρήγορα η ώρα που το πέπλο θα σηκωθεί και αυτό που είναι ένα θα γίνει γρήγορα αντιληπτό σαν ένα. Εκείνη τη στιγμή οι ιπτάμενοι δίσκοι, που τώρα βλέπονται από λίγους, θα παρατηρηθούν από τους πολλούς, θα φανεί σαν να έφθασαν ξαφνικά στον ουρανό σας πολυάριθμοι. Στην πραγματικότητα αυτό δεν είναι αληθινό. Γιατί είναι όπου πάντα υπήρχαν, αλλά ο άνθρωπος θα βλέπει με νέα μάτια". Η τελευταία πρόταση επιβεβαιώνει το συμπέρασμά μας, ότι οι “εξωγήινοι” δεν ήταν παρά τα πνεύματα της πλάνης πού πάντα υπήρχαν γύρω μας και εμφανίζονταν με διάφορες άλλες μορφές για να παραπλανούν την ανθρωπότητα. Αυτοί οι αόρατοι εχθροί των ανθρώπων περιμένουν την ώρα που θα κυριαρχήσουν πλήρως πάνω στη γη, όχι για να βοηθήσουν  βέβαια  τους  ανθρώπους, αλλά για να τους βασανίσουν και να τους καταστρέψουν αιώνια.

        Μερικές από αυτές τις διδασκαλίες των "εξωγήινων" άρχισαν να γίνονται οργανώσεις, όπως συνέβη με τον Τζώρτζ Κίνγκ και την "Αιθερική Εταιρία". Ο Κίνγκ  σαν  τον  Αντάμσκι, είχε ενδιαφέρον για πνευματικά θέματα, και κυρίως  για τη Γιόγκα. Ετσι φαίνεται οτι "ανοιγόταν" ψυχικά σε εξωτερικές πνευματικές επιδράσεις, γιατί καθώς διηγείται ένα πρωί το 1954, άκουσε μια φωνή, που δεν κατάλαβε από που ερχόταν, να του λέει:"Ετοιμάσου! Πρόκειται να γίνεις η φωνή του Διαπλανητικού Κοινοβουλίου". Μερικές μέρες αργότερα ένα πνεύμα, παρόμοιο με τους "Μαχάτμας", υλοποιήθηκε μέσα στο δωμάτιό του και του μετέδωσε τεχνικές επαφής με αυτούς που ονόμασε "Κοσμικούς Άρχοντες" που βρίσκονταν στο μακρινό διάστημα. Τελικά ο Κίνγκ έγινε ενδιάμεσος (μέντιουμ) που έπεφτε σε έκσταση, και άφηνε τα πνεύματα, που ισχυρίζονταν οτι ήταν οι "Άρχοντες", να τον κατέχουν σωματικά και να μεταδίδουν τα μηνύματά τους. Ανάμεσα σε αυτά τα πνεύματα υπήρχε κάποιος με το όνομα "Αιθέριος". Τα μηνύματα είχαν ένα ψευδοεπιστημονικό χρώμα και μερικές φορές ήταν τελείως ασυνάρτητα. Τα πνεύματα μιλούσαν και για ένα νέο "Μεσσία" που θα ερχόταν στη γη !

Μυστηριώδεις εξαφανίσεις ερευνητών UFO
        Πολλοί ερευνητές  φαινομένων UFO όπως ο Δρ. Λαίην, ο Δρ. Τζέσσαπ, ο Φ. Εντουαρντς πέθαναν κάτω από μυστηριώδεις  συνθήκες, και πολλοί πιστεύουν ότι "τους έβγαλαν από το παιχνίδι" επειδή με τις ανακαλύψεις τους άρχισαν να αναγνωρίζουν υπερφυσικές και δαιμονικές ενέργειες πίσω απ' την "βιτρίνα" της υπερτεχνολογίας των εξωγήινων. Επίσης θάνατοι άλλων ερευνητών όπως του μετεωρολόγου καθηγητή Τζ. Μακ Ντόναλντ και του καθηγητή Ρ. Χάρντυ αποδόθηκαν σε αυτοκτονίες. Και οι δύο βρίσκονταν στο ζενίθ της καριέρας τους και ο Ρ. Χάρντυ αυτοκτόνησε δύο μέρες πριν την ανακοίνωση μιας σημαντικής ανακάλυψής του σχετικά με την προέλευση των εξωγήινων φαινομένων. Πολλοί ερευνητές, όπως ο Τζ.Κήηλ, άρχισαν να μαστίζονται από παράξενα ατυχήματα και αρρώστειες, καθώς οι μελέτες τους οδηγούσαν σε μια υπερφυσική θεώρηση του φαινομένου.
        Η πιο κλασσική περίπτωση είναι του Α.Κ.Μπέντερ, που συνέβη το 1953. Ο Μπέντερ είχε οργανώσει ένα γραφείο έρευνας των UFO και είχε συγκεντρώσει πολύ σχετικό υλικό. Eίχε γράψει ένα γράμμα σε ένα φίλο του, στο οποίο ανέφερε την αληθινή εξήγηση του φαινομένου. Λίγες μέρες μετά τρείς μαυροντυμένοι άγνωστοι ήρθαν στο σπίτι του κρατώντας το γράμμα. Τέτοιοι μαυροντυμένοι άγνωστοι εμφανίζονται πολλές φορές σε αυτόπτες μάρτυρες ή σε ερευνητές UFO για να τους δώσουν οδηγίες ή απειλές, δηλ. ενεργούν σαν "μυστική αστυνομία". Συνήθως έχουν δαιμονική εμφάνιση, μαύρο δέρμα, σκιστά μάτια που ακτινοβολούν οργή και μίσος. Οι τρείς  άγνωστοι  είπαν  στον Μπέντερ ότι  μπορεί να είχε ανακαλύψει το μυστήριο των UFO, αλλά δεν είχε καταλάβει ορισμένες σημαντικές λεπτομέρειες, για τις οποίες υποβλήθηκε σε μια διαδικασία "φώτισης", μετά απ' την οποία αρρώστησε για αρκετές μέρες !
        Στην αναφορά του ο Μπέντερ μίλησε διστακτικά και προσπάθησε να συσκοτίσει και να κρύψει πολλά γεγονότα και τελικά αποσύρθηκε απ' την έρευνα των UFO. Απ' τα λίγα που είπε σε φίλους του φαίνεται ότι είχε μια πολύ έντονη και οδυνηρή εμπειρία, μια εμπειρία ανάλογη αυτής που συμβαίνει σε αποκρυφιστικούς κύκλους, η  λεγόμενη "μύηση" ή "φώτιση". Είναι μια βασική διαδικασία μαγείας που χρησιμοποιείται απ' τις ιεραρχίες όλων των μυστικών εταιριών. Στη διάρκεια της "φώτισης" μεταδίδονται τα τελικά, εσωτερικά μυστήρια της οργάνωσης, τα οποία συχνά είναι διαμετρικά αντίθετα με την προς τα έξω διδασκαλία. Πολλές φορές είναι απαίσια από φυσική και ηθική άποψη, και αυτό είναι λογικό αφού προέρχονται από δαιμόνια. Ένα αξιοσημείωτο γεγονός της επίσκεψης των τριών μαυροντυμένων αγνώστων στον Μπέντερ, είναι ότι σε κάποια στιγμή μεταμορφώθηκαν σε "τέρατα" μορφής φιδιών ! Αυτό μιλάει από μόνο του: ο διάβολος πολλές φορές έχει αναφερθεί ότι εμφανίζεται σαν φίδι. Μετά απ' αυτήν την επαφή του ο Μπέντερ άρχισε να υποφέρει από παράξενες σωματικές ενοχλήσεις, όπως συνεχείς και έντονους πονοκεφάλους.

UFO και Παραψυχικοί
        Τέλος θα αναφέρουμε μερικά στοιχεία για τον Γιούρι Γκέλλερ, το διάσημο φαινόμενο των "παραψυχικών δυνάμεων", για να επιβεβαιωθεί πάλι η ταύτιση μεταξύ των “εξωγήινων” και των υπερφυσικών πνευμάτων, αλλά και αυτών με  τις  υποτιθέμενες "ενεργειακές δυνάμεις" ή "παραψυχικές ικανότητες" κάποιων ανθρώπων.  
           Ας δούμε  τι ο ίδιος λέει στην αυτοβιογραφία του :
        Σε ηλικία τριών ή τεσσάρων χρονών του συνέβη το εξής :"Ηταν περασμένο απόγευμα. Ξαφνικά άκουσα ένα πολύ δυνατό κουδούνισμα μέσα στα αυτιά μου. Όλοι οι άλλοι ήχοι σταμάτησαν. Και  ήταν παράξενο, λές κι ο χρόνος ξαφνικά ακινητοποιήθηκε...Κάτι με έκανε να κοιτάξω ψηλά στον ουρανό. Είδα μια ασημένια μάζα φωτός...Αυτό το φώς δεν ήταν ο ήλιος και το ήξερα. Το φώς ήταν πολύ  κοντά μου. Ύστερα κατέβηκε ακόμα πιο χαμηλά, θυμάμαι πως ήρθε σχεδόν από πάνω μου...Ένοιωσα σαν να με χτύπησε κάποιος πίσω απ'το κεφάλι. Αισθάνθηκα ένα ισχυρό πόνο στο μέτωπο... Έχασα ολότελα τις αισθήσεις μου και δεν ξέρω πόση ώρα έμεινα έτσι...”
        Σε άλλες περιπτώσεις ο Γκέλλερ είδε διαστημόπλοια που άλλοι που ήταν μαζί του δεν τα  έβλεπαν. Μάλιστα σε μια περίπτωση φωτογράφισε ιπτάμενο δίσκο χωρίς να το ξέρει, αλλά φάνηκε στην εμφάνιση του φίλμ. Από κάποια εποχή και έπειτα έβαζε καινούργιες, τελείως άγραφες κασσέτες για να  καταγράψει κάποιο πείραμα σε εργαστήριο και μετά ακούγονταν μεταλλικές, εξωκόσμιες φωνές, υποτιθέμενων εξωγήινων που του έδιναν διάφορα μηνύματα.
        Σε μία άλλη περίπτωση αναφέρει πως είδε “ένα γαλαζόλευκο, εκτυφλωτικό φως, κάτι σαν ηφαιστειακή λάμψη. Μια εσωτερική δύναμη με έκανε να το πλησιάσω...Μου φάνηκε σαν να υπήρχε ένα σκοτεινό, ογκώδες αντικείμενο κάτω απ' το φως, που εξακολουθούσε να λάμπει εκτυφλωτικά. Καθώς πλησίαζα, ένοιωσα να περνώ σε μια κατάσταση έκστασης. Όλα ήταν αόριστα, θαμπά. Ενοιωθα σαν να είμαι μέσα σε κάτι...Μου φαίνεται ότι είδα και κάποια σχήματα, αλλά ήταν πολύ  θαμπά για να τα ξεχωρίσω. Τότε διέκρινα μια σκοτεινή μορφή, που ήταν αδύνατο να δώ ακόμα και το σχήμα της...! Βρισκόμουν σε μια κατάσταση σοκ για πολλές μέρες μετά απ' αυτό... με έκανε να καταλάβω για πρώτη φορά, ότι όποιες κι αν ήταν αυτές οι ενεργειακές δυνάμεις δεν προέρχονταν από μένα. Έρχονταν από κάποιου είδους πνεύμα..."

Συμπέρασμα

        Οι αφηγήσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω είναι πολύ ξεκάθαρες ως προς την πραγματική φύση των υποτιθέμενων “εξωγήινων”. Ναι, πρόκειται για εξωγήινους, όχι όμως εξωγήινους ανθρώπους, αλλά εξωγήινους δαίμονες, αγγέλους του σκότους μετασχηματισμένους σε αγγέλους φωτός ή μάλλον σε “διαστημάνθρωπους”! 
        Με άλλα λόγια, αυτοί που στον αιώνα μας άρχισαν να βλέπουν ιπτάμενους δίσκους και να συνομιλούν με εξωγήινους δεν βλέπουν τίποτα καινούργιο, αλλά την επανεμφάνιση των "θεών" της αρχαιότητας, των “ξωτικών πνευμάτων" του Μεσαίωνα, των δαιμονίων της μαγείας και των πνευμάτων με τα οποία επικοινωνούν τα μέντιουμ.
        Ο Σατανάς και τα δαιμόνια του προσαρμόζουν τις εμφανίσεις τους στη γνώση, στην κουλτούρα, στις αντιλήψεις κάθε εποχής. Στον επιστημονικά προηγμένο, τεχνολογικό 20ο αιώνα εμφανίζονται σαν "αστροναύτες από μακρινούς γαλαξίες" και προσπαθούν με κάθε τρόπο να παραπλανήσουν τους ανθρώπους.
        Μέσα από εντυπωσιακά σοφιστικά κοσμολογικά μηνύματα ή μυστηριακές και μεταφυσικές "αποκαλύψεις" προσπαθούν να εντυπωσιάσουν, να προξενήσουν δέος και φόβο με τελικό σκοπό να προσκυνηθούν σαν θεοί, επιβάλλοντας την κυριαρχία τους πάνω στη γη.
                               
Ο  Θεόφιλος
 http://www.diakrisis.gr/articles.php?lng=gr&pg=29
Πηγή φωτογραφίας: http://www.freewebs.com/aliendarkwalkers/wtc_secondplane+UFO.jpg
Στήν πάνω δεξιά γωνία τῆς φωτογραφίας ἰσχυρίζονται ὅτι φαίνεται ἕνα ufo.
Print this post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails
Γιά νά δεῖτε παλαιότερες ἀναρτήσεις κάντε κλίκ ΕΔΩ ἤ στό σύνδεσμο πού βρίσκεται στό κάτω μέρος τῆς σελίδας καί γράφει: Παλαιότερες αναρτήσεις

Γιά νά δεῖτε τίς τρέχουσες ἀναρτήσεις κάντε κλίκ ΕΔΩ ἤ στό σύνδεσμο πού βρίσκεται στό κάτω μέρος τῆς σελίδας καί γράφει: Αρχική σελίδα

ΣΥΝ ΘΕῼ: 1ο) 13ήμερο προσκύνημα στους Αγίους Τόπους - Ιορδανία - Σινά. 2ο)12ημ. προσκύνημα Αίγυπτο – Σινά - Άγιοι Τόποι, της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού (ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΧΩΡΗΒ TRAVEL , ΤΗΛ: 2310-345330, 342240 ΠΑΝΟΡΑΜΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ).


13ήμερο προσκύνημα στους Αγίους Τόπους
Ιορδανία - Σινά

1η ημ. 23/8/10 Δευτέρα: ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ
Συνάντηση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στις 21:30 το βράδυ και αναχώρηση με πτήση της Aegean μέσω Αθηνών για Τελ Αβίβ.

2η ημ. 24/08/10 Τρίτη: ΛΥΔΑ-ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ
Άφιξη τα ξημερώματα, επιβίβαση στο πούλμαν. Προσκύνημα στον Άγιο Γεώργιο στην Λύδα και στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς την Τιβεριάδα. Αγιασμός στον Ιορδάνη ποταμό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξεκούραση.
1η διανυκτέρευση στην Τιβεριάδα
3η ημ. 25/08/10 Τετάρτη: ΝΑΖΑΡΕΤ-ΚΑΝΑ - ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ - ΟΡΟΣ ΘΑΒΩΡ
Επισκεπτόμαστε και προσκυνούμε τους τόπους γύρω από την λίμνη: Όρος Μακαρισμών, Καπερναούμ, Ναός των Αγ. Αποστόλων. Συνεχίζουμε με κατεύθυνση την πόλη της Ναζαρέτ (προσκύνημα στο τόπο του Ευαγγελισμού), την Κανά (πρώτο θαύμα του Κυρίου). Επόμενος σταθμός το Όρος Θαβώρ (Μεταμόρφωση του Κυρίου).
2η διανυκτέρευση στην Τιβεριάδα
4η ημ. 26/08/10 Πέμπτη: ΙΟΡΔΑΝΙΑ – ΓΕΡΑΣΑ - ΑΜΜΑΝ
Αναχώρηση για σύνορα Ισραήλ-Ιορδανίας. Μετά τα διαδικαστικά φθάνουμε στα Γέρασα όπου θα επισκεφθούμε την Αρχαία Δεκάπολη. Συνεχίζουμε για το Αμμάν. Επίσκεψη στη Σιταντέλα με τα ερείπια του ναού και το ρωμαϊκό θέατρο.
3η διανυκτέρευση στο Αμμάν
5η ημ. 27/08/10 Παρασκευή: ΑΜΜΑΝ - ΠΕΤΡΑ
Πρωινή αναχώρηση για το όρος Νέμπο από όπου ο Μωϋσής αντίκρυσε τη Γη της Επαγγελίας. Επίσκεψη στο Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Μανταμπά. Συνεχίζουμε για την Πέτρα, όπου θα γνωρίσουμε τον αρχαιολογικό χώρο που είναι μοναδικός στον κόσμο, αφού όλα σχεδόν τα μνημεία είναι σκαλισμένα σε βράχους.
4η διανυκτέρευση στην Πέτρα
6η ημ. 28/08/10 Σάββατο: ΑΚΑΜΠΑ-ΝΟΥΕΜΠΑ-ΣΙΝΑ
Αναχώρηση για την Άκαμπα από όπου θα πάρουμε το πλοίο για την Νουέμπα. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά στη Μονή Αγίας Αικατερίνας στο Σινά. Αργά το βράδυ ανάβαση στο Όρος Χωρήβ (προαιρετικά).
5η διανυκτέρευση στην Ι. Μονή Αγ. Αικατερίνης
7η ημ. 29/08/10 Κυριακή: ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ
Θεία Λειτουργία το πρωί στο Ναό της Μονής και στη συνέχεια προσκύνηση των Ιερών λειψάνων της Αγ. Αικατερίνης. Ξενάγηση εντός και πέριξ της Μονής.
6η διανυκτέρευση στην Ι. Μονή Αγ. Αικατερίνης

8η ημ. 30/08/10 Δευτέρα: ΣΙΝΑ – ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ- ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
Αναχώρηση για τα σύνορα Αιγύπτου-Ισραήλ. Μετά τη διέλευση των συνόρων και τις καθιερωμένες στάσεις, άφιξη στην Ιερουσαλήμ
7η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ
9η ημ. 31/08/10 Τρίτη: ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓ. ΠΟΛΕΩΣ
Προσκυνήματα εντός της Αγ. Πόλεως, στο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο Τάφο, το Φρικτό Γολγοθά, την Αποκαθήλωση και την Εύρεση του Τιμίου Σταυρού. Βαδίζοντας στην οδό του Μαρτυρίου θα προσκυνήσουμε στο Πραιτώριο (φυλακή του Χριστού).
διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ
10η ημ. 01/09/10 Τετάρτη: ΒΗΘΛΕΕΜ –ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ-ΚΑΤΑΜΟΝΑΣ
Aναχώρηση για την Βηθλεέμ όπου θα προσκυνήσουμε το Σπήλαιο της Γεννήσεως, το χωριό των ποιμένων, την Μονή του Αγίου Θεοδοσίου τη Μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Επιστρέφοντας στην Ιερουσαλήμ θα προσκυνήσουμε στη Μονή Τιμίου Σταυρού και στο Καταμόνας (Μονή Αγ. Συμεών του Θεοδόχου).
διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ
11η ημ. 02/09/10 Πέμπτη: ΙΕΡΙΧΩ – ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ – ΒΗΘΑΝΙΑ
Αναχώρηση για την έρημο της Ιουδαίας. Προσκύνημα στο Σαραντάριο Όρος, τις Ιερές Μονές του Προφήτου Ελισσαίου, του Αγ. Γερασίμου Ιορδανίτου. Επιστρέφοντας στην Ιερουσαλήμ προσκύνημα στη Βηθανία, στη Μονή της Αγ. Μάρθας και Μαρίας και στο Όρος των Ελαιών από όπου ανελήφθη ο Κύριος. Στη Γεθσημανή, θα προσκυνήσουμε στον τάφο της Παναγίας και στον βράχο της αγωνίας.
10η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ
12η ημ. 03/09/10 Παρασκευή: ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΟΛΕΩΣ
Πιθανή επίσκεψη στο Πατριαρχείο. Συνεχίζουμε για το λόφο Σιών για να επισκεφθούμε το Υπερώο και το σπίτι του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου. Η υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη για ατομικά προσκυνήματα και αγορά.
11η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ
13η ημ. 04/09/10 Σάββατο: ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκκίνηση για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ και αναχώρηση με πτήση της Aegean Air. Άφιξη το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη μέσω Αθηνών.
j0239055


ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 1430 €
Διαφορά μονόκλινου: 320 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :
*Αεροπορικά εισιτήρια Θεσ/νικη - Αθήνα – Τελ Αβίβ – Αθήνα - Θεσσαλονίκη
*Φόροι αεροδρομίων
*Φόροι συνόρων (Ισραήλ -Ιορδανίας– Αιγύπτου)
*Το φόρο εισόδου στο Σινά
*Την βίζα της Ιορδανίας
* Το πλοίο από Άκαμπα – Νουέμπα.
*Μετακινήσεις και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με τοπικά λεωφορεία.
*Τις (2) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στην Τιβεριάδα με πρωινό και ένα γεύμα.
*Τις (5) διανυκτερεύσεις στην Ιερουσαλήμ σε ξενοδοχείο 3* superior με πρωινό και ένα γεύμα.
*Τις (2) διανυκτερεύσεις στο Αμμάν και την Πέτρα σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό και ένα γεύμα.
*Τις (2) διανυκτερεύσεις στους ξενώνες της Ι. Μ. της Αγ. Αικατερίνης με πρωινό και ένα γεύμα.
*Την ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί.
*Τα μικρά λεωφορεία για τον Αγ. Σάββα.
*Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
*Συνοδό αρχηγό του γραφείου μας.
*Φιλοδωρήματα οδηγών - σερβιτόρων – αχθοφόρων κ.λ.π.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
*Ό,τι αναφέρεται σαν προαιρετικό.
*Επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
$ Τα προγράμματα έχουν καταρτισθεί με βάση τις ισχύουσες τιμές και δρομολόγια ( 13/04/2010).
Σε περίπτωση οποιασδήποτε αλλαγής θα υπάρξει ανάλογη αναπροσαρμογή.
$Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιείται κατά την κρίση του αρχηγού όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο για
την καλύτερη διεξαγωγή του.
$Σε περίπτωση που για λόγους ανεξάρτητους της θέλησής μας δεν μας επιτραπεί η είσοδος σε κάποια
από τα προσκυνήματα (π.χ. στη Βηθλεέμ, Ιεριχώ) το γραφείο μας δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη.
$ Σας συνιστούμε να ε ν ε ρ γ ή σ τ ε ε γ κ α ί ρ ως για την έκδοση των διαβατηρίων σας.

$Η δήλωση συμμετοχής θεωρείται έγκυρη εφόσον καταβληθεί προκαταβολή 400 € έως τις 15/06/2010 και εξόφληση έως 08/08/2010 στους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς:
ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : 30953207
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5227-014562594
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : 239/750744-53
ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ : 714-002101-056770 EUROBANK ΤΡΑΠΕΖΑ : 0026-0520-13-0100012959


12ημ. προσκύνημα

Αίγυπτο – Σινά - Άγιοι Τόποι

της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού1η ημ. 21/9 /10 Τρίτη: ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ - ΚΑΙΡΟ
Συνάντηση στο αεροδρόμιο Μακεδονία στις 08:00 π.μ και με πτήση της Aegean Air μέσω Αθηνών άφιξη στο Κάιρο. Επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά στις Πυραμίδες και την Σφίγγα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και ξεκούραση.
1η διανυκτέρευση στο Κάιρο

2η ημ. 22/9/10 Τετάρτη: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την Αλεξάνδρεια όπου θα επισκεφθούμε το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο και τον Ιερό Ναό του Αγ. Σάββα. Στη συνέχεια διανύοντας την πανέμορφη παραλία της Αλεξάνδρειας παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για το Κάιρο.
2η διανυκτέρευση στο Κάιρο

3η ημ. 23/9/10 Πέμπτη: ΚΑΪΡΟ – ΣΙΝΑ
Μεταφορά στο Ναό του Αγ. Γεωργίου στο παλαιό Κάιρο. Αναχώρηση και μέσω της διώρυγας του Σουέζ περνάμε στη χερσόνησο του Σινά με προορισμό την Ιερά Μονή της Αγ. Αικατερίνης. Καθοδόν προσκύνημα στο Σιναϊτικό μετόχι στην όαση της Φαράν. Άφιξη - τακτοποίηση δείπνο και διανυκτέρευση. Τα μεσάνυχτα προαιρετική ανάβαση στην αγία κορυφή (Όρος Χωρήβ).
3η διανυκτέρευση στο Σινά

4η ημ. 24/9/10 Παρασκευή: ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ
Θεία Λειτουργία για όσους παραμείνουν στη μονή. Στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε τα άγια λείψανα της Αγ. Αικατερίνης και θα ξεναγηθούμε εντός και πέριξ της Μονής.
4η διανυκτέρευση στο Σινά

5η ημ. 25/9/10 Σάββατο: ΣΙΝΑ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ
Αναχώρηση για τα σύνορα Αιγύπτου – Ισραήλ. Καθοδόν στάση στη Νεκρά Θάλασσα. Άφιξη στην Ιερουσαλήμ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
5η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ
6η ημ. 26/9/10 Κυριακή: ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΟΛΗΣ
Προσκύνημα εντός του Ναού της Αναστάσεως (Πανάγιο Τάφο, Φρικτό Γολγοθά, Αποκαθήλωση, Εύρεση Τιμίου Σταυρού). Παίρνοντας την οδό του μαρτυρίου προσκύνημα στο Πραιτώριο (φυλακή του Κυρίου μας), στο Λιθόστρωτο, στο σπίτι των Αγ. Ιωακείμ και Άννης. Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε τον εσπερινό του Τιμίου Σταυρού στο Ναό της Αναστάσεως.
6η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ

7η ημ. 27/9/10 Δευτέρα: ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ : ΙΕΡΙΧΩ-ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ
Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο ναό της Αναστάσεως. Αναχώρηση για την Ιεριχώ όπου θα προσκυνήσουμε στο Σαραντάριο Όρος, στις Μονές του Προφήτου Ελισαίου, του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Ανεβαίνοντας προς τα Ιεροσόλυμα προσκύνημα στη Βηθανία, στη Μονή της Αγίας Μάρθας και Μαρίας, στο Όρος των Ελαιών όπου θα προσκυνήσουμε στο Ναό της Αναλήψεως. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη Γεθσημανή όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο της Παναγίας και το βράχο της Αγωνίας. 7η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ

8η ημ. 28/9/10 Τρίτη: ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ – ΘΑΒΩΡ - ΚΑΝΑ - ΝΑΖΑΡΕΤ
Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας, τη Ναζαρέτ (προσκύνημα στον τόπο του Ευαγγελισμού) και την Κανά (το πρώτο θαύμα του Κυρίου μας). Επισκεπτόμαστε και προσκυνούμε τους τόπους γύρω από την λίμνη της Τιβεριάδας: Όρος των Μακαρισμών, Καπερναούμ. Τέλος στον Ιορδάνη ποταμό(αγιασμός των υδάτων). Επιστροφή στην Ιερουσαλήμ.
8η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ

9η ημ. 29/9/10 Τετάρτη: ΒΗΘΛΕΕΜ –ΟΡΕΙΝΗ - ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για τη Βηθλεέμ, όπου θα προσκυνήσουμε το σπήλαιο της Γεννήσεως. Επίσης προσκύνημα στο χωριό των ποιμένων, στην Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου και στη Μονή του Αγ. Σάββα. Στη συνέχεια προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού , στο Κατά Μόνας (Μονή Αγ. Συμεών του Θεοδόχου) και τέλος στην Ορεινή(σπίτι Αγίου Ιωάννου Προδρόμου).
9η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ

10η ημ. 30/9/10 Πέμπτη: ΦΡΕΑΡ ΙΑΚΩΒ
Αναχώρηση για προσκύνημα στο φρέαρ του Ιακώβ, όπου μαρτύρησε το 1979 ο πατήρ Φιλούμενος. Σήμερα στον Ιερό Ναό φυλάσσετε το σκήνωμα του.
10η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ

11η ημ. 01/10/10 Παρασκευή: ΣΙΩΝ
Επίσκεψη στην Σιών, όπου βρίσκεται το Υπερώο και το σπίτι του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου. Η υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη για ατομικά προσκυνήματα και αγορά.
11η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ

12η ημ. 02/10/10 Σάββατο: ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αναχώρηση με πτήση της Aegean Air τα ξημερώματα για Αθήνα. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη νωρίς το πρωί.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ
ΜΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΡΠΟΦΟΡΙΑ
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 1260 € το άτομο
Διαφορά μονόκλινου: 290

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
Τά αεροπορικά εισιτήρια Θεσ/νίκη –Αθήνα – Κάιρο - Τελ Αβίβ - Αθήνα - Θεσ/νίκη.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΧΩΡΗΒ TRAVEL ,
ΤΗΛ: 2310-345330, 342240 ΠΑΝΟΡΑΜΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

ΣΥΝ ΘΕῼ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ :ΙΕΡΟΜΟΝ. ΣΑΒΒΑ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ, «ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ» ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ (Ι.Μ. ΚΩΣΤΑΜΟΝΙΤΟΥ, ΒΙΓΛΑ, Ι.Μ. Μ. ΛΑΥΡΑΣ) 1915-2004


Ἦταν γύρω στά 1990 ὅταν γιά πρώτη φορά συναντήθηκα μέ τόν Γέροντα Εὐθύμιο. Τόν θυμᾶμαι ὄρθιο πίσω ἀπό τό μαγειρεῖο τῆς Μ. Λαύρας. Εἴμαστε μαζί μέ τόν Γέροντά μας π. Μάξιμο.
Μοῦ λέει ὁ Γέροντας:
«Ἔλα νά δεῖς ἕναν διά Χριστόν σαλό».
Ἦταν ἕνας Μοναχός μικροκαμωμένος, ταπεινός. Εἶχε τά γένια του μαζεμένα μέ ἕνα λαστιχάκι καί τά μαλλιά του κομμένα. Φοροῦσε ἕνα φθαρμένο ζωστικό. Ἀργότερα ἔμαθα καί διαπίστωσα «ἰδίοις ὄμμασι» ὅτι πολλές φορές κυκλοφοροῦσε καί χωρίς αὐτό.
Ἦταν ἐξαιρετικά ἀδύνατος, μέ πολλή δυνατή φωνή καί ἔντονο δυναμισμό στόν τρόπο πού ἐκφραζόταν, στίς κινήσεις, στίς χειρονομίες του. Ὅλες του οἱ ἐκδηλώσεις ἀντανακλοῦσαν τήν ἅγια βία μέχρι «αὐτομίσους», πού - ὅπως ἔμαθα ἀργότερα- ἀσκοῦσε στόν ἑαυτό του. Τά ματάκια του ἔλαμπαν σάν τήν διάφανη ἁγιορείτικη θάλασσα. Φαινόντουσαν σάν δακρυσμένα.
Πίσω ἀπό μία ἐξωτερική «ἀγριότητα-τραχύτητα» διέκρινες μία φύση λεπτή, συναισθηματική, πολύ εὐαίσθητη. Πιό δύσκολα διέκρινες τήν ἁγιότητα... Συνήθως ὁ ἅγιος μόνο καταλαβαίνει τόν ἅγιο. Ὁ ἅγιος Γέροντας Παΐσιος τόν εἶχε «καταλάβει»... Μέ θαυμασμό ἀργότερα ἄκουσα ὅτι κάποιοι προσκυνητές εἶχαν ζητήσει ἀπό τόν Γέρο-Παΐσιο, τόν μεγάλο σύγχρονο ἀσκητή τῆς Παναγούδας, νά τούς δείξει ἕναν σύγχρονο ἁγιορείτη ἅγιο. Τότε ὁ μακαριστός Γέροντας τούς ἔστειλε νά δοῦν τό Γερο-Εὐθύμιο στή Βίγλα...
Ἀργότερα ἐπίσης συνειδητοποίησα τήν ἀταλάντευτη σταθερότητά του, τήν ἀκαμψία του - θά μπορούσαμε νά ποῦμε- στίς κατά Θεόν ἀποφάσεις του. Διαπίστωσα τήν ἀδιάπτωτη νηστεία του, τήν μοναχική του συνέπεια, τήν ἀπόλυτη αὐστηρότητα στόν ἑαυτό του. Μέ θαυμασμό ἔμαθα πώς ἔκανε «ἐννάτες», ἐδαφιαῖες μετάνοιες καί ἀμέτρητα κομβοσχοίνια σχεδόν μέχρι τά τελευταῖα του...Ὅταν ἔπεσε κατάκοιτος συνέχισε τίς «ἐννάτες» καί τήν προσευχή «ὑπέρ ὅλου τοῦ κόσμου»...
ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΑΣ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΣΥΝ ΘΕῼ, ΚΑΙ ΔΙ' ΕΥΧΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΥΜΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ.
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 6947612075 Ἤ
ΣΤΟ E- MAIL:PanagiaTheotokos@gmail.com
ΤΙΜΗ: 4 Euro

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ

ΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ


Αρχειοθήκη ιστολογίου